Електроенергія, тарифи, лічильники

Готовы ли Вы отказаться от "лампочки ильича"?

• Да.

Голосів: 391 61.9%
  • Скорее да чем нет.

Голосів: 107 16.9%
  • Скорее нет чем да.

Голосів: 59 9.3%
  • Нет.

Голосів: 75 11.9%

• Кількість людей, що взяли участь в опитувані
    632
Місто
Запорожье
В начале марта Национальная комиссия, осуществляющая регулирование в сфере энергетики и коммунальных услуг, утвердила новые цены и тарифы на электроэнергию, газ и тепловую энергию для населения, которые вступают в силу уже с 1 апреля.
Тарифы на электроэнергию [в копейках за кВт/час]

Період< 100 кВт/год100 – 600 кВт/год> 600 кВт/год
з 1.04.20150,3660,631,407
з 1.09.20150,4560,7891,479
з 1.03.20160,570,991,56
з 1.09.20160,7141,291,638
з 1.03.20170,91,681,68
< 250 кВт/год≥ 250 кВт/год
з 1.01.20211,68
з 1.10.20211,441,68
з 1.06.20232,64
з 1.06.20244,32

C 01.04.2015 меняется тарифный коэффициент двухзонного счётчика для зоны "ночь" (23:00-7:00) — до 0,5 тарифа (было 0,7)

К сообщению вложена статья:
5 причин завышенного учета потребления электроэнергии новыми электронными электросчетчиками // Статья из журнала «Электрик». 2017. № 1-2

Вкладення

• 1490184709.pdf
    694.7 КБ · Перегляди: 102
Причина: 5 причин завышенного учета потребления электроэнергии новыми электронными электросчетчиками
Останнє редагування модератором:
Місто
м.Балта, Одеська область.
Автомат ввідний 63ампери, проект, трифазний облік і ввід.
1500-1900грн/міс - 200кв метрів. Но у мене встановлено гідроакамулятор на 1куб. І котел (24 кВт) у більшості працює вночі.
О 23.00 вмикається котел, нагріває поли і батареї другого поверху, коли на батареях спрацьовують термоголови та з полів повертається "обратка" більше n градусів то спрацьовує термострілка і починає грітись гідроакамулятор. Якраз до 7 години все нагрівається, можливо раніше - я не дивився.

Maxxx

Ябкодрочер)
Місто
Київ
Телефон
iPhone 12 Pro Max
На Відрадному аварії щотижня і зникає опалення та гаряча вода, чим ще вони можуть грітися?
На районі - в межах трансформаторної будки, всі дома з ЦО, може якісь куркулі теплу підлогу вмикають, але ж вони й того року вмикали, напруга не падала.

Місто
Тернопіль
Телефон
Moto g54 5G
може якісь куркулі теплу підлогу вмикають, але ж вони й того року вмикали, напруга не падала.
Рік-року - різниця. Може кілька "куркулів" цього літа в квартирах ремонт зробили, встановили теплі підлоги, бойлери, - от і просіла напруга. І не забувайте про майнерів: біток по 19 к, народ нові ферми підключає.

drmz

маниакально-депрессивный стэндап
Місто
Гуляйполе
Любое изменение в конфигурации электрооборудования предполагает изменение проекта
Но ведь счетчик, это ж не изменение потребителей. Или тут надо плясать от того, как в паспорте подключения счетчик размещен? Если на территории домохозяйства, то проект меняется, а если на нейтральной территории/их(на электроопоре, например), то просто вносится модель нового счетчика?

len_non

Заблокирован
Місто
Деражня
Телефон
Google Pixel 4xl
Не сказавби я що бюджетно, 6000 з паперами, 10 років тому.
Ну да . Проект , резервирование мощности , поверка счётчика , работа установщика и т. д .
Вот про проект и резервирование мощности не понял-как было 16А -ное подключение, так и осталось. Меняется только счетчик. Никаких же умных проводов. Зашотакие дэнги?
Як то за що такі гроші ?? Проект підключка, дозвільна потужність 3 фази 10 квт, зараз то все коштує на багато дорожче і ще не хотять давати крутять мізки, все то велось для опалення, на сезон дається вмісяць не 100 квт, а 3000 квт.

Місто
Бровари
Як то за що такі гроші ??
Ви ж тоді не написали, що підключали опалення і новий проєкт, тобто нову потужність. Мова йшла лише за заміну лічильника, а заміна на багатотарифний у Києві ще пару років тому коштувала 1.5т під ключ.

Останнє редагування:
  • Love
Реакції: drmz

len_non

Заблокирован
Місто
Деражня
Телефон
Google Pixel 4xl
Як то за що такі гроші ??
Ви ж тоді не написали, що підключали опалення і новий проєкт, тобто нову потужність. Мова йшла лише за заміну лічильника, а заміна на багатотарифний у Києві ще пару років тому коштувало 1.5т під ключ.
Смислу міняти з однотарифного на багатотарифний щоб було тільки освітлення не бачу, опалення тільки при заміні на трьохзонний лічильник без дозвоу не дадуть,тим паче чув, що на данний момент 1 квт дозволу на данний момент коштує 1200 грн а в мене 10 квт от і рахуй.
Post automatically merged:

Maxxx, я про те, що зараз дуже популярним став електро-тариф на опалення та опалення електрикою, замість газу та твердого. А електростанцій то більше не стало... Я не про конкретний Ваш дім, а взагалі про Київ і обл. Навантаження на мережу збільшилось.
Як на мою думку вся причина в гнилих лініях, потужності електростанцій хватає, багато втрат на дротах, електрика йде в землю особливо в сільській місцевості, гиляк багато хазяї не дають обрізати бо то горіх, я б різав все під пень.

