Електроенергія, тарифи, лічильники

Готовы ли Вы отказаться от "лампочки ильича"?

• Да.

Голосів: 392 61.9%
  • Скорее да чем нет.

Голосів: 107 16.9%
  • Скорее нет чем да.

Голосів: 59 9.3%
  • Нет.

Голосів: 75 11.8%

• Кількість людей, що взяли участь в опитувані
    633
Місто
Запорожье
В начале марта Национальная комиссия, осуществляющая регулирование в сфере энергетики и коммунальных услуг, утвердила новые цены и тарифы на электроэнергию, газ и тепловую энергию для населения, которые вступают в силу уже с 1 апреля.
Тарифы на электроэнергию [в копейках за кВт/час]

Період< 100 кВт/год100 – 600 кВт/год> 600 кВт/год
з 1.04.20150,3660,631,407
з 1.09.20150,4560,7891,479
з 1.03.20160,570,991,56
з 1.09.20160,7141,291,638
з 1.03.20170,91,681,68
< 250 кВт/год≥ 250 кВт/год
з 1.01.20211,68
з 1.10.20211,441,68
з 1.06.20232,64
з 1.06.20244,32

C 01.04.2015 меняется тарифный коэффициент двухзонного счётчика для зоны "ночь" (23:00-7:00) — до 0,5 тарифа (было 0,7)

К сообщению вложена статья:
5 причин завышенного учета потребления электроэнергии новыми электронными электросчетчиками // Статья из журнала «Электрик». 2017. № 1-2

Вкладення

• 1490184709.pdf
    694.7 КБ · Перегляди: 102
Причина: 5 причин завышенного учета потребления электроэнергии новыми электронными электросчетчиками
Останнє редагування модератором:

Pahan2k

Заблокирован
Місто
Запоріжжя
Телефон
Xiaomi Redmi Note 7
Взагалі незрозуміло. Одні про теплогенерацію пишуть про 40% відновлених. Інші - про 0,6%. Де брехня, де правда - незрозуміло.
А ще є вторинні ушкодження, які неможна порахувати. Наприклад, через низький рівень Дніпра Дніпрогес не може працювати на повну потужність, бо йому потрібен подпірний рівень води з нижнього б'єфа. Як це враховується - не зрозуміло.

Місто
Харьков
Кому ломать? Контролёр выписывает показания в журнал, а ты ставишь подпись рядом. А уже в базе оказывается, что на 300 больше. Это делают либо в конторе, либо вообще программно и ни один из работников Облэнерго (кроме программеров) к этому непричастны.
Значит ломать тогда всем, начиная от руководства, у меня уже было несколько скандалов с этими не хорошими людьми, когда они там крутили и мутили как хотели, снимали показания в средине месяца а потом там дописывали что хотели, пока я не навел у них суеты, с простой формулировкой: для чего тогда стоит электросчетчик??? правильно для подсчета электроэнергии и я плачу исключительно по счетчику, а не по Вашим там допискам и хотелкам....

Місто
Хмельницький
Вставлю і своє: першого-другого числа кожного місяця подаю показники через сайт https://ienergo.com.ua/. За минулий місяць мною сплачено під 0, має бути "заборгованість - 0". Часто малюють якусь дивну заборгованість за якісь розрахункові показники. Після подачі показників за секунду-дві "споживача розраховано" і цифри стають нормальні/зрозумілі - вартість за ту спожиту електроенергію, покази за яку я щойно подав. Гуд.
АЛЕ захожу перед тим, як платити, зазвичай в середині місяця і вуаля - "заборгованість" вже з іншою сумою. По "розрахунковим показникам". І, наприклад, сьогодні 9 число, а ті "розрахункові показники" з датою на останне число поточного місяця.
Тобто зараз я сплатив за спожиту (за минулий місяць) електроенергію. А там вже свіжий борг по "розрахунковим показникам". Мені то ладно. Але бувають випадки (особливо субсидіантам), коли треба показати відсутність заборгованості по комунальним послугам. А там завжди борг.

dzidzio

Генерал Ухилянтських Військ
Місто
Тарнопіль
Телефон
iPhone 14
Вставлю і своє: першого-другого числа кожного місяця подаю показники через сайт https://ienergo.com.ua/. За минулий місяць мною сплачено під 0, має бути "заборгованість - 0". Часто малюють якусь дивну заборгованість за якісь розрахункові показники. Після подачі показників за секунду-дві "споживача розраховано" і цифри стають нормальні/зрозумілі - вартість за ту спожиту електроенергію, покази за яку я щойно подав. Гуд.
АЛЕ захожу перед тим, як платити, зазвичай в середині місяця і вуаля - "заборгованість" вже з іншою сумою. По "розрахунковим показникам". І, наприклад, сьогодні 9 число, а ті "розрахункові показники" з датою на останне число поточного місяця.
Тобто зараз я сплатив за спожиту (за минулий місяць) електроенергію. А там вже свіжий борг по "розрахунковим показникам". Мені то ладно. Але бувають випадки (особливо субсидіантам), коли треба показати відсутність заборгованості по комунальним послугам. А там завжди борг.
А ще буває що заплатив 5-того числа, заходиш 25-го, а там ще досі висить що ти винен.
Помагає чарівний пендаль на теплу лінію.

osot056

ОптимисТ
Місто
г. Днепр
Телефон
ASUS ZenFoneMax+Fly TS107
У нас обычно до 15 числа обновляется инфа и состояние счёта актуальное .

Місто
Хмельницький
заплатив 5-того числа, заходиш 25-го, а там ще досі висить що ти винен
В мене максимум було 10 днів.

Щодо мого попередньог повідомлення -- "мониторю" і сплачую за чотири помешкання (своє, мами, друзів). Така ситуація по "розрахунковим показникам" майже постійно по двом помешканням, по двом іншим може раз на рік-два. Покази подаються регулярно. Перешкоджань для контролерів не було. Саме в тих двох, що з "розрахунковими показниками" лічильник однієї взагалі на площадці, тобто вільний доступ подивитися.
Ситуація незрозуміла. І особливо неприємна для пенсів-субсидіантів, які сумлінно регулярно повністю сплачують за комунальні послуги. Не можуть відчувати себе боржниками. А тут "ми вам в середині місяця розрахували показник на останнє число поточного місяця І ВЖЕ НАРАХУВАЛИ БОРГ". Пенси-субсидіанти бояться слова "борг", бо можуть відмовити в субсидії.

Місто
Киев
Помагає чарівний пендаль на теплу лінію.
В Киеве, все как описал Кочевник, один в один. Это касаемо квартир, в моем личном опыте. Зато все четко и по пунктам:
1. "Рисует на мольберте художник". Возможно и не приходил, об этом никто не знает. Ну вот как знает, только наоборот.
2. Смотришь в ЛК на 1-е число, а там у тебя случайные числа. Все что ты вносил до этого, вообще никого не интересует.
3. Начинаешь разбираться. По итогу, хотя бы по вот этим показателям оплати, и ты оплативаешь.
4. На следующий расчетный период, ты вообще ничего не понимаешь. То ты должен, то наоборот тебе. Можно снова топать для разбирательств, но в виду экономии времени забиваешь.
5. На 3-й месяц вроде все стабилизируется, и видишь логику.
6. Та конечно. Приходит 4-й, и все по кругу) Указываешь за май (грубо) 100 показатель, тебе лепят 20, а могут и 220. И ты пошел с пункта №1 снова. И этот треш бесконечен...

Если бы крутил рулетку Хоть объяснил бы себе, что вот так выпало. Так не крутил же ничего)

omni

необмежено придатний
Місто
Запоріжжя
Телефон
ZTE Blade 20 Smart
"Запоріжжяобленерго" выставляет отфонарные счёта людям на временно оккупированных территориях (там электроэнергия поступает от оккупантов). И им пофиг, что люди передают показания (например добавляют 1-2 кВт). "Запоріжжяобленерго" рисует по 500-600 грн долга каждый месяц.

LiquidStrm

>/dev/null
Місто
Banderstadt
Телефон
LG v60 5G
"Запоріжжяобленерго" выставляет отфонарные счёта людям на временно оккупированных территориях
Треба писати заяви на них в НКРЕКП з вимогами перерахунку нарахованих показників та притягнення до відповідальності за систематичні порушення та булінг зі сторони "Запоріжжяобленерго"

https://www.nerc.gov.ua/dlya-gromadskosti/zvernennya-gromadyan розділ Електроенергетика
В зверненні є варіант групового, більше заявників - швидше дадуть просратися тим гнднам.

OlegKiev

Заблокирован
Місто
Киев
Чому Фонд енергетичної підтримки України не ефективний
Кейс 1. Гроші які не витрачаються

В квітні 2022 року міжнародна спільнота створила Фонд енергетичної підтримки України - Ukraine Energy Support Fund.
Фонд знаходиться в оперативному управлінні Energy Community (Енергетичне співтовариство Європи), наповнюється донорами з різних країн.

Наразі в фонд поступило $165 млн. Донори обіцяли довести цю суму до $220 млн.
Переважна кількість внесків – донейти від урядових організацій.
Найбільшим донором Фонду є Німеччина – майже 60% від загальної суми. На другому місці – Швеція (12,5%). На третьому – США (10,5%).

Працює Фонд так (дивись схему): умовне обленерго, чи теплоелектроцентраль, чи об’єкт теплокомуненерго дає в Міненерго запит щодо необхідного обладнання.
Міненерго передає консолідований перелік обладнання зовнішньому агенту із закупівель (External procurment agent), яким виступає американський фонд USAID.

USAID дивиться цей перелік – часто не розуміє, яке саме обладнання запитує реципієнт: з якими детальними характеристиками?
Більшість українських підприємств не здатні якісно підготувати документ із техумовами англійською.
В Україні, навіть ті, хто проводив закупівлі в Prozorro, купували у постачальників, які були заздалегідь відомі. В тендерну документацію ніхто не заглядав.

В результаті, USAID відправляє уточнюючі запити назад в Міненерго, ті питають у реципієнтів. Переписка триває місяцями, обладнання не закуповується.
Наразі з наявної суми використано близько $30 млн. А в Україну, станом на минулий тиждень, обладнання прийшло на $5 млн.
Після більше ніж року існування Фонду, було вирішено декільком стратегічним об’єктам дати гроші напряму.
Є ризик, що щось вкрадуть. Але це краще ніж зараз, коли закупівлі гальмуються в принципі.

В Міненерго цим напрямком займається заступник міністра Фарід Сафаров – колишній студент міністра енергетики Германа Галущенка в КНУ ім. Тараса Шевченка.
Всі кажуть про нього: хороша людина зі знанням англійської. Але як організатор – ніякий.

В цьому випадку українська бюрократія і відсутність мотивації на місцях, коли «потрібно щось закупити але вкрасти не вийде», посилюється міжнародною бюрократію, коли «краще нічого не зробити, ніж зробити не по правилах».
В результаті маємо парадоксальну ситуацію: гроші є, але вони не працюють на посилення енергетичної спроможності країни.
І це не єдиний такий кейс. Плануємо описати ще два.

Монополіст

debugger

Moderator
Команда форуму
Місто
Киев
А ще взагалі не користуйтеся електрикою. Тільки платіть тисяч десять в місяц. Допоможіть нам. Б.... А вони допомогти нам не хочуть? Я все розумію. Ситуація в країні важка. Але ж чому пересічений повинен й допомагати, та й ще донатить, та ще податки сплачує. В ці тарифчикі піднімають та ридають та благають про допомогу? Суки!
Максимально затягуватиму місячну сплату тепер.
Можна як у М'янмі:
Больше всего меня удивляет такая позиция: мы не будем платить за свет, потому что эти деньги пойдут хунте, и они воспользуются ими, чтобы угнетать демократию. Это такая форма протеста, проявление политической позиции, а не то что им жалко заплатить за свет, которым они пользуются. Так считает почти вся страна, и в результате у энергетических компаний копятся миллиардные долги.
Дошло до того, что контролеров энергетических компаний убивают в подъездах, потому что считают их пособниками хунты. А ведь это просто рядовые работники, которым поручили проверить счетчики. Люди не понимают, что если они не будет платить за электричество, то не будет возможности нормально содержать энергосистему страны. В итоге она находится в полнейшем упадке: половина городов вечерами погружается в темноту, по улицам хоть на ощупь иди, а веерные отключения стали нормой. Только генераторы спасают от полной темноты.

Андрюх@dp.ua

Пенсіонер
Місто
Дніпро - мій рідний дім
Телефон
дивись підпис
В продовження теми (і далі по тексту) замінив автомат, який стояв ПІСЛЯ лічильника. Один фіг вибиває :( Знову поліз у щиток. ДО лічильника стоїть такий автомат (мій ліворуч)
IMG_20230814_111648_633.jpg
Хоча у всіх поголовно стоять такі, як праворуч, ну то таке. На що можна замінити цей ТИТАН? Бо ніде точно такий же не знаходжу у продажу, та й той, що праворуч, також відсутній. Можу поставити на заміну йому ось такий Hager?

По характеристикам наче співпадає.

protoss

Ен таро Адун!
Місто
Іршава / Ужгород
Телефон
Samsung S21FE (050/067)
Взагалі незрозуміло. Одні про теплогенерацію пишуть про 40% відновлених. Інші - про 0,6%. Де брехня, де правда - незрозуміло.
А ще є вторинні ушкодження, які неможна порахувати. Наприклад, через низький рівень Дніпра Дніпрогес не може працювати на повну потужність, бо йому потрібен подпірний рівень води з нижнього б'єфа. Як це враховується - не зрозуміло.
Як треба - так і рахують. Скажімо: відновлено 40 зі 90 трансформаторів, 0 із 10 енергоблоків - відновлено 40% об'єктів . А можуть по грошах: відновлено на 1 млрд. грн. з 166 млрд. потрібних, тобто 0,6%. При цьому 1 енергоблок коштує як 100 трансформаторів...

Roman_UA

linux user
Місто
Київ / Житомирська обл. / ČR
Телефон
Samsung S23+|OnePlus 6T
В продовження теми (і далі по тексту) замінив автомат, який стояв ПІСЛЯ лічильника. Один фіг вибиває :( Знову поліз у щиток. ДО лічильника стоїть такий автомат (мій ліворуч)
Хоча у всіх поголовно стоять такі, як праворуч, ну то таке. На що можна замінити цей ТИТАН?
Я правильно зрозумів, що було змінено "внутрішній" автомат, який періодично вибивав, на інший, який також почав вибивати і тепер вирішено міняти "зовнішній" автомат? Якщо так, то він тут "яким боком" винен?

Андрюх@dp.ua

Пенсіонер
Місто
Дніпро - мій рідний дім
Телефон
дивись підпис
Хоча у всіх поголовно стоять такі, як праворуч, ну то таке. На що можна замінити цей ТИТАН?
Я правильно зрозумів, що було змінено "внутрішній" автомат, який періодично вибивав, на інший, який також почав вибивати і тепер вирішено міняти "зовнішній" автомат? Якщо так, то він тут "яким боком" винен?
Зараз вибиває "зовнішній" автомат. Той "внутрішній", що замінили, держить.

Pahan2k

Заблокирован
Місто
Запоріжжя
Телефон
Xiaomi Redmi Note 7

logist_eg

Заблокирован
Місто
Західна Україна
Зараз вибиває "зовнішній" автомат. Той "внутрішній", що замінили, держить.
покажіть який внутрішній . Може ви споживаєте 10кВт і більше то він і вибиває ? Плюс спека не забувайте , при +30 у вас автомат спрацьовувати має не при 9 кВт , а певно 7 кВт , то вибиває значить працює - це його робота ! Він має вибивати при навантаженні чуть більше 9 кВт, якщо у щитку 20-25 градусів , і в районі 7-8 кВт якщо більше
Post automatically merged:

поки це писав у Львові в деяких района пропала електроенергія ,.
ТАк можете ставити той хагер , або будь-який інший EATON , ETI, ABB, Schneider ...головне маркування С40

Останнє редагування:

Андрюх@dp.ua

Пенсіонер
Місто
Дніпро - мій рідний дім
Телефон
дивись підпис
покажіть який внутрішній
IMG-8611289620166a1249777a45a67c192e-V.jpg
Може ви споживаєте 10кВт і більше то він і вибиває ?
Були ввімкнені бойлер (2 кВт) плюс два холодильники, більш нічого. У тому то і справа, що зовсім децл навантаження був. Але бойлер був повністю спустошений і довго нагрівав.

Зверху