Зарядний пристрій для телефону, або прихована проблема сумісності зарядок різних брендів

yahoo

username
Місто
Kharkiv
Телефон
Nubia Neo, Poco M3 Pro
Як часто ви спостерігаєте за процесом зарядки вашого телефону? Навіщо це робити, запитаєте ви?
От і в мене була така сама думка.

А сьогодні виявив, що телефон ZTE Nubia Neo під час зарядки зарядним від Poco (Xiaomi) циклічно починає і зупиняє процес зарядки кожні 1-2 секунди (!) і починає цикл зарядки знову і так по колу. Це видно по іконці стану заряду батареї (у правому верхньому куті), по анімації зарядки на екрані блокування та по звуковому сповіщенню про заряджання телефону (на одній з двох нубій було включене звукове сповіщення і телефон постійно дзвенів).

Перевірив "проблемну" зарядку з іншим телефоном ZTE Nubia Neo - така сама проблема.
При цьому "проблемна" зарядка спокійно заряджає рідний телефон Poco M3 Pro у режимі швидкої зарядки без проблем.

Може проблема в конкретних двох телефонах ZTE Nubia Neo?
Ні, бо ці телефони спокійно заряджаються від слабеньких зарядок на 5V та швидко від комплектної зарядки ZTE.

Характеристики зарядок:
- "проблемна" Poco MDY-11-EP (5V-3A, 9V-2.23A, 12V-1.67A, 10V-2.25A),
- комплектна зарядка ZTE STC-A51030A2-A (5V-3A, 9V-2A, 12V-1.5A, 10V-2.25A).
Кабель в усіх випадках був один і той же (кабель ikea, 1метр, 3 ампери).

Припускаю, що під час переходу режиму зарядки телефону з стандартного у швидкий виникала помилка або проблема, тоді телефон зупиняв процес зарядки, починав знову і так по колу.

Андрюх@dp.ua

Член гуртку дідів )))
Місто
Дніпро - мій рідний дім
Телефон
дивись підпис
А сьогодні виявив, що телефон ZTE Nubia