Електроенергія, тарифи, лічильники

Готовы ли Вы отказаться от "лампочки ильича"?

• Да.

Голосів: 402 62.2%
  • Скорее да чем нет.

Голосів: 107 16.6%
  • Скорее нет чем да.

Голосів: 60 9.3%
  • Нет.

Голосів: 77 11.9%

• Кількість людей, що взяли участь в опитувані
    646
Місто
Запорожье
В начале марта Национальная комиссия, осуществляющая регулирование в сфере энергетики и коммунальных услуг, утвердила новые цены и тарифы на электроэнергию, газ и тепловую энергию для населения, которые вступают в силу уже с 1 апреля.
Тарифы на электроэнергию [в копейках за кВт/час]

Період< 100 кВт/год100 – 600 кВт/год> 600 кВт/год
з 1.04.20150,3660,631,407
з 1.09.20150,4560,7891,479
з 1.03.20160,570,991,56
з 1.09.20160,7141,291,638
з 1.03.20170,91,681,68
< 250 кВт/год≥ 250 кВт/год
з 1.01.20211,68
з 1.10.20211,441,68
з 1.06.20232,64
з 1.06.20244,32

C 01.04.2015 меняется тарифный коэффициент двухзонного счётчика для зоны "ночь" (23:00-7:00) — до 0,5 тарифа (было 0,7)

К сообщению вложена статья:
5 причин завышенного учета потребления электроэнергии новыми электронными электросчетчиками // Статья из журнала «Электрик». 2017. № 1-2

Вкладення

• 1490184709.pdf
    694.7 КБ · Перегляди: 133
Причина: 5 причин завышенного учета потребления электроэнергии новыми электронными электросчетчиками
Останнє редагування модератором:

Андрюх@dp.ua

Член гуртку дідів )))
Місто
Дніпро - мій рідний дім
Телефон
дивись підпис

Prorab

Skylark
Місто
Черноморск
Телефон
Redmi N8P
Першій раз таке чую.
Электронные счётчики gamma, на которые массово сейчас меняют обычные механические или электромеханические, показывают много всякой инфы, в том числе и напряжение.

Місто
Васильків
Телефон
Xiaomi 15T
Лічильник у нас двозонний NIK із квітня 2017 року. Заплатили за нього тоді 800 грн. І заощадив він нам чимало грошей за майже дев'ять років. Так, він показує споживану потужність на даный момент і напругу мережі. Лічильник подобається тим, що від нього є економія грошей. Вночі працює бойлер. Вночі використовуємо більше електроенергії, ніж вдень.

Лампочок Ілліча в квартирі немає давно. Купував колись Maxus. Подобається тепмература та якість світла, а також кількість років (чи мисяців) в середньому роботи однієї лампи. Пробували користуватися лампами інших фірм, але ці стали улюбленими.

Ті реле захисту від високої напруги, якими я користуюсь, мають налаштування похибки напруги. Якщо реле показує неправильну, то звіривши з правильною напругою, можна і на самому реле підкрутити, щоб воно показувало "правильну" напругу. Налаштування не злітають.

Останнє редагування:

Кочевник

Ховрах-Терорист
Команда форуму
Місто
В лісах під Ковелем
Телефон
Sams Note 20 Ultra + S8
Місто
Kyiv
Телефон
Samsung
Sashkent,

Ну каждый раз по разному. В течении дня же показатели меняются. Мигают себе циферки :)

ГлавБухАрик,

Один вот такой, в который вилка не вставлена, а другой постарше. Такого черного цвета, всего с 2 кнопочками.

А вольтів там більше чи менше?

Вы имеете в виду, что он показывает или как в инструкции? Насчет инструкции-не знаю (нет у меня бумажки или коробочки, так как старый), а вольты посмотрю сегодня.

Кстати, у меня еще возник вопрос 😁
Вот я полазила по Инету, пишут что стиралку, когда она не работает, лучше в розетку включенной не держать.
Можно, конечно, но лучше не надо.
Вопрос: а в чем стиралка отличается, например, ну от холодильника?
Холодильник же постоянно включен в сеть и вон здоровый какой, даже больше стиралки.
Но холодильник можно держать постоянно включенным в сеть, а стиралку-не советуется...:rolleyes:

omni

необмежено придатний
Місто
Запоріжжя
Телефон
moto g84 5g
Но холодильник можно держать постоянно включенным в сеть, а стиралку-не советуется...
если вам не нужно, что бы у вас в холодильнике сохранялись продукты то конечно можете отключить холодильник.

Місто
Львів
стиралку-не советуется...
Це дивлячись яку пралку та де встановлена.
Є моделі з кнопками увімкнення чи командоапаратами, що повністю знеструмлюють, а є з софтовими. В таких постійно заживлена схема чергового режиму, яка мало того, що кілька ватт споживає постійно, так ще не гуд якщо у вологому приміщенні, десь у ванній кімнаті.
Я взагалі не прихильник розеток у ванній в багатоповерхівці, нічого ж не заважає вмикати пральку на час прання через продовжувач з коридору.

• Haha
Реакції: omni
Місто
Запорожье
Телефон
Redmi Note 13 4G
що кілька ватт споживає постійно, так ще не гуд якщо у вологому приміщенні, десь у ванній кімнаті
Ну справедливости ради все нормальные производители лакируют плату и компоненты на ней так что повышенная влажность не страшна.
нічого ж не заважає вмикати пральку на час прання через продовжувач з коридору.
Мешает. Личный комфорт.

Місто
Львів
лакируют плату и компоненты
Плату так, а контакти механічного командопарату відкриті.

Мешает. Личный комфорт.
Я не сперечаюся. В кількох моїх помешканнях встановив розетки у ванних. Але там пральки на кухнях чи підвалі.
А от в совдепівській 9-ти поверхівці абсолютно не бачу потреби.
Дружина користується пралькою раз в тиждень, її особистий комфорт не надто напружується на той час продовжувач увімкнути.

Місто
Куренiвка
Телефон
C75,MC100,S930,Mi Max2.
Вчора на роботі був, сьогодні зранку мав натхнення та подивився свій лічильник, немає на дісплеї данних напруги.
Може в мене вже старий- ставив 2016 році.
Ось такий- https://energooblik.com.ua/equipment/iskra-me-162-odnofaznyy-bagatotaryfnyy-lichylnyk
Але нащо мені це дивитися :unsure: , коли в хаті стоять три релюхи, а лічильник на фасаді будинку.
Першій раз таке чую.

Місто
Kyiv
Телефон
Samsung
ГлавБухАрик,

Вы страшный человек 😁
Все можете найти 🙂
Да, оно 🙂
Post automatically merged:

omni,

Да я понимаю 🙂
Мне просто интересно, в чем разница 🙂

Місто
Васильків
Телефон
Xiaomi 15T
сьогодні зранку мав натхнення та подивився свій лічильник, немає на дісплеї данних напруги.
Може в мене вже старий- ставив 2016 році.
У вас – лічильник електроенергії іншої фірми. На лічильнику від NiK є напруга мережі та потужність, що використовується приладами в квартирі на даний момент.

Зверху