Евакуація з України

Місто
Odesа
Maxxx, ты все увел в политику и теории заговоров
Он об этом не говорил. И мне такой контекст в его высказывании никак не причудился
Есть просто факты о том, что из-за войны население уменьшилось. Это ж факт. Без теорий заговоров.
Если у части уехавших получится остаться там, то они не вернутся. Это тоже факт.
Если нужна будет потом рабочая сила, то нужно будет ее откуда то взять. Это тоже факт. И у нам немцы с американцами не приедут. И это тоже факт. И тут никаких теорий заговоров и массонов нет.
Масони примушують дерибанити Україну?
Они лично все тендеры проводят
Включая закупку барабанов в укрытия

ИМХО якщо Україна не знайде спонсорів які дадуть трильйони на відбудову
А шо то за спонсоры и какой их интерес будет ?
Или это вышеупомянутые массоны? 😁😁😁

війна потрібна щоб влада наживалась
Это было во времена когда это было "выгодно" пороху 😁

Половина это сколько? От какого количества
От 52 млн девяностых годов

omni

необмежено придатний
Місто
Запоріжжя
Телефон
moto g84 5g
У Львові "відбудова" йде без спонсорів темпами, що аж гай гудить! На кожному кроці нові будинки будуються.
а толку від тих будинків коли не має нормальної роботи, не має інфраструктури (дитячі садочки, школи, лікарні, магазини, парковки). Набудували будинків, а за все інше забули

Місто
Львів
толку від тих будинків коли не має нормальної роботи, не має інфраструктури (дитячі садочки, школи, лікарні, магазини, парковки)
Не знаю що таке "нормальна робота", але нових машин на вулицях хмари силенні. Молодь, що заселює ті нові будинки, звідкісь бере гроші на життя в них та щоденний доїзд до роботи машинами.
Та й з магазинами жодних проблем, чи не у кожній новобудові відразу відкривається магазин мережі "Близенько", до якої , за чутками, дотична дружина Садового.

Більш за те, на кожному під'їзді будь-якої старої багатоповерхівки обов'язково висить об'ява "куплю або винайму помешкання". Без "нормальної роботи" навряд чи їх так багато розвішано було.

Maxxx

420244
Місто
Київ
Телефон
iPhone 12 Pro Max
Если нужна будет потом рабочая сила, то нужно будет ее откуда то взять. Это тоже факт
Гетманцев прокоментував, хоч я його "від'ємний фанат", але із цією думкою повністю згоден:

Заява Дмитра Кулеби про відкриття кордонів для мігрантів з Бангладеш та Непалу відверто здивувала.

Мені здається, врешті треба припинити перетворювати і країну і наших людей в обʼєкт чиїхось експериментів.
Люди з іншою культурою, мовою, релігією і, давайте будемо відверті, далеко не завжди із бажанням працювати, ніколи не вирішать демографічних проблем в Україні. Або вирішать їх так, що не приведи Боже аби вони вирішувались.

Врешті пошукачам простих рішень складних проблем слід зрозуміти, що лінійних рішень не існує, а переселення великої кількості чужих людей буде мати незворотні наслідки для майбутнього і народу, і країни як такої.

Переконаний, нам слід зосередитися на сталому мирі, відновленні і, як наслідок, поверненні наших додому.

Це насправді шлях набагато складніший та триваліший, ніж відкриття кордонів для мігрантів, але він, цей шлях - єдиний можливий.
Данило Гетманцев

Місто
Odesа
Maxxx, ну а как вернуть миллионы уехавших людей? Звать их на зп 500 долларов? Людей, которые ощутили европейскую жизнь
Сомнительно да и Европа их выгонять не будет, по крайней мере тех, кто будет работать в Европе
У них самих демографический кризис, и наших они не выгонят

Місто
Odesа
LiquidStrm, официальной переписи же не было давно, как и сейчас нет
Но даже от 44-х мы уже далеки

Maxxx

420244
Місто
Київ
Телефон
iPhone 12 Pro Max
а как вернуть миллионы уехавших людей?
Багато хто повернеться відразу після припинення обстрілів (жінки та діти) та скасування примусової бусифікації (утіканти-чоловіки). І звісно, після скасування програм підтримки біженців. Далеко не всі там знайшли роботу, що дуже добре оплачується, а тільки оренду житла 1000 ойров платити теж не так просто.

