Евакуація з України

Місто
Львів
повернутися на ТОТ, отримати російський паспорт, переоформити нерухомість за їх законом
Пригадую що ще роки півтори тому родич з ТОТ мого львівського знайомого, що має там нерухомість, закликав його негайно приїхати і переоформити, бо окупаційна влада ось-ось її забере.

omni

необмежено придатний
Місто
Запоріжжя
Телефон
moto g84 5g
Пригадую що ще роки півтори тому родич з ТОТ мого львівського знайомого, що має там нерухомість, закликав його негайно приїхати і переоформити, бо окупаційна влада ось-ось її забере.
до кінця 2026 окупанти дали час на переоформлення, але майно віджимають і так.

Місто
Львів
в мене дуже багато друзів і знайомих з західних областей, і не всі з них живуть саме так
Звичайно що не всі! Просто не треба забувати що можливості індивіда емігрувати великою (якщо не вирішальною) мірою обумовлені наявністю чи відсутністю у нього стареньких батьків, що потребуть опіки.

Ну от Селянка змогла б собі дозволити заробітчанство в Британщині, якби не мала сестри, що обробляє батьківські городи? Питання риторичне, звичайно що ні, мусила б лишатися тут, сама опанувавши та полюбивши ту справу.
Отак і виходить що в більшості містечок та сел на заході України один брат на війні (чи навіть загинув), другий десь у Словаччині-Чехії, а тато з мамою не виживають на пенсію і до них регулярно приїздить допомогти дружина того, хто за кордоном.
Природньо ж що набагато простіше реалізувати то з ближніх країн, а не з Амстердаму чи Мюнхену.

А коли батьки повмирають - то і не буде вже нічого тримати поближче.

Місто
Ужгород->Британщина
Телефон
Moto
Ну от Селянка змогла б собі дозволити заробітчанство в Британщині, якби не мала сестри, що обробляє батьківські городи
Селянка працює і може багато чого собі дозволити. А городів в сумі 15 сотин, на які є маленький робік, тому сестра не обробляє городи.
Моя мама потребує особливого догляду через хворобу, і село тут не має значення. Її просто не можна перевозити.

exdvag

Ненавиджу росію а вона мене.
Місто
some time in any city EU.Permanently from Lutsk
Телефон
Iphone from China
з якого переляку після війни їм добровільно відмовлятися від
Бо захисту прийде капець а разом з ним і більшості дозволів на роботу якщо будівельні палісади неохота років 20 монтувати

cds

Місто
Днепр
Телефон
Pixel 4a, Nokia 515
Повернення для постійного тут проживання втікачів/емігрантів існує, мабуть, лише у головах владоможців, і аж ніяк - у головах самих втікачів/емігрантів.
Я знаю багатьох, хто втік від мобілізації і закритих кордонів, і вони тільки і чекають закінчення війни. Не знаю скільки це у %% від усіх втікачів.
Даже если завтра наступит мир, то численность армии в ближайшие время не уменьшится, а из этого следует, что как минимум тысяч 300 нужно будет демобилизовать, а на их место набрать тех, кого еще не мобилизовали.
Возможно не будет такой бусификации, но устроится куда либо без посещения тцк, а соответственно вероятности мобилизации, будет практически нереально.
И вопрос с открытием границ довольно спорный.
УБД, с бронью, с отсрочкой конечно выпустят, а вот остальных "?".

Kritik

Имею мнение...
Місто
Odessa <--> Berlin
Чи вони би могли (з)робити те саме на правилах 2021-го року? На базі чого в них є право на роботу
Кого знаю, право было. Не "собирать клубнику )" по безвизу, а нормально работать. Но до войны надо было заниматься оформлением рабочей визы, то есть найти работодателя, потом (или точнее, одновременно) найти жилье, которое просто так человеку "с улицы" не сдают, потом надо было подтянуть язык (даже тем, кто его вроде знал), подать документы это тоже время и деньги. Да и дома все было нормально, жилье свое, работа, зачем уезжать? Эмиграция - это почти всегда потеря.

А тут война. Которая некоторых лишила жилья или сделала его некомфортным (это не всегда выбитые стекла, например, знакомая художница из Киева получила нервное расстройство из-за ракетных ударов, очень тяжело лечила панические атаки), лишила работы или привычных доходов (я лично просто потерял ~70% клиентов, это если считать основных, и 80-90% мелких). Сидеть и ждать? Чего?

Останнє редагування:
  • Like
Реакції: lite
Місто
London
Телефон
Samsung Galaxy S20
но не особо куда-то впустят.
Впустити то впустять, а от дозвіл на роботу і усе інше - на загальних підставах. Ну хіба та невелика частина сімей, де дружина виїхала, легалізувалась і не розлучилась..

Зверху