Останнє редагування:

drmz

маниакально-депрессивный стэндап
Місто
Гуляйполе
len_non, у меня трансформаторная будка под боком, линии новые. И меня больше всего напрягает охурмевшесть, на почве безнаказанности, работников электросбыта. Как бы не препятствуют, но выдумали условия, при которых невозможно купить подходящий счетчик.

Паук

Пивовар
Команда форуму
Місто
Полтава
Телефон
(M) forever
гиляк багато хазяї не дають обрізати бо то горіх, я б різав все під пень.
В нас обленерго не питає нікого. Проїхала автовишка з двума орлами, бензопилами покромсали все, що заважає, скинули у двір чи біля двору і поїхали далі. Все це майже "на ходу", на будь-які претензії відгавкуються "не подобається як ми пиляємо - пиляйте самі, щоб нам не було чого потім випилювати"

Паук

Пивовар
Команда форуму
Місто
Полтава
Телефон
(M) forever
А у нас останні два роки навіть мають графік відключення вулиць, коли чистять лінію. Але ані вимикали, ані їздили, ані пиляли...
В нас по місту, десь так у 13-14 році, обленерго "активничало". По приватному сектому міняли тотально все. Стовпи, дроти, підстанції. В моєму районі кожна вулиця по 2-3 дні сиділа без світла. Я спочатку сусідам через забор, які на "іншій" вулиці, кинув від себе дріт, для холодильника та світла, потім від них так само електрику взяв. Дроти тепер "скручені" між собою, одним жгутом, менше шансів, що якась гілка їх обірве.
Та і по області, я багато де бачу такі заміни.
І пиляють регулярно, раз в рік-півтора.

Optimus

~~~
Місто
Херсон
Телефон
Sony XZ1c
В Херсоне тоже давно и регулярно пилят деревья под проводами, безразлично - частный сектор или троллейбусная линия в многоэтажной застройке - все подряд режут, оставляя одни пеньки-столбы. Народ орет и визжит на это сумасшествие, но энергетикам вообще пофигу:
2016 год ХерсонОблЭнерго подровнял деревья.jpg а так было в 2011 году ХерсонОблЭнерго еще не добрался до деревьев - 2011.jpg

Останнє редагування:
  • Like
Реакції: drmz
Місто
Бровари
Optimus, народ у нас вижчить за будь-якого приводу. Одні - не чіпайте, другі - рубайте тополі під корінь, треті, коли світло пропадає, а чого ж ви їх не рубали, у нас два дні світла нема і все потекло у холодильнику.
Я теж був не задоволений, коли наші вишні і грушу порізали і так і лишили гілляки біля двору. Проте загальне благо цілодобової безаварійної електрики важливіше за наш душевний комфорт.
У нас на сусідній вулиці тягли нову лінію і на нашій вулиці закопали лінію у землю (певно заземлення) і все. Так що прогрес не дійшов, електрика як була не стабільна, так і є.
Але ДТЕК хоч щось робить, до цього москалі лише гроші брали і нічого не оновлювали. Досі рахунки на збут на них висять. Так що є різниця кому платить 1.68.

Останнє редагування:

Паук

Пивовар
Команда форуму
Місто
Полтава
Телефон
(M) forever
все подряд режут, оставляя одни пеньки-столбы
Так это скорее всего не энергетики, а дебилы в горсовете и нанятые ими дебильные фирмочки. Это тенденция последних лет много где идет: порезать здоровые деревья до состояния "ствол и несколько пеньков, думая что омолаживают. А по факту после этого деревья гибнут за несколько лет.

Місто
Чернигов
в будинку батареї гарячі, за них платиш такі собі афігенні гроші взимку, що ще й електрикою догрівають?
У нас в доме тоже первыеэтажи догреваются, причем уже не первый год. Им лень скинуться, выйти и утеплить входные двери или даже поставить промежуточные. Вот такой менталитет.
Входные двери - это общая собственность жильцов. И если разводка отопления сверху - утепление двери не поможет.

Optimus

~~~
Місто
Херсон
Телефон
Sony XZ1c
в будинку батареї гарячі, за них платиш такі собі афігенні гроші взимку, що ще й електрикою догрівають?
У нас в доме тоже первыеэтажи догреваются, причем уже не первый год. Им лень скинуться, выйти и утеплить входные двери или даже поставить промежуточные. Вот такой менталитет.
Входные двери - это общая собственность жильцов. И если разводка отопления сверху - утепление двери не поможет.
Согласен в плане общей собственности, лишь возражу насчет бесполезности утепления подъездной двери.
Когда спускаюсь по лестнице, резкое ощутимое понижение температуры начинается со второго этажа, а подойдя к самой двери, ощущается морозный ветер, который задувает в подъезд через щели по периметру. Соответственно, подъездные стены переохлаждаются, и резко растут утечки тепла из квартир через эти самые стены, то есть нижние этажи условно получают +1 или +2 внешние стены и начинают в чатах жаловаться на тройной расход электричества под отопление. Да за 1/10 этих потраченных на обогрев подъезда денег если и не полностью решили бы проблему, то значительно бы её нивелировали, тем более, что люди там не бедные проживают.

Місто
Короп
Телефон
Samsung Galaxy Grand duos
Ребята ,кто сталкивался с оформлением тарифа на отопление. Какие там условия? Если я поставлю электрический теплый пол по всему дому , я смогу оформить данный тариф в энергосбыте?

Зверху