Електроенергія, тарифи, лічильники

Готовы ли Вы отказаться от "лампочки ильича"?

• Да.

Голосів: 392 61.9%
  • Скорее да чем нет.

Голосів: 107 16.9%
  • Скорее нет чем да.

Голосів: 59 9.3%
  • Нет.

Голосів: 75 11.8%

• Кількість людей, що взяли участь в опитувані
    633
Місто
Запорожье
В начале марта Национальная комиссия, осуществляющая регулирование в сфере энергетики и коммунальных услуг, утвердила новые цены и тарифы на электроэнергию, газ и тепловую энергию для населения, которые вступают в силу уже с 1 апреля.
Тарифы на электроэнергию [в копейках за кВт/час]

Період< 100 кВт/год100 – 600 кВт/год> 600 кВт/год
з 1.04.20150,3660,631,407
з 1.09.20150,4560,7891,479
з 1.03.20160,570,991,56
з 1.09.20160,7141,291,638
з 1.03.20170,91,681,68
< 250 кВт/год≥ 250 кВт/год
з 1.01.20211,68
з 1.10.20211,441,68
з 1.06.20232,64
з 1.06.20244,32

C 01.04.2015 меняется тарифный коэффициент двухзонного счётчика для зоны "ночь" (23:00-7:00) — до 0,5 тарифа (было 0,7)

К сообщению вложена статья:
5 причин завышенного учета потребления электроэнергии новыми электронными электросчетчиками // Статья из журнала «Электрик». 2017. № 1-2

Вкладення

• 1490184709.pdf
    694.7 КБ · Перегляди: 102
Причина: 5 причин завышенного учета потребления электроэнергии новыми электронными электросчетчиками
Останнє редагування модератором:

protoss

Ен таро Адун!
Місто
Іршава / Ужгород
Телефон
Samsung S21FE (050/067)
max-prymak, проблема ж не в тому, щоб сидіти 10 годин чи 2 доби без електрики, а в тому що ніхто нормально не може повідомити коли і кого будуть вимикати і вмикати.
Ні і звісно дуже багато народу ведеться на викиди про "експорт" електроенергії до Мадярщини, рідко хто дивиться на сумарний баланс і "імпорт" від Словаків

Себастьян Перейро

торговець чорним деревом
Місто
Михайлівка
Телефон
Lenovo P2
max-prymak, проблема ж не в тому, щоб сидіти 10 годин чи 2 доби без електрики, а в тому що ніхто нормально не може повідомити коли і кого будуть вимикати і вмикати...
вчора о 18-00 раптово вимкнули світло і почув крики у пілїзді -тлюдина застрягла в ліфті. Пощастилотїй, що світлоивимкнули всього на 3 години, зазвичай вимикають на 6ть

Місто
Bielsko-Biała, PL | Нікополь | Цумань
Телефон
Poco X3 Pro
max-prymak, проблема ж не в тому, щоб сидіти 10 годин чи 2 доби без електрики, а в тому що ніхто нормально не може повідомити коли і кого будуть вимикати і вмикати.
Оце найбільше бісить. І нерівномірність вимкнень також.
Ні і звісно дуже багато народу ведеться на викиди про "експорт" електроенергії до Мадярщини, рідко хто дивиться на сумарний баланс і "імпорт" від Словаків
Офіційно ця інформація закрита. Плюс новини про відключення Молдови сприяють розповсюдженню таких розмов.

Pahan2k

Заблокирован
Місто
Запоріжжя
Телефон
Xiaomi Redmi Note 7
Ничего она не закрыта. В ЕС вся информация о транспорте электроэнергии общедоступна.
Вот Молдова - Украина на сегодня. Ночью мы подавали по 300 МВт, днём - 0.

Місто
Волинь
MSchum, повір, ніхто в нас економити не буде, тому вимикання кварталами логічне.
В лінії до мого будинку були підключені торгові центри, вимикали світло по 4-5 годин. Торгові центри перекинули, тепер я без світла по 5-6 годин і завжди то вечірні години, два дні тому 9.5 годин і все вечірні години і після обідні. Торгові центри не вимикали зовсім ці 4 дні і все там увімкнено без економії, ще і підсвітку на 100 метрів увімкнули. Тепер виходить так, що одні сидять без світла за інших. Я поки спокійно до цього ставлюсь, але в людей починають здавати нерви в моєму районі. Глянув ввечері, коли було світло, то візуально багато хто зїхав з будинку, навіть квартиранти в сусідів переїхали в інший район міста, бо там вимикають макс на 4 години в день

Останнє редагування:

