Електроенергія, тарифи, лічильники

Готовы ли Вы отказаться от "лампочки ильича"?

• Да.

Голосів: 394 62.0%
  • Скорее да чем нет.

Голосів: 107 16.9%
  • Скорее нет чем да.

Голосів: 59 9.3%
  • Нет.

Голосів: 75 11.8%

• Кількість людей, що взяли участь в опитувані
    635
Місто
Запорожье
В начале марта Национальная комиссия, осуществляющая регулирование в сфере энергетики и коммунальных услуг, утвердила новые цены и тарифы на электроэнергию, газ и тепловую энергию для населения, которые вступают в силу уже с 1 апреля.
Тарифы на электроэнергию [в копейках за кВт/час]

Період< 100 кВт/год100 – 600 кВт/год> 600 кВт/год
з 1.04.20150,3660,631,407
з 1.09.20150,4560,7891,479
з 1.03.20160,570,991,56
з 1.09.20160,7141,291,638
з 1.03.20170,91,681,68
< 250 кВт/год≥ 250 кВт/год
з 1.01.20211,68
з 1.10.20211,441,68
з 1.06.20232,64
з 1.06.20244,32

C 01.04.2015 меняется тарифный коэффициент двухзонного счётчика для зоны "ночь" (23:00-7:00) — до 0,5 тарифа (было 0,7)

К сообщению вложена статья:
5 причин завышенного учета потребления электроэнергии новыми электронными электросчетчиками // Статья из журнала «Электрик». 2017. № 1-2

Вкладення

• 1490184709.pdf
    694.7 КБ · Перегляди: 104
Причина: 5 причин завышенного учета потребления электроэнергии новыми электронными электросчетчиками
Останнє редагування модератором:
Місто
Lviv
фух, а то я уже переживать начал что не поднимут :sneaky:
Цирк поїхав, клоуни залишилися. Ну якщо за 30 - нік не почали нічого робити для людей, то вже не варто і чекати.

alex_li

Заблокований
Місто
Запоріжжя
а тем кому поставили двухтарифные счетчики скажут ну шо малята зась, гуляйте лесом...
и заставят покупать новые счетчики типа "NIК-на время войны", а кто сейчас посмеет возразить против войны то...

RuslanMikhay

Заблокований
Місто
ПопаснаЯ, Луганська обл., Україна
Телефон
Xiaomi Redmi Note 12S
Хоть бы дождались окончания войны, точнее отмены военного положения. Заботятся о народе как могут. Сейчас подтянут цены на воду следом. А потом и на газ повысят, чтоб жизнь была не тяжёлой, а адски невыносимой.

Місто
Харьков
и заставят покупать новые счетчики типа "NIК-на время войны", а кто сейчас посмеет возразить против войны то...
Кого заставят то? Электросчетчики в подавляющем большинстве (95%-99%) находятся на балансе zbutenergo и это их оборудование, и я как пользователь никаким боком тут, а менять всем за счет zbutenergo они не будут...

Openpharmacist

Головний матершинник
Місто
Запоріжжя
Телефон
Nokia G42 5G
Кого заставят то? Электросчетчики в подавляющем большинстве (95%-99%) находятся на балансе zbutenergo и это их оборудование, и я как пользователь никаким боком тут, а менять всем за счет zbutenergo они не будут...
Скажу так, коли я особисто захотів перейти на дифтариф, то купив багатотарифний НІК і не страждав від цього. А на разі у Запоріжжі йде заміна лічильників. Там ставлять НІКи з автоматичною передачею показів та з реле. Тобто можна дістанційно вимкнути абонента. Ну на період воєнного стану вимикати заборонено, а от війна закінчиться от весело ж буде...

Openpharmacist

Головний матершинник
Місто
Запоріжжя
Телефон
Nokia G42 5G

Себастьян Перейро

торговець чорним деревом
Місто
Михайлівка
Телефон
Lenovo P2

Openpharmacist

Головний матершинник
Місто
Запоріжжя
Телефон
Nokia G42 5G

Себастьян Перейро

торговець чорним деревом
Місто
Михайлівка
Телефон
Lenovo P2
мабуть в першу чергую міняють у кого споживання дуже велике або сумнівне/підозріло низьке. Почекаю. А який облік краще 2х чи 3х зонний?

Pahan2k

Заблокований
Місто
Запоріжжя
Телефон
Xiaomi Redmi Note 7
а от війна закінчиться от весело ж буде...
Лічильник зняв, до входу на нього причепив інші дроти, вихід з дільника відімкнув, цими новими дротами зробив байпас до своїх автоматів - і взагалі нічого цікавого. Головне, що не пошкоджено пломби.

Ніт. На правому березі у родичів ще з початку нульових стояв лічильник з автоматичною передачею показів.

Openpharmacist

Головний матершинник
Місто
Запоріжжя
Телефон
Nokia G42 5G
ставлять НІКи з автоматичною передачею показів та з реле. Тобто можна дістанційно вимкнути абонента...
реле отримує сигнал через жсм модуль?
Ні. Там PLC DCSK. Тобто передача показів та вмикання-вимикання реле виконується по проводах по яких виконується постачання електрики.
Post automatically merged:

мабуть в першу чергую міняють у кого споживання дуже велике або сумнівне/підозріло низьке. Почекаю. А який облік краще 2х чи 3х зонний?
Ні. Міняють квартири та згідно з графіком. Та якщо прийшли міняти, то почекати не вийде - відрубають хоч і мораторій (це ж не за борги). Якщо не опалюватися електрикою, то краще дві зони. Пральна машина, посудомийка переводиться в нічний режим. На бойлер розетка з реле часу та й теж на ніч. Кондик теж на ніч. В мене так не перший рік.
Post automatically merged:

Ставлять NIK 2104 АР2Е.1802.МС.11

Останнє редагування:

len_non

Заблокований
Місто
Деражня
Телефон
Google Pixel 4xl
Якщо не опалюватися електрикою, то краще дві зони. Пральна машина, посудомийка переводиться в нічний режим. На бойлер розетка з реле часу та й теж на ніч. Кондик теж на ніч. В мене так не перший рік.
Мільйонер?? Тарифи на опалення електрикою вже давно скасовані от як тільки зєлєбоби прийшли до влади так і скасували.

Openpharmacist

Головний матершинник
Місто
Запоріжжя
Телефон
Nokia G42 5G
Так. Я ж Ахметов. А по темі, то я включав опалення конвекторами в квартирі коли там жив у межсезоння (бо діти). До вмикання централізованого опалення. Вартісь була меньшою, ніж за центральне опалення платити. Конвектори стояли в двох кімнатах, та тепло було всюди. А зараз у приватному будинку то невигідно. Вигода була коли діти з дружиною на початку війни виїхали до Польщі та я був один. Мені було проще опалювати конвектором одну кімнату, а не весь дім котлом.

Місто
Дніпро
Зверху