Електроенергія, тарифи, лічильники

Готовы ли Вы отказаться от "лампочки ильича"?

• Да.

Голосів: 392 61.9%
  • Скорее да чем нет.

Голосів: 107 16.9%
  • Скорее нет чем да.

Голосів: 59 9.3%
  • Нет.

Голосів: 75 11.8%

• Кількість людей, що взяли участь в опитувані
    633
Місто
Запорожье
В начале марта Национальная комиссия, осуществляющая регулирование в сфере энергетики и коммунальных услуг, утвердила новые цены и тарифы на электроэнергию, газ и тепловую энергию для населения, которые вступают в силу уже с 1 апреля.
Тарифы на электроэнергию [в копейках за кВт/час]

Період< 100 кВт/год100 – 600 кВт/год> 600 кВт/год
з 1.04.20150,3660,631,407
з 1.09.20150,4560,7891,479
з 1.03.20160,570,991,56
з 1.09.20160,7141,291,638
з 1.03.20170,91,681,68
< 250 кВт/год≥ 250 кВт/год
з 1.01.20211,68
з 1.10.20211,441,68
з 1.06.20232,64
з 1.06.20244,32

C 01.04.2015 меняется тарифный коэффициент двухзонного счётчика для зоны "ночь" (23:00-7:00) — до 0,5 тарифа (было 0,7)

К сообщению вложена статья:
5 причин завышенного учета потребления электроэнергии новыми электронными электросчетчиками // Статья из журнала «Электрик». 2017. № 1-2

Вкладення

• 1490184709.pdf
    694.7 КБ · Перегляди: 102
Причина: 5 причин завышенного учета потребления электроэнергии новыми электронными электросчетчиками
Останнє редагування модератором:

nataba

Заблокирован
Місто
Львів
у нас є така практика по новим будинкам, у мешканців немає прямих договорів на електрику
У мене таке в гаражно-будівельному кооперативі.
Щоправда, не бачив щоб когось від'єднювали за несплату.

Місто
Харьков
Наверное я не так объяснил, мне нужно передать показания счетчика (первый раз пробую таким способом), ввёл лицевой счёт, а оно просит выбрать зону моего счётчика. Я хз вообще какая у него зона. Старый, древний уличный счётчик, ещё в 2008 году ставили
Мы ж не экстрасенсы чтоб гадать на кофейной гуще, если не понимаете то нужно обратится в збутэнерго, пускай вам объяснят что да как у вас стоит и где....

Себастьян Перейро

торговець чорним деревом
Місто
Михайлівка
Телефон
Lenovo P2
Наверное я не так объяснил, мне нужно передать показания счетчика (первый раз пробую таким способом), ввёл лицевой счёт, а оно просит выбрать зону моего счётчика. Я хз вообще какая у него зона. Старый, древний уличный счётчик, ещё в 2008 году ставили
Мы ж не экстрасенсы чтоб гадать на кофейной гуще, если не понимаете то нужно обратится в збутэнерго, пускай вам объяснят что да как у вас стоит и где....
У договорі має бути все прописано

Місто
Київ та околиці
1- однозонний, звичайний лічильник; 2- двозонний(день та ніч); 3 - тризонний(ніч, напівпік, пік).

Місто
Волинь
osot056, атомні енргоблоки на профілактиці, скільки одночасно не сказали. Попросили не використовувати кондиціонери хоча б перші 2 тижні серпня, але людям пох.
У Луцьку все ок 228 зараз, кондиціонерів мало, як я писав раніше, ну і багато хто в пятницю їде на озера на вихідні

Останнє редагування:

LiquidStrm

>/dev/null
Місто
Banderstadt
Телефон
LG v60 5G
Заради цікавості глянув статистику онлайн-безперебійника: на вході 235В/50Гц, за місяць 3 рази пропадало світло, сумарно 62 секунди.

Місто
Харьков
Попросили не використовувати кондиціонери хоча б перші 2 тижні серпня, але людям пох.
Ну иди тогда и сиди в погребе, я выполнил все требования по подключению электричества и заказанную мощность имею право использовать по своему усмотрению

nataba

Заблокирован
Місто
Львів
Кілька днів тому зайшов на одне зі своїх довго пустуюче приміщення і побачив в дверях аж два листка з проханням надіслати на вайбери двох різних дівчат фото електролічильника.
Він там у мене двозонний з АСКОЕ.
Сфоткав, надіслав зі сумарним показником спожитих квт/год. (1.80)
За добу тим самим вайбером дівчина-контролер пише мені що треба ще два фото, окремо денних та нічних зафіксованих значень (1.81 та 1.82), а також пояснює що їх (контролерів) змушують що три місяці фіксувати на фото всі ті показники та окремо пломбу.

Моє зауваження що мій інтелектуальний лічильник вже роки 4 як передає всі дані про споживання, а також про цілісність пломби, автоматично, і тому навіщо ці всі фото Львівобленерго? - повисло у повітрі...

Тара

Заблокирован
Місто
Одеса
Кілька днів тому зайшов на одне зі своїх довго пустуюче приміщення і побачив в дверях листок з проханням надіслати на вайбер фото електролічильника.
Він там у мене двозонний з АСКОЕ.
Сфоткав, надіслав зі сумарним показником спожитих квт/год. (1.80)
За добу тим самим вайбером дівчина-контролер пише мені що треба ще два фото, окремо денних та нічних зафіксованих значень (1.81 ьа 1.82), а також пояснює що їх (контролерів) змушують що три місяці фіксувати на фото всі ті показники та окремо пломбу.

Моє зауваження що мій інтелектуальний лічильник вже роки 4 як передає всі дані про споживання, а також про цілісність пломби, автоматично, і тому навіщо ці всі фото Львівенерго, повисло у повітрі...

Йде війна. А
А як лічильник передасть інфу про цілісність пломби? Вона ж начебто не якась діджиталізована, а цілком собі звичайна совдепівська

nataba

Заблокирован
Місто
Львів
як лічильник передасть інфу про цілісність пломби?
У мому всередині є кілька контактів, що розмикаються при спробі розкручування корпусу.

Відповідно, відразу це сигналізується на централь.

Тобто, пломби у цьому випадку взагалі якийсь совковий рудимент.

Тара

Заблокирован
Місто
Одеса
як лічильник передасть інфу про цілісність пломби?
У мому всередині є кілька контактів, що розмикаються при спробі розкручування корпусу.

Відповідно, відразу це сигналізується на централь.

Тобто, пломби у цьому випадку взагалі якийсь совковий рудимент.
У родича нещодавно наш ДТЕК за свій кошт заміняв лічильник на Новомодний гама з аскуое, так той лічильник обліпили як зазвичай 3-4 пломбами. Причому теж сказали що хоч і є аскуое, але кожного місяця подавати покази 🤪

omni

необмежено придатний
Місто
Запоріжжя
Телефон
ZTE Blade 20 Smart
osot056, атомні енргоблоки на профілактиці, скільки одночасно не сказали. Попросили не використовувати кондиціонери хоча б перші 2 тижні серпня, але людям пох.
У Луцьку все ок 228 зараз, кондиціонерів мало, як я писав раніше, ну і багато хто в пятницю їде на озера на вихідні
Заєс вже рік як не працює

nataba

Заблокирован
Місто
Львів
обліпили як зазвичай 3-4 пломбами.
Це маразм! Якщо не сказати що злочинні зловживання!

В країні вже півтора роки важка виснажлива війна, а вони оплачують хмару дівчат щоб ті по тих хатах ходили, де ходити не треба, бо всі параметри, включно зі всіма сервісними по стану лічильника по АСКОЕ передаються!

Зверху