Електроенергія, тарифи, лічильники

Готовы ли Вы отказаться от "лампочки ильича"?

• Да.

Голосів: 394 61.9%
  • Скорее да чем нет.

Голосів: 107 16.8%
  • Скорее нет чем да.

Голосів: 59 9.3%
  • Нет.

Голосів: 76 11.9%

• Кількість людей, що взяли участь в опитувані
    636
Місто
Запорожье
В начале марта Национальная комиссия, осуществляющая регулирование в сфере энергетики и коммунальных услуг, утвердила новые цены и тарифы на электроэнергию, газ и тепловую энергию для населения, которые вступают в силу уже с 1 апреля.
Тарифы на электроэнергию [в копейках за кВт/час]

Період< 100 кВт/год100 – 600 кВт/год> 600 кВт/год
з 1.04.20150,3660,631,407
з 1.09.20150,4560,7891,479
з 1.03.20160,570,991,56
з 1.09.20160,7141,291,638
з 1.03.20170,91,681,68
< 250 кВт/год≥ 250 кВт/год
з 1.01.20211,68
з 1.10.20211,441,68
з 1.06.20232,64
з 1.06.20244,32

C 01.04.2015 меняется тарифный коэффициент двухзонного счётчика для зоны "ночь" (23:00-7:00) — до 0,5 тарифа (было 0,7)

К сообщению вложена статья:
5 причин завышенного учета потребления электроэнергии новыми электронными электросчетчиками // Статья из журнала «Электрик». 2017. № 1-2

Вкладення

• 1490184709.pdf
    694.7 КБ · Перегляди: 105
Причина: 5 причин завышенного учета потребления электроэнергии новыми электронными электросчетчиками
Останнє редагування модератором:
Місто
Н.-Северский
Телефон
Samsung M21
Поки вимкнення світла не на регулярній основі треба якось підключити будинок двома лініями через інвертор і напряму від мережі. Я так розумію мені потрібно щось на зразок перемикача генератора 1-0-2. Але зворотньої дії, з одним входом і 2 виходами. Може хтось знає такі автоматичні вимикачі, то ткніть носом. Бажано з можливістю вимкнення по струму 16А, бажано механіка а не електроніка

Паук

Пивовар
Команда форуму
Місто
Полтава
Телефон
(M) forever
Я так розумію мені потрібно щось на зразок перемикача генератора 1-0-2. Але зворотньої дії, з одним входом і 2 виходами.
Ну блін, хоч "два входи - один вихід" хоч "один вхід - два виходи" - логіка у девайсу не міняється (у випадку банального перекидного рубільніка). Якщо воно з "автоматом" - там да, можуть бути ньюанси. Але банальні автомати по пам'яті дозволяють підключати "подачу" як зверху, так і знизу. Верхній підвід - це лише "традиція", такий собі стандарт електриків.

Місто
Харьков
Верхній підвід - це лише "традиція", такий собі стандарт електриків.

Якщо воно з "автоматом" - там да, можуть бути ньюанси
Да нет не традиция а рекомендация ПУЕ по автоматам (не требование или что-то подобно а именно рекомендация), подключать подвод питания на неподвижный контакт, который в 99% находится сверху, в тоже время сам Хагер ложит болт на все рекомендации и говорит по своим автоматам что можно подключать как сверху так и с низу подводящий кабель, и в большинстве случаев монтажа даже безобразно хулиганит и издевается, тем что говорит подключайте именно снизу! так как там есть место под вилочную гребенку))

Паук

Пивовар
Команда форуму
Місто
Полтава
Телефон
(M) forever
Сенс у цьому є (і думаю за царя гороха якість рухомих контактів була недостатньою для підведення постійного живлення).
З іншої сторони, дуже бісить, коли виходи у всяких бар'єрів знизу, а на автомати треба подати зверху, і доводиться тягнути дроч дріт зікзагами з чотирма перегибами.
Я УЗОшку після реле напруги підключав знизу-вгору (перевірів - спрацьовує коректно-миттєво), а вже з УЗО зверху грєбьонка на автомати. Але в ній не було стрілок "тільки згори-вниз і не іначє". А в нинішніх багатьох дивлюся напрям позначений.

