Електроенергія, тарифи, лічильники

Готовы ли Вы отказаться от "лампочки ильича"?

• Да.

Голосів: 396 62.1%
  • Скорее да чем нет.

Голосів: 107 16.8%
  • Скорее нет чем да.

Голосів: 59 9.2%
  • Нет.

Голосів: 76 11.9%

• Кількість людей, що взяли участь в опитувані
    638
Місто
Запорожье
В начале марта Национальная комиссия, осуществляющая регулирование в сфере энергетики и коммунальных услуг, утвердила новые цены и тарифы на электроэнергию, газ и тепловую энергию для населения, которые вступают в силу уже с 1 апреля.
Тарифы на электроэнергию [в копейках за кВт/час]

Період< 100 кВт/год100 – 600 кВт/год> 600 кВт/год
з 1.04.20150,3660,631,407
з 1.09.20150,4560,7891,479
з 1.03.20160,570,991,56
з 1.09.20160,7141,291,638
з 1.03.20170,91,681,68
< 250 кВт/год≥ 250 кВт/год
з 1.01.20211,68
з 1.10.20211,441,68
з 1.06.20232,64
з 1.06.20244,32

C 01.04.2015 меняется тарифный коэффициент двухзонного счётчика для зоны "ночь" (23:00-7:00) — до 0,5 тарифа (было 0,7)

К сообщению вложена статья:
5 причин завышенного учета потребления электроэнергии новыми электронными электросчетчиками // Статья из журнала «Электрик». 2017. № 1-2

Вкладення

• 1490184709.pdf
    694.7 КБ · Перегляди: 124
Причина: 5 причин завышенного учета потребления электроэнергии новыми электронными электросчетчиками
Останнє редагування модератором:

ГлавБухАрик

Осінт-профанатор
Місто
Kyiv
Для тех кто в это верит (в обогрев низкопотенциальным теплом) -да. Для остальных есть законы физики.
Бідолаха Кельвін - він так і не дізнався що його праці будуть протирічити законам фізики в 21 сторіччі..

Місто
kiev
не даром пишуть, що перегляд тік-тока зменшує розумову діяльність людей, ще більшість вірить, що італійці не варять яйця, а кладуть в морозилку, а потім лише заливають кипятком і готове варене яйце.

Місто
Дніпропетровська область
Телефон
Poco X6 Pro
В морозну погоду не погрієш
ще й як погрієш. просто кондюки дуже різні. якщо купити за 10к і щось від нього хотіти крім як трохи холоду при +30, то все інше для нього занадто. я знаю про що кажу, якщо що. треба брати тепловий насос, з ЕРВ, подвійним-потрійним теплообмінником, де 12ка буде десь 45 кіло зовнішня частина, а внутрішня мінімум 10, двох рівневий компресор, підігрів піддону і так далі. В це потрібно занурюватися, всі кондюки тільки на вигляд схожі, а так ДУЖЕ, ДУЖЕ різні по наповненню, прошивці. Такі будуть десь по 30-50к зараз коштувати. Я взяв 2 штуки гірші, але не дешеві. Вони в мене вже 4 роки, то без проблем в мінус 10 видають десь 45 градусів тепла на вихід при високій швидкості (десь 540 м3/год) при цьому споживаючи десь 1200 Вт/год, спочатку більше, поки набере температуру, потім виходить на режим підтримання і вже менше.
Наприклад зараз у 3к квартирі 20 градусів, якщо включити обидва, то через пів години вони будуть кожен споживати по 500вт/год, видавати 40 градусів на вихід на середній швидкості (460 м3/год) при 5 градусах за бортом. Через годину в квартирі буде 23-24 градуси, але це без великої спальні і без кухні, тільки велика кімната, маленька і довгий коридор. Ну і в такому режимі треба поробити, щоб все прогрілося, а не тільки повітря. Там купа моментів, це не конвектори і не інші типи обігрівачів, ці ж ще і на розморозку включаються, при різних умовах на вулиці з різними проміжками, і не завжди включаються взагалі.

Останнє редагування:

yahoo

username
Місто
Kharkiv
Телефон
Nubia Neo, Poco M3 Pro
2 штуки гірші, але не дешеві. Вони в мене вже 4 роки, то без проблем в мінус 10 видають десь 45 градусів тепла на вихід при високій швидкості (десь 540 м3/год) при цьому споживаючи десь 1200 Вт/год, спочатку більше, поки набере температуру, потім виходить на режим підтримання і вже менше.
Николай, можна поцікавитися моделлю кондиціонера? Що з обмерзанням вуличного блоку за мінусових температур?
Тому що за моєю практикою дешевий неінверторний кондиціонер Saturn за температури 0 або -5 велику кількість часу працює у режимі "розморозки" зовнішнього блоку і тоді за мінусових температур від нього користі не сильно більше, ніж від звичайного конвектора.

Kladoff

Характер Скверный
Місто
Днепр
Телефон
Redmi note 11
ще й як погрієш. просто кондюки дуже різні. якщо купити за 10к і щось від нього хотіти крім як
Дядьку, невже ти гадаєш, що я не знаю які бувають моделі, але в розбомбленій Україні дуже мала кількість людей має преміум моделі. Для більшості -5 це межа.

Місто
Дніпропетровська область
Телефон
Poco X6 Pro
можна поцікавитися моделлю кондиціонера?

Sharp AY-X12TCM/AE-X12TCM. я їх вихватив 5 років тому, навезли кучу, продали по 10к і вони пропали з продажу, завод Gree, один з їх кондиків, які були в продажі на той час, просто шильдик інший, таких по світу багато, я знайшов саме таких дуже багато, по сервіс мануалам, тобто порівнювалось все, що всередині, а не колір, форма і так далі.

Обмерзає звичайно, найбільше не подобається біля нульова температура, а якщо така як зараз, чи вже мінус 2-3 хоча б, то вже краще. При біля 0 температурі десь раз на годину може скидує шубу, а інший час рідше, може раз на 2-3 години. Це були тести після покупки, щоб знати як себе буде вести, якщо централізоване тепло взагалі пропаде на деякий час.(але звісно змоделювати повністю не вийде взагалі, але як зміг, хоч щось) Купував літом 2020 року, встановив осінню 2021 року, бо квартири не було, а ціна була дуже хороша при таких параметрах. Такий же Gree тоді в 2 рази дорожче був.
ще й як погрієш. просто кондюки дуже різні. якщо купити за 10к і щось від нього хотіти крім як
Дядьку, невже ти гадаєш, що я не знаю які бувають моделі, але в розбомбленій Україні дуже мала кількість людей має преміум моделі. Для більшості -5 це межа.
ну в деяких вони вже були до війни, зараз я б не брав такі, бо час такий, зараз не купую нічого дорогого в квартиру, тільки якщо дуже треба і нікуди без нього, типу холодильник чи пралка, бойлер.

Останнє редагування:
Зверху