Електроенергія, тарифи, лічильники

Готовы ли Вы отказаться от "лампочки ильича"?

• Да.

Голосів: 391 61.9%
  • Скорее да чем нет.

Голосів: 107 16.9%
  • Скорее нет чем да.

Голосів: 59 9.3%
  • Нет.

Голосів: 75 11.9%

• Кількість людей, що взяли участь в опитувані
    632
Місто
Запорожье
В начале марта Национальная комиссия, осуществляющая регулирование в сфере энергетики и коммунальных услуг, утвердила новые цены и тарифы на электроэнергию, газ и тепловую энергию для населения, которые вступают в силу уже с 1 апреля.
Тарифы на электроэнергию [в копейках за кВт/час]

Період< 100 кВт/год100 – 600 кВт/год> 600 кВт/год
з 1.04.20150,3660,631,407
з 1.09.20150,4560,7891,479
з 1.03.20160,570,991,56
з 1.09.20160,7141,291,638
з 1.03.20170,91,681,68
< 250 кВт/год≥ 250 кВт/год
з 1.01.20211,68
з 1.10.20211,441,68
з 1.06.20232,64
з 1.06.20244,32

C 01.04.2015 меняется тарифный коэффициент двухзонного счётчика для зоны "ночь" (23:00-7:00) — до 0,5 тарифа (было 0,7)

К сообщению вложена статья:
5 причин завышенного учета потребления электроэнергии новыми электронными электросчетчиками // Статья из журнала «Электрик». 2017. № 1-2

Вкладення

• 1490184709.pdf
    694.7 КБ · Перегляди: 102
Причина: 5 причин завышенного учета потребления электроэнергии новыми электронными электросчетчиками
Останнє редагування модератором:
Місто
Запоріжжя
Телефон
Nokia G42 5G
Так що ті субсидії у дупу
Ну комусь вони допомагають
але звісно що не всім.
Але колись взагалі нам пропонували продати собаку щоб оплатити комуналку 🤪
Згоден, що толк від цього є. Але якщо ти не доїдаєшь останній х.. без солі, то й субсидії зась. Але може це й правильно.
Post automatically merged:

Openpharmacist, так, війна «закінчилась», треба платити борги.
звісно що не платити населенню дозволити не можуть.
а хто не може платити - хай щось думає, субсидії, чи щось інше
Та у декого війна й не починалась ;) А ці субсидії то треш. От по параметрам я можу мати субсидію. Але є крім хати ще квартира. В ній живуть родичі з Бердику на разі. Продати не можна. А субсидію ізза цієї квартири не дають. Отак. Так що ті субсидії у дупу Шмигалю. Та й поглибше. Аж до рота!
А чого не можна продать?
Люди там живуть які залишилися без нічого. Це одне, а друге це то, що на разі у Запоріжжі хату нереально продати за норм гроші. Звісно за копійки заберуть. Ну а далі що? Та й у мене двоє діток. Що я їм залишу? Борги??

Себастьян Перейро

торговець чорним деревом
Місто
Михайлівка
Телефон
Lenovo P2
Та ці люди триндять про відключення населення від електрики за борги. :mad:
️З 29 січня боржників почнуть відключати від електрики, — Yasno

Відключення відбудеться через 10 днів після попередження.

Місто
Запоріжжя
Телефон
Nokia G42 5G
Та ці люди триндять про відключення населення від електрики за борги. :mad:
️З 29 січня боржників почнуть відключати від електрики, — Yasno

Відключення відбудеться через 10 днів після попередження.
Так і я про що. Накрали електрики, а тепер пересічених щіміти будуть.

monter

Україна понад усе!
Місто
Черкаси
Телефон
Redmi Note 11S 6/128
А всі думали, що Карабас вкладався у виборчу кампанію "президента розмовного жанру" просто так?
Так, в кінці 2020 року державне "Центренерго" провела аукціон, на якому продала "Юнайтед Енерджі" 3,27 млн МВт-год з терміном поставки в січні-березні 2021 року по ціні 1160 грн/МВт-г. Це приблизно 25% річного виробітку електроенергії "Центренерго". Це значно нижче собівартості виробництва електроенергії на Центренерго і нижче показників на Рнку на добу наперед (РДН).