Андрюх@dp.ua

Пенсіонер
Місто
Дніпро - мій рідний дім
Телефон
дивись підпис
MSchum, повір, ніхто в нас економити не буде, тому вимикання кварталами логічне.
В лінії до мого будинку були підключені торгові центри, вимикали світло по 4-5 годин. Торгові центри перекинули, тепер я без світла по 5-6 годин і завжди то вечірні години, два дні тому 9.5 годин і все вечірні години і після обідні. Торгові центри не вимикали зовсім ці 4 дні і все там увімкнено без економії, ще і підсвітку на 100 метрів увімкнули. Тепер виходить так, що одні сидять без світла за інших. Я поки спокійно до цього ставлюсь, але в людей починають здавати нерви в моєму районі. Глянув ввечері, коли було світло, то візуально багато хто зїхав з будинку, навіть квартиранти в сусідів переїхали в інший район міста, бо там вимикають макс на 4 години в день
Так може в них генератори? Моя контора знаходиться всередині приватного сектору. Вони на нас вовками дивилися, поки їм "екскурсію" не влаштували, показали наші генератори. А потім ще й розхід соляри їм сказали, питання зникли остаточно ;)

Місто
Волинь
Андрюх@dp.ua, в них були генератори, поки були на моїй лінії, бо гучно було, потім тихенько стало, світло є в них зажди, я орієнтуюсь по будинку за ними, не вимикають ввечері зовсім і там, отак в Луцьку працюють обленерго, порішали все і ок :) Зараз сиджу і чекаю, коли вимкнуть на годин з 5, а за вікном все буде світитись як новорічна ялинка :)

Місто
Тернопіль
Телефон
Moto g54 5G
В нас теж донедавна була ситуація, що всі будинки виключені по кілька годин, а один, який підключений до лінії лікарні, світло мав завжди. Певних індивідумів із сусідніх будинків це бісило, меру посипались скарги на тему "справедливості". В результаті, прийшли електрики і від"єднали той будинок від лінії лікарні. Тепер всі будинки сидять без світла по кілька годин. Причому, в тих, хто жалівся, світла більше не стало. Зато, жаба нікого більше не гризе. Вкотре переконуюсь - людській тупості і заздрості немає меж. Народ живе за принципом - якщо в мене корова здохла, то нехай здохне й у сусіда. І нічого з цим не зробиш.
Особисто я, радію, якщо в когось є світло, житло, достаток, бажаю, щоб у всіх так було. Але бачу, що таких як я, небагато. Ну, або, як варіант, вони більш врівноважені і спокійно приймають таку ситуацію, тому не проявляють свою позицію. Підозрюю, що є якась неадекватна нервова меншість, яка активна, яка не може спокійно приймати ситуацію, яка склалася, от і зайобмахує владу, щоб всім жилося однаково зле.

Останнє редагування:
Місто
Волинь
raptor, так в мене ситуація інша, я став більше сидіти без світла по часу, бо з відключенням торгових центрів від моєї лінії, споживання стало меншим, тому вони вирішили нас морити довше, одні і ті самі будинки. Та і по вольтажу бачу, було 200-210, тепер 220-240.

GLOOMER

Заблокирован
Місто
Полтава
А от вирішити проблему відсутності електрики це вже складне питання. Просто скарги писати легше.:)
чудесно быть в ваккууме и рассказывать о том, что якобы потребители могут "законно" сделать что-то больше, чем написать жалобы по поводу того, что выделенный на населенный пункт объем электроэнергии расходуется по их наблюдениям на пропорционально, как было заявлено властью ...

Місто
Тернопіль
Телефон
Moto g54 5G
Є новини щодо того будинку, якого від"єднали віл електролінії лікарні, про який я писав вище. Оскільки ситуація з відключеннями покращилася (зараз в нас більшість часу електрику не відключають), той будинок приєднали назад до лінії лікарні. Схоже не все так просто, як собі думають поборники "справедливості". Підозрюю, що виник дисбаланс навантаження на цих лініях, одна лінія стала недовантаженою, а інша - перевантаженою, тому енергетикам довелося повернути все взад. Не все так просто...

Останнє редагування:
Місто
Київ
Телефон
Samsung Galaxy S22Ultra
Кім обіцяє, що на Миколаївщині переглянуть графіки відключення світла
Ліміти на область дають невеликі.

Із понеділка, 5 грудня, у Миколаївській області планують переглянути графіки відключень електроенергії.

Про це заявив у Телеграм голова Миколаївської ОВА Віталій Кім.

"З понеділка вимагатиму від "Обленерго" перегляду графіків по області. Швидше за все відключення будуть по 4 години з подачею світла 2-4 години", - розповів він.

За словами глави регіону, ліміти на область дають невеликі, з урахуванням зростання споживання та збільшення споживання. Зокрема, як зазначив Кім, збільшення споживання відбувається "за рахунок людей, які повертаються, зокрема".

"Генерація зростає. Треба терпіти", - констатував він.

Місто
Київ
Телефон
Samsung Galaxy S22Ultra
Наразі відключають світло у 25% Києва, - КМДА
Вночі 4 грудня відключень світла у Києві не було
.

Київ скоро може повернутися до планових відключень світла. Зараз ситуація поступово стабілізується.

Про це повідомив заступник голови КМДА Петро Пантелєєв в ефірі телемарафону, повідомляє УНІАН.

За його словами, наразі відключають до 25% Києва.

"З позитивного - це те, що сьогодні вночі взагалі ніяких відключень не було. Зараз потроху почергово відключають, але вже невеликі обсяги - до 25% міста", - заявив Пантелєєв.

