dimka, а, ще фріпалестайнери. Від яких простого білого виборця і платника податків втиху вже воротить, і він уже починає голосувати за різних трампів і іншу праву нечисть.
Якщо серйозно: я про екогеїв відмітив для того щоби підкреслити що часто на Заході другорядні проблеми займають більше зусиль ніж безпека.
У нас у 22 році теж не вірили на путіннападе. Оці всі шутєєчки про "давайте після вторгнення". А воно все колись вперше буває.
Я повністю згоден, що безпеці не приділяли достатньо уваги, але знову ж таки – усі думали, що немає сенсу нападати, якщо росіяни так активно торгують із Заходом. До речі, у Німеччині слушно нагадують, що Україна не була проти транзиту російського газу до Європи, а була проти його транзиту в обхід України.
Але думаю, варто додати, що порівняння України із західними країнами, м’яко кажучи, недоречне. Україна НЕ є союзником НАТО, НЕ входить до ЄС, за ВВП на душу населення це найбідніша країна географічної Європи, і я не бачу сенсу, чому Європа, НАТО, США чи якась інша розвинена країна повинні якось допомагати Україні і тим більше безпосередньо втягуватись у війну з росією. Справа тут зовсім не в боязні. Подивіться на те переозброєння, яке зараз відбувається в Європі. Воно для ЄС, а не для України. Сотні мільярдів євро.
А на залiт порожніх безпілотників до Польщі будь-який житель країни НАТО може відповісти: дивіться, у росію не лише залітають, а й знищують НПЗ. Це якщо раптом якийсь росіянин захоче присоромити НАТО, але поки що, окрім росіян, це роблять лише українці. Виникає питання – це всeоб’єднуючий «совок» чи універсальна дурість?