Електроенергія, тарифи, лічильники

Готовы ли Вы отказаться от "лампочки ильича"?

• Да.

Голосів: 396 62.1%
  • Скорее да чем нет.

Голосів: 107 16.8%
  • Скорее нет чем да.

Голосів: 59 9.2%
  • Нет.

Голосів: 76 11.9%

• Кількість людей, що взяли участь в опитувані
    638
Місто
Запорожье
В начале марта Национальная комиссия, осуществляющая регулирование в сфере энергетики и коммунальных услуг, утвердила новые цены и тарифы на электроэнергию, газ и тепловую энергию для населения, которые вступают в силу уже с 1 апреля.
Тарифы на электроэнергию [в копейках за кВт/час]

Період< 100 кВт/год100 – 600 кВт/год> 600 кВт/год
з 1.04.20150,3660,631,407
з 1.09.20150,4560,7891,479
з 1.03.20160,570,991,56
з 1.09.20160,7141,291,638
з 1.03.20170,91,681,68
< 250 кВт/год≥ 250 кВт/год
з 1.01.20211,68
з 1.10.20211,441,68
з 1.06.20232,64
з 1.06.20244,32

C 01.04.2015 меняется тарифный коэффициент двухзонного счётчика для зоны "ночь" (23:00-7:00) — до 0,5 тарифа (было 0,7)

К сообщению вложена статья:
5 причин завышенного учета потребления электроэнергии новыми электронными электросчетчиками // Статья из журнала «Электрик». 2017. № 1-2

Вкладення

• 1490184709.pdf
    694.7 КБ · Перегляди: 120
Причина: 5 причин завышенного учета потребления электроэнергии новыми электронными электросчетчиками
Останнє редагування модератором:
Місто
Куренiвка
Телефон
C75,MC100,S930,Mi Max2.
stigr, Тара, Як же зарозуміло :unsure: , дякую всім, краще заплачу за показники, а потім буду далі рахувати...
Але все одно, якщо лічильник підключений до-
Прилад обліку, встановлений за вашою адресою, підключений до автоматизованої системи комерційного обліку електроенергії (АСКОЕ), яка автоматично передає показання кожного першого числа / на останній день місяця. Дані показання заносяться, як зняті контролером, і є пріоритетними. Нащо мені їх передавати?

Tsarsky

Never sleeps
Місто
Germany
Sashkent, в Києві в багатьох районах не працює. На Печерську встановили лічильник та підключили до АСКОЄ, воно працювало декілька місяців в перестало, про це повідомили по смс і попросили власноручно передавати показники.

Місто
Хмельницкая область
Телефон
Motorola Edge 30 Neo
Місто
Куренiвка
Телефон
C75,MC100,S930,Mi Max2.
про це повідомили по смс і попросили власноручно передавати показники.
У нас такого не було, бо я завжди передавав на Ясно. Понаставляють, а потім я дурень, тому що в них щось не працює, а нарахують по середьому :mad:.

Себастьян Перейро

торговець чорним деревом
Місто
Запоріжжя
Телефон
Realme 9

Себастьян Перейро

торговець чорним деревом
Місто
Запоріжжя
Телефон
Realme 9
...
Как объяснял местный депутат, ещё много зависит от статуса земель кооператива, у нас земля "под индивидуальные садовые участки", или как оно там. Назначение земли меняется через Верховную Раду, то есть в общем случае - никак. Если земля под индивидуальное строительство, то там другие варианты появляются.
в держакті на землю зазначено - для ведення садівництва

Себастьян Перейро

торговець чорним деревом
Місто
Запоріжжя
Телефон
Realme 9
Написав заяву нп приєднання, заатра наче технік иає пртїхати. Які є нюанси? Яку потужність необхідно замовити (опалення пічне, є бойлер)

Кочевник

Ховрах-Терорист
Команда форуму
Місто
Галичина
Телефон
Sams Note 20 Ultra + S8
Бурштинська ТЕС всьо.
Після масштабної атаки шахедами та ракетами 22 березня виведені з ладу всі блоки Бурштинської ТЕС. У місті 5 днів не було тепла та гарячої води. На відновлення теплоелектростанції треба щонайменше 4 мільярди гривень.

Як повідомив «Економічній правді» виконавчий директор ДТЕК Дмитро Сахарук 27 березня, внаслідок останнього масованого обстрілу в енергосистемі було втрачено 50% встановленої потужності. Зокрема постраждали Бурштинська та Ладижинська ТЕС.