Місто
Odesа
Maxxx, у меня нет такой уверенности, многие видят будущее детей в ЕС, Америке, Канаде
И будут стараться оставаться там
У нас жилье тоже многие арендуют, у нас аренда дешевле, но и зп в разы ниже

• Like
Реакції: lite

Maxxx

420244
Місто
Київ
Телефон
iPhone 12 Pro Max
у нас аренда дешевле
Ой вей, у вас в Одесі? :LOL: В сезон ціни захмарні, про біля моря взагалі мовчу, незважаючі на тцк, ракети та шахеди))

будут стараться оставаться там
Так, хтось залишиться. Але не всі. Не буду наводити свої суб'єктивні спостереження і малювати якісь мільйони або відсотки, але потік буде достатній. Можна корелювати із тими, хто вже повернувся, незважаючи на продовження війни.
Post automatically merged:

Дюрі-бачі, а чого дизлайкнул? Знаю-вірю, що саме ваш регіон буде "чемпіоном" по неповерненням, якщо що, то я про Київ/область))

Останнє редагування:

Дюрі-бачі

ПТН ПНХ
Місто
Ужгород
Телефон
OnePlus 6T
Maxxx, Цілком підтримую про міграцію. От просто в Ужгород приїхало кілька десятків тисяч наших Українців, але вже відчувається некомфортно, навіть на рівні таких побутових дрібниць як йдеш по вулиці, вітаєшся "Слава Ісусу Христу" а тобі у відповідь закочують очі.
Post automatically merged:

@Дюрі-бачі, а чого дизлайкнул? Знаю-вірю, що саме ваш регіон буде "чемпіоном" по неповерненням, якщо що, то я про Київ/область))
Бо не згідний. ИМХО якщо рахувати тільки працюючих (не пенсіонерів/інвалідів) то поїде більше, ніж повернеться. Навіть сумарно на всю Україну. Про Закарпаття чи Буковину я взагалі мовчу.

Останнє редагування:
Місто
RO
Таке враження, що українці живуть в якійсь паралельній реальності. В країні не просто демографічна криза, а справжня демографічна пустеля, а вони переживають за чистоту нації. В Румунії он спокійно працюють непальці, філіпінці і індуси і ніяких незворотних процесів не спостерігається. Приїжджають, оформлюють офіційний контракт і працюють, податки платять. Закінчиться контракт - повернуться додому. Ніяких програм переселення родин немає, всі розуміють, що це тимчасово. І мені якось фіолетово, що в спортзалі прибирає непалець, а кур'єр Глово з Пакистану.

Місто
Odesа
Ой вей, у вас в Одесі? :LOL: В сезон ціни захмарні, про біля моря взагалі мовчу, незважаючі на тцк, ракети та шахеди))
Ну мы же не говорим о посуточно в первой линии моря
Средняя квартира на круглый год в которой можно жить это допустим 300$, уже лучше чем 1000 евро в Европе.
Хотя, если считать что в Одессе все тоже дорого, то тогда таки точно легче в Европе снять за 1000 евро. Тогда ты сам себе противоречишь слегка.
В той же Виннице, Киеве, или на западе страны тоже не меньше тех же 300 долларов думаю.

Так, хтось залишиться. Але не всі. Не буду наводити свої суб'єктивні спостереження і малювати якісь мільйони або відсотки, але потік буде достатній. Можна корелювати із тими, хто вже повернувся, незважаючи на продовження війни.
Ну я тоже проценты не знаю, но судя по знакомым и знакомым знакомых, то многие хотят для детей обустроить жизнь там.

вітаєшся "Слава Ісусу Христу" а тобі у відповідь закочують очі.
А что нужно говорить в ответ ?

українці живуть в якійсь паралельній реальності.
Включили новости - а там - нас 52 миллиона 😁

В Румунії он спокійно працюють непальці, філіпінці і індуси і ніяких незворотних процесів не спостерігається. Приїжджають, оформлюють офіційний контракт і працюють, податки платять. Закінчиться контракт - повернуться додому. Ніяких програм переселення родин немає, всі розуміють, що це тимчасово. І мені якось фіолетово, що в спортзалі прибирає непалець, а кур'єр Глово з Пакистану.
Да, там индусов и пакистанцев полно
И на стройках в том числе.
А румыны ездят на заработки к британцам

Historiker

Frischer Wind
Місто
Salisbury, Ukraine.
Дюрі-бачі, та поїдуть з України обов'язково - якщо рівень середньої зп вже нижче рівня Молдови, то що тут говорити - відтік буде продовжуватися. І визначальні фактори тут - економічний і безпековий. Може, на пенсію, зароблену закордоном, повернуться.
Навіть в найбільш ситі роки з України їхали в пошуках кращих заробітків, що вже казати про теперішній час.

Місто
Odesа
Historiker, ниже Молдовы ?
Раньше из Молдовы к нам всегда на заработки ездили
Сейчас знаю что аренды на квартиры в Молдове взлетели за эти годы, так как наши создали там большой спрос на аренду
Но не думал что у них зарплаты повысились так

Місто
Львів
А что нужно говорить в ответ ?
Пригадалася колишня моя знайома велосипедистка, етнічна казашка, відповідно і мусульманка, що полюбляла одиночний велотуризм по Галичині і Карпатах і перше, що вивчила назубок, це вітання і відповідь на "Слава Ісусу Христу" перед тим як запитатися у газди дозволу розбити намет неподалік від його обійстя.:)

Зверху