Місто
Житомир
Поки вимкнення світла не на регулярній основі треба якось підключити будинок двома лініями через інвертор і напряму від мережі. Я так розумію мені потрібно щось на зразок перемикача генератора 1-0-2. Але зворотньої дії, з одним входом і 2 виходами. Може хтось знає такі автоматичні вимикачі, то ткніть носом. Бажано з можливістю вимкнення по струму 16А, бажано механіка а не електроніка
шукай електрика, хай тобі собере схему на пускателі. Пускатель купиш самостійно. Ідея така , будинок живиться через замкнуті контакти від мережі. Коли пропадає світло , йдеш запускаєщ генератор, він живить обмотку пускателя і він переключає тебе на генератор. генератор в пріорітеті.
Щоб перейти назад на мережу. раджу все вимикати, потім глушити генератор, дім перейде на мережу і все ОК. Без паузи не раджу. бо будуть скачки напруги і вигорить як завжди саме цінне і саме дороге.

Місто
Н.-Северский
Телефон
Samsung M21
шукай електрика, хай тобі собере схему на пускателі. Пускатель купиш самостійно. Ідея така , будинок живиться через замкнуті контакти від мережі. Коли пропадає світло , йдеш запускаєщ генератор, він живить обмотку пускателя і він переключає тебе на генератор. генератор в пріорітеті.
Щоб перейти назад на мережу. раджу все вимикати, потім глушити генератор, дім перейде на мережу і все ОК. Без паузи не раджу. бо будуть скачки напруги і вигорить як завжди саме цінне і саме дороге.
Я сам енергетик, тому пошук можна одразу виключити. Схема живлення будинку без генератора, на основі сонячного інвертора та liFePo4 аккумулятора. В принципі інвертор сам мож всі функції з перемикання виконувати, але його не можна запустити від наявного аккумулятора в "холодну" а постійно держати ввімкнений інвертор поки нема сенсу бо відключення надто не регулярні. Тому зявилась ідея в дні можливих відключень (такі є в ОК Енери за адресою) живити домогосподарство через інвертор, в інші ж напряму від мережі. Але не так щоб у щитку копатись перепідключати а тумблером.

Місто
Н.-Северский
Телефон
Samsung M21
Це щось дуже дороге і не потрібне, крім того у щитку нема зайвих позицій під Din рейку на таку шнягу. Більше схиляюсь до такого На 16А але включеного зворотньо, з заміною наявного 16А ввідного автомату. Питання тільки чи зможе він виконувати функції заміненого автомата в такому разі?

Місто
UA
він не автомат ,а рубильник ! після нього поставить ваш ввідний автомат ,бо буде біда!

Openpharmacist

Головний матершинник
Місто
Запоріжжя
Телефон
Nokia G42 5G
Після підвищення тарифів на світло можуть виникнути більш серйозні відключення, — директор енергетичних програм "Центру Разумкова" Володимир Омельченко

Існує ризик того, що після підвищення тарифів енергопостачання обмежуватимуть ще сильніше. Це пов'язано, в першу чергу, із літом. Тоді ж ремонтна компанія через спекотну погоду й зростання споживання буде дорожчою.

"Тому дефіцит у системі збільшиться і може бути особливо великим уже в липні. І терміни відключень можуть серйозно збільшитися", — розповів Омельченко.
:ROFLMAO: :ROFLMAO: :ROFLMAO: :ROFLMAO: :ROFLMAO:

Openpharmacist

Головний матершинник
Місто
Запоріжжя
Телефон
Nokia G42 5G
Місто
Куренiвка
Телефон
C75,MC100,S930,Mi Max2.
Місто
Харьков
ремонтна компанія через спекотну погоду буде дорожчою
Летом жарко, зимой холодно и снег мешает, осень весна идут постоянные дожди, ночью темно, та твоюж налево вы когда будите работать то?

Гудзак

Хатуль мелумад - тварина типу кіт, що йде ланцюгом
Місто
Шахтарське (Першотравенськ) на Січеславщині
Телефон
Moto G9+; Moto G5+
Terabajtik, ни-ко-гда. Ни за какой тариф. В идеале - комплекс абонплат: за выход на работу, за врубание рубильника, за вырубание рубильника и т.п. Я, понятно, не о всех энергетиках язвлю... Но бесит брехня - особенно незатейливая, без лишних усилий по приданию хоть какой-то логической обоснованности. Абоненты ж - дети малые, верят в бабая и добрых дядей из Укрэнерго энд Ко.

Зверху