Електроенергія, тарифи, лічильники

Готовы ли Вы отказаться от "лампочки ильича"?

• Да.

Голосів: 400 62.3%
  • Скорее да чем нет.

Голосів: 107 16.7%
  • Скорее нет чем да.

Голосів: 59 9.2%
  • Нет.

Голосів: 76 11.8%

• Кількість людей, що взяли участь в опитувані
    642
Місто
Запорожье
В начале марта Национальная комиссия, осуществляющая регулирование в сфере энергетики и коммунальных услуг, утвердила новые цены и тарифы на электроэнергию, газ и тепловую энергию для населения, которые вступают в силу уже с 1 апреля.
Тарифы на электроэнергию [в копейках за кВт/час]

Період< 100 кВт/год100 – 600 кВт/год> 600 кВт/год
з 1.04.20150,3660,631,407
з 1.09.20150,4560,7891,479
з 1.03.20160,570,991,56
з 1.09.20160,7141,291,638
з 1.03.20170,91,681,68
< 250 кВт/год≥ 250 кВт/год
з 1.01.20211,68
з 1.10.20211,441,68
з 1.06.20232,64
з 1.06.20244,32

C 01.04.2015 меняется тарифный коэффициент двухзонного счётчика для зоны "ночь" (23:00-7:00) — до 0,5 тарифа (было 0,7)

К сообщению вложена статья:
5 причин завышенного учета потребления электроэнергии новыми электронными электросчетчиками // Статья из журнала «Электрик». 2017. № 1-2

Вкладення

• 1490184709.pdf
    694.7 КБ · Перегляди: 128
Причина: 5 причин завышенного учета потребления электроэнергии новыми электронными электросчетчиками
Останнє редагування модератором:

vlad_g

Старший ухилянт
Місто
(Маріуполь) -> Кривий ріг
Телефон
POCO M5
webivan, а если у меня нет газа, только электропечка и электрочайник, мне целый день до 23:00 сидеть голодным?
Или готовить еду по ночам, а днем работать. Когда спать - не понятно...

Дюрі-бачі

ПТН ПНХ
Місто
Ужгород
Телефон
Samsung S25 Ultra
ті кому пощастило мати гарну роботи і нормальний дохід
завжди в кращому становищі.
Post automatically merged:

Деякі тут писали, що раз світло можуть вимкнути то хєракну обігрів на максимум бо якщо вимкнуть то боже-боже обігрівач вже не ввімкнеш.
В принципі так і є. Особисто я вмикаю обігрів кондиционером десь о 15.00-17.00 і вимикаю о 18.00-18.30. Але він за 2 години намотує більше, ніж в нормальному режимі при роботі з 15 до 23.00

Останнє редагування:

len_non

Заблокований
Місто
Деражня
Телефон
Google Pixel 4xl
Щоб я запропонував: підняти базовий (денний) тариф на електрику для населення, щоб люди економили та менше включали електроопалювальні прилади в день.
А з електрикою все просто, якщо не сплачуєш декілька місяців - електроенергію відключать. Але це ж непопулярне рішення :rolleyes:
Ти з дуба впав яке опалення світлом коли тобі дають максимум 250 кіловат замість 3000, які мав до зеленої влади,тарифи на світло і так скаженні.

len_non

Заблокований
Місто
Деражня
Телефон
Google Pixel 4xl

len_non

Заблокований
Місто
Деражня
Телефон
Google Pixel 4xl
Місто
London
Телефон
Samsung Galaxy S20
що ти мені тулиш в мене трьохзонник стоїть, і тарифи зовсім другі.
І що це міняє.
Базові тарифи так само 1.48/1.68 різниця усього 13% між до 250 і понад 250.
Вночі просто діє кофіцієнт 0.4, у пікові години - 1.5, але різниця так само 13%

len_non

Заблокований
Місто
Деражня
Телефон
Google Pixel 4xl
що ти мені тулиш в мене трьохзонник стоїть, і тарифи зовсім другі.
І що це міняє.
Базові тарифи так само 1.48/1.68 різниця усього 13% між до 250 і понад 250.
Вночі просто діє кофіцієнт 0.4, у пікові години - 1.5, але різниця так само 13%
А міняє те, що я не маю грошей щоб платити по таких тарифах, я бачу тут багато буратін зібралось??

len_non

Заблокований
Місто
Деражня
Телефон
Google Pixel 4xl
При реальній ціні десь 5 грн / кВт*г й так всіх нас сильно дотують низькими тарифами.
Ви певне з другої планети просніться, до війни був надлишок енергії, вночі її не знали куди подіти, які в звєзду 5 гривень, начитався від об...енерго??

Місто
London
Телефон
Samsung Galaxy S20
webivan, а если у меня нет газа, только электропечка и электрочайник, мне целый день до 23:00 сидеть голодным?
Или готовить еду по ночам, а днем работать. Когда спать - не понятно...
Я кажу про розумне споживання, я не кажу вимикати усі електроприлади. Звісно що приготувати їжу і закрити базові потреби усім потрібно. Я кажу про кейси наприклад як з пранням, де об'єктивно можна його запустити у позапікові години, хоч це і створює певний дискомфорт, або про кейси Дюрі-бачі який просто кладе на всіх і вмикає обігрівач на максимум у пікові години. У результаті і маємо непрогнозовані віялові відключення.
Можна ж насправді ходити по квартирі чи дому умовно не в трусах, а в кофті, бойлер(якщо він звісно достатньої ємності) вимикати на пікові години а на нагрів ставити на ніч. Є купа дрібниць і не дуже дрібниць, у яких можна скоротити споживання. Але переважно цього ніхто не робить і маємо віялові відключення і коли ви скоротите споживання обирають за вас.

завжди в кращому становищі.
Так то воно так, але під час війни кількість людей що втратили роботу чи просто збідніли зросла в рази. Тільки офіційно у нас зараз берзробіття - 30%, у порівнянні з 2021 коли воно було на рівні 10%. При чому якщо у мирні часи, на мою думку, переважно бідність наслідок безініціативності та небажання щось змінювати у житті, то під час війни сотні тисяч якщо не мільйони втратили житло, бізнес, засоби для існування тому що їм просто непощастило опинитись у зоні бойових дій, і у цьому випадку усе ж держава має використовувати дотування та інші інструменти для згладжування цієї нерівності, це одна з її базових функцій.

Ви певне з другої планети просніться, до війни був надлишок енергії, вночі її не знали куди подіти, які в звєзду 5 гривень, начитався від об...енерго??
Надлишок переважно був вночі і вночі він є і досі, це впринципі нормально для будь-якої енергосистеми мати надлишок вночі. І наявність надлишку вночі жодним чином не вприває на субівартість електроенергії

Дюрі-бачі

ПТН ПНХ
Місто
Ужгород
Телефон
Samsung S25 Ultra
Надлишок переважно був вночі і вночі він є і досі, це впринципі нормально для будь-якої енергосистеми мати надлишок вночі. І наявність надлишку вночі жодним чином не вприває на субівартість електроенергії
Давно вже пора проваджувати якісь системи акумулювання надлишку енергії вночі, ту ж накачку води у сховища для ГЕС....

По статкам Ахметова до війни, він тільки біднішав)
В нього були свої зелені схеми...

Місто
London
Телефон
Samsung Galaxy S20
Потрібно звісно, ГАЕС у нас вже кілька штук працює(Київська, Дністровська, Ташлицька), тільки їхня потужність і % у генерації неспівставний із загальною генерацією і споживанням. Акумуляція електроенергії вночі то насправді непростий і недешевий у реалізації проект, враховуючи потужності енергосистеми.

portable

Заблокований
Місто
Киев
Телефон
Xiaomi A2 Iphone 13 pro
При реальній ціні десь 5 грн / кВт*г й так всіх нас сильно дотують низькими тарифами.
Ой лучше не начинать тему цен, там опт от АЭС был 0.40 грн, и фиг они кому могли продать оптом, через прокладки, а ТЭС Дтэк там понятно тариф выше 5 грн
И сейчас хотят импорт с Европы нашей же ээ запустить через новый «хаб» по европейской цене.
С 10.10 выработка ээ выросла на 9% Карл, думайте кто кого имеет, смысла экономить при таком кидалове во время войны нет
Били не по генерации, били по трансформаторам, генерация растёт и это видно по графикам, рост стабильно высокий

Останнє редагування:

Дюрі-бачі

ПТН ПНХ
Місто
Ужгород
Телефон
Samsung S25 Ultra
portable, Я б звісно запропонував ввести регіональні тарифи і в нас на Закарпатті продавати європейську електроенергію по тарифу як у Словаків / Мадяр без обмежень споживання, але ніхто такого не зробить.

Місто
DE
Телефон
Samsung S24U
Вангую, що централізоване опалення буде поганенько гріти (про що вже прямо кажуть) і тому люди будуть вмикати конвектори та догріватися. І таким чином соціальщина з дешевою електрикою та дешевим опаленням призведе до того, що будуть перебої, і з першим, і з другим.
Щоб я запропонував: підняти тариф на електрику для населення, щоб люди економили та менше включали електроопалювальні прилади. Але це ж непопулярне рішення :rolleyes:
Ну усе ж люди бідніють, тому усе не так просто. Але ж у нас вже зараз є 2 тарифи до 250кВт⋅год і понад. То можна тариф понад підняти суттєво, а до залишити. Хоча я насправді ХЗ наскільки взагалі реально у 250 вкладатись, я ніколи не вкладався.
80 квт*год у місяць, якось виживаю))
а опалення ще не вмикав, куди вмикати, якщо на вулиці ще +13 вдень :rolleyes:
а вночі +5-7

вмикаю коли вже денна менше нуля

Kladoff

Характер Скверный
Місто
Днепр
Телефон
Redmi note 11
plebis, опять ты теории а я тебе практику. Сегодня было 12 часовое отключение по конкретному адресу. У двух операторов заранее спрашивал будет ли оно? Оба сказали нет. Что они там публикуют это до лампочки

Зверху