Вказується, що це пов'язано з певним прогресом ситуації, а також нижчим споживання електроенергії у вихідні, порівняно з будніми днями.

"Як на лівому, так і на правому березі ситуація поступово стабілізується. Але треба розуміти, що повноцінне відновлення пошкодженої інфраструктури потребує достатньо великого часу. Я впевнений, що ми вийдемо на погодинні графіки, до яких ми звикли, і будемо так жити і працювати далі", - розповів Пантелєєв.

Водночас точно спрогнозувати дату переходу на планові відключення поки важко.

"Але, така тенденція є і ми очікуємо, що достатньо скоро зможемо переходити на погодинні графіки відключення", - підсумував заступник голови КМДА.

Місто
Київ
Телефон
Samsung Galaxy S22Ultra
ДТЕК повернеться до планових відключень електрики у чотирьох областях
Проте ситуація в енергосистемі залишається складною.

З понеділка, 5 грудня, ДТЕК повертається до графіків стабілізаційних відключень у Київській, Дніпропетровській, Донецькій та Одеській областях.

Про це повідомила ДТЕК у Telegram.

"З 5 грудня повертаємося до графіків стабілізаційних відключень", - йдеться у повідомленні.

Проте компанія попереджає, що ситуація в енергосистемі залишається складною.

"Тому просимо з розумінням ставитися до можливих відхилень, які можуть виникати для балансування енергетичної системи України. Робимо все можливе, щоб їх було якомога менше", - зазначають в ДТЕК.

Місто
Київ
Телефон
Samsung Galaxy S22Ultra
У найближчі дні близько половини Київщини перебуватиме без світла, - Кулеба
Графіки відключень на Київщині не діють.

Найближчими днями близько половини Київської області перебуватиме без світла.

Про це повідомив голова Київської ОВА Олексій Кулеба.

“На Київщині триває ліквідація наслідків сьогоднішніх масованих обстрілів РФ. За рішенням Укренерго запроваджено аварійні вимкнення електроенергії”, - розповів Кулеба.

Він додав, що енергетики працюють у посиленому режимі, щоб якнайшвидше повернутися до планових вимкнень із графіками.

Alik iv

Из шипов выходят розы. الورود تخرج من الأشواك
Місто
Полтаваская область Г Миргород.
Телефон
Не скажу.

Укренерго: Україна може повернутися до вимкнення світла за графіками вже цього тижня​

Голова «Укренерго»: Якщо не буде нових обстрілів, то на цьому тижні маємо вийти на планові графіки.
Україна може повернутися до планових графіків вимкнення електроенергії вже цього тижня, якщо не буде нових обстрілів з боку Росії.

Про це заявив голова правління «Укренерго» Володимир Кудрицький в інтерв'ю «Радіо НВ

«Це буде можливим, коли дефіцит потужності в енергосистемі буде знижений до такого рівня, коли можна буде кожні 4 години відключати одну з трьох груп споживачів», — сказав Кудрицький.

Він пояснив, що в кожній області обленерго та військово-цивільні адміністрації поділили всіх споживачів на три черги, які поперемінно відключають від енергопостачання для того, щоб це відбувалось в плановому режимі.

Він пояснив, що в кожній області обленерго та військово-цивільні адміністрації поділили всіх споживачів на три черги, які поперемінно відключають від енергопостачання для того, щоб це відбувалось в плановому режимі.

За словами Кудрицького, енергетики зараз «досить близькі» до того, щоб привести дефіцит потужності до таких параметрів, коли Україна знову зможе повернутися до планових графіків.

«Думаю, що нам ще 2-3 дні буде на це потрібно. Якщо не буде нових обстрілів, то думаю, що на цьому тижні ми маємо вийти на планові графіки», — резюмував глава «Укренерго».

«Є обмеження щодо генерації у всій країні, тому енергетикам ще потрібен час. Йдеться про дні, а не про години чи тижні», – сказав в ефірі телемарафону генеральний директор Yasno Сергій Коваленко.

Він додав, що наразі найважча ситуація зі світлом – на Одещині та Київщині.

Водночас Коваленко заявив, що відключення світла триватимуть в Україні щонайменше до кінця березня.
«Є багато питань, коли ми взагалі відмовимось від графіків і буде в нас 100% світло. До кінця березня – базовий сценарій, який буде для нас гарний, якщо ми проживемо зиму та початок весни в стабілізаційних графіках», – розповів він.

Нагадаємо, ще 28 листопада чреез російські атаки по всій Україні запровадили екстрені аварійні відключення світла.

protoss

Ен таро Адун!
Місто
Іршава / Ужгород
Телефон
Samsung S21FE (050/067)
На Закарпатті нарешті цього тижня хоча б трохи дотируются графіку відключень (на фоні минулого тижня)

protoss

Ен таро Адун!
Місто
Іршава / Ужгород
Телефон
Samsung S21FE (050/067)
Alik iv, 4-5 нема, 2-3 є. На фоні 15-20 нема, 4-10 є це суттєвий прогрес. І головне: вимкнення/увімкнення очікувані, а не у випадкові моменти.

Зверху