То ді ж, в грудні 2020 року, "Енергоатом-трейдинг" продав на аукціоні рекордні 13,33 млн МВт-г електроенергії з періодом постачання з 1 січня до 30 червня 2021 року що становить 17,7% прогнозного обсягу виробництва електроенергії компанією в наступному році.

Середньозважена ціна становила 1 160 грн/МВт-г при стартовій 1400 грн за МВт/г. При цьому 10,8 млн МВт-г викупила "Юнайтед Енерджі" Коломойського. Джерело: https://biz.censor.net/r3248513
Люди хотіли вірити у простого парня з народу - люди це отримали.

Місто
Київ
Телефон
Samsung Galaxy S22Ultra
Борги українців за електроенергію зросли на 15 млрд гривень від початку вторгнення
Найбільше заборгував Київ та Київська область, Дніпропетровщина та Харківщина.

• Wow
Реакції: idea
Місто
Київ
Телефон
Samsung Galaxy S22Ultra
Україна почне цьогоріч будувати чотири атомні реактори на Хмельницькій АЕС, - міністр енергетики
Таким чином Україна хоче компенсувати втрачені енергетичні потужності через війну з Росією.

Україна розраховує розпочати у 2024 році (влітку або восени) будівництво чотирьох нових атомних реакторів. цього літа чи восени.

Про це повідомив міністр енергетики Герман Галущенко, передає Reuters.

Таким чином Україна хоче компенсувати втрачені енергетичні потужності через війну з Росією.

Два енергоблоки зводитимуть на обладнанні російського виробництва, яке Україна хоче імпортувати з Болгарії, а два інших використовуватимуть західні технології виробника енергетичного обладнання Westinghouse.

Усі чотири реактори зведуть на Хмельницькій АЕС.

Раніше Київ говорив про старт робіт на початку 2024-го, однак не уточнив, що всі чотири реактори можуть зводити одночасно.

Будівництво третього і четвертого блоків Хмельницької АЕС розпочали у 1980-х роках, але згодом заморозили.

З моменту здобуття незалежності у 1991 році Україна побудувала три нові атомні реактори – по одному на Запорізькій, Хмельницькій та Рівненській АЕС.

Сьогодні атомні електростанції на підконтрольні Україні території виробляють понад 55% потреб країни в електроенергії, але Київ хоче розширити потужності, щоб компенсувати втрату Запорізької АЕС.

Наразі тривають переговори з болгарською стороною щодо двох реакторів.

Гудзак

Хатуль мелумад - тварина типу кіт, що йде ланцюгом
Місто
Першотравенськ / Шахтарське (Січеславщина)
Телефон
Moto G9+; Moto G5+
Місто
Київ
Телефон
Samsung Galaxy S22Ultra
Тарифи на електроенергію для населення залишаться незмінними, – Кабмін
Тариф для побутових споживачів залишиться на рівні 2 гривні 64 копійки за кВт⋅год.

• Like
Реакції: idea

RuslanMikhay

Заблокирован
Місто
ПопаснаЯ, Луганська обл., Україна
Телефон
Xiaomi Redmi Note 12S
Горецкий, ключевые слова "льготный тариф" и "до конца зимы", то есть до 29 февраля тариф останется 2,64грн. Если тариф называют льготным, то его обязательно пересмотрят, естественно, в сторону увеличения. "До конца зимы" - это не значит до отмены военного положения. То есть два месяца старый тариф, а дальше 3-6грн. Только точно когда(?) и какими "шагами" пока не понятно.

Тара

Заблокирован
Місто
Одеса

Тара

Заблокирован
Місто
Одеса
RuslanMikhay, і що? А тариф на газ зараз близько 16 грн. Але населення по 8 платить.
Що буде по електриці наразі ніхто не знає. А вже зараз через це сходити з розуму точно зиску немає

Гудзак

Хатуль мелумад - тварина типу кіт, що йде ланцюгом
Місто
Першотравенськ / Шахтарське (Січеславщина)
Телефон
Moto G9+; Moto G5+
"Проблему недофінансування галузі за рахунок побутових споживачів не вирішити, переконані фахівці Центру досліджень енергетики. А загальні борги ринку електроенергії вже можуть сягати сотні мільярдів гривень. І накопичуються вони здебільшого не через населення.

“Виходять депутати і кажуть: давайте підвищувати тариф для населення. Чому для населення? Тарифи для населення у загальній картині боргів займають 10%. Вони настільки незначна частина загальної проблеми, що казати про те, що для населення потрібно підвищувати тарифи – це просто абсурд”, – пояснив директор Центру Олександр Харченко".

...але заплатимо ми.

Себастьян Перейро

торговець чорним деревом
Місто
Михайлівка
Телефон
Lenovo P2
"...

...але заплатимо ми.
ну так звісно, рудому на нову хатинку в Європі

protoss

Ен таро Адун!
Місто
Іршава / Ужгород
Телефон
Samsung S21FE (050/067)
@Тара, вроде говорили, что экономически обоснованный тариф "до 6грн.". По крайней мере, выше тарифов, которые предлагают установить, я не видел в сети.
В квитанціях щомісяця пишуть "Ринкова ціна", і грудні було 7.80. Різницю компенсує держава. Вважаю, що це не правильно. Компенсувати по пільговому тарифу мали б 2000-3000 кВт*год в рік для тих, в кого є опалення не електро, а решту платити по ринковому тарифі.
Якщо б супсидію нормально нараховували, то взагалі можна б всім ринкову ціну робити.

Останнє редагування:

ГлавБухарик

Осінт-профанатор
Місто
Kyiv
І накопичуються вони здебільшого не через населення.
Це зветься тупа маніпуляція. Так, борги саме населення за єлектроенергію є лише малою часткою загального об'єму боргових зобов'язань.
Але, таке але - наразі тариф для населення не компенсує навіть вартості послуг доставки цієї єлектронергії до мене у хату. Тобто коли я просираю використовую 1кВт*ч на умовний телевізор держава субсідує обдаровує мене, вас і усіх хто використовує електроєнергію за побутовим тарифом 6-ма гривнямі, як на моїй платіжці. І чім більше я єнергії використовую, тим більше подарунок мені робить. А коли я на підприємстві використовую цю ж єлектроєнергію для того щоб виробити продукцію (рентабельність внутрішніх продажів якої, до речі, та ж держава мені жорстко обмежила законодавчо) , підняти трохи ВВП, заплатити зп співробітникам та податки, з яких нам з вами і дають умовний подарунок в 6 грн., то тут вже ніяких знижок немає - навпаки, ще і трохи добавляють до вартості, щоб хоч якось компенсувати те шо ми з вами просрали використали вдома. Як може існувати система де субсідується заохочується не розвиток виробницта, а тупе просирання ресурсів, ми бачимо кожен день, але все ж таки маємо колективне бажання і надалі тупо просирати.

Йдемо далі щодо маніпуляції - держава звичайно дає ці 6 грн. вам і мені в подарунок і повина розрахуватися ними зі усіма учасниками єнергоринку, але в реальності мені та вам подарунок є, а іншім в ланцюжку виробництво-продаж-споживання - лише "дуля з маком". Я не заплатив повну вартість облєнерго та поставщику, облєнерго боргує Укрєнерго, поставщик та Укрєнерго - генерації, у всіх мультиплікативно зростають борги перед всіма, а першопричина лише одна - не можна будь-як довго продавати будь-якій товар чи надавати послугу за вартість що не компенсує навіть собівартість цього товару чи послуги.

Elektro.jpg

Останнє редагування:
Зверху