«У нас постраждали всі блоки на Бурштинській ТЕС і всі – на Ладижинській ТЕС. Енергоблоки в різному ступені руйнації: від повної до понад 50%»,– сказав Дмитро Сахарук, відзначивши, що на відновлення станцій можуть піти місяці, а то й роки.

MotoFun

Заблокований
Місто
Lviv
А ще тут не писали всі знають що Трипільська теж.
Панове я в жодному разі не хочу підігравати росіянСкій пропаганді І кричати - зрада все пропало
Але я виходжу з об’єктивних даних які знаходяться у відкритому доступі та аналізую їх і тому хотів би від вас почути аргументовану критику моїх тез. В цьому випадку я дуже хочу помилятися але:
1 До війни
Структура генерації електроенергії в Україні в 2021 році була наступною123:

100% генерації -25% ЗАЕС - 6% ГЕС - 25% ТЕС ( чому не всі 29% бо всі дрібні не дістануть) - сонячна 5% ( умовно бо зимою вона нічого не дає , і є ще пару відсотків вітряків та біореакторів) = 100-60% =40% залишиться при оптимістичному сценарії на зиму.
Нічого не заважає москалям вражати великі розподільчі трансформаторні підстанції і таким чином ізолювати АЕС від споживачів.
Я не враховую втрату електростанцій і генерації з окупованих територій, тому що так само ми втратили і промисловість на цих територіях і населення , ми не постачаємо туди електроенергію, якщо я помиляюсь поправте мене, Цілком можливо що ми навіть відправляємо електроенергію туди . Але ці регіони можна , Я думаю, виключити з розрахунку. Так само виїхала значна частина населення, а це означає енергоспоживання мало зменшитися.
Яка ймовірність того що до зими зруйнують залишки великих ТЕС ( теплових електростанцій) , тобто ті ТЕС які залишилися. У нас буде велика халепа з електроенергію по всій країні, така як зараз в Харкові .
Бо я виходжу з того що , незважаючи на те що ми інтегровані в європейську систему, пропускної здатності ліній електропередач з Європи і їх кількості недостатньо для повноцінного живлення всієї України, так само як і європейські країни не мають такого запасу потужності щоб віддати нам стільки потрібної електроенергії.
Звісно в кожному великому місті є маленькі електростанції, які гріють воду для опалення, а також мають побічним продуктом вироблення електроенергії, але законодавчо їм заборонено продавати, на сьогоднішній день, електроенергію в загальну мережу і взагалі віддавати її туди + це не вирішить проблему, оскільки вони можуть живити в кращому випадку якийсь в 1 великий район міста електроенергією через невелику генерацію.
Тож чи варто тим хто ще не закупив все зарядними станціями генераторами і тому подібним продовжувати це робити, а тим хто їх має можливо не треба поспішати їх продавати?
Проблема в тому що великі теплові електростанції будується роками і жодна допомога наших союзників не допоможе збудувати Трипільського чи будь-яку іншу електростанцію з 0 до зими, а ще без кратного збільшення кількості ППО це немає якогось сенсу. Тож буду радий якщо ви вселити в мене оптимізм і спростуйте всі мої тези наведені вище
Post automatically merged:

P.S. Пам’ятаю тут на форумі була тема з порівнянням Еко флоу таблетки, але щось не зміг її знайти, Подумав про купівлю такої зарядної станції по крайній мірі для холодильника і котла, Навіть у Львові я не бачу причин чому Тут може бути краще ніж в Харкові

Останнє редагування:

protoss

Ен таро Адун!
Місто
Іршава / Ужгород
Телефон
Samsung S21FE (050/067)
Я не розумію чому влада вже зараз не будує нові лінії для забезпечення достатнього рівня імпорту взимку хоча б на західній Україні.

Місто
Харьков
Телефон
Nokia X2-02
Я не розумію чому влада вже зараз не будує нові лінії для забезпечення достатнього рівня імпорту взимку хоча б на західній Україні.
З яких матеріалів, і чиїми руками?

Місто
Вараш
Телефон
Xiaomi Redmi Note 8 Pro
protoss а що в нас Західна Україна якась особлива, що в умовах війни та браку ресурсів, треба саме її в першу чергу забезпечити всім необхідним? І так, план побудови є, проте він не швидкий

Місто
Харьков
Телефон
Nokia X2-02
protoss а що в нас Західна Україна якась особлива, що в умовах війни та браку ресурсів, треба саме її в першу чергу забезпечити всім необхідним? І так, план побудови є, проте він не швидкий
Саме туди перемістилося багато виробництв. І в першу чергу електроенергія потрібна їм.
Чи аби холодильник працював?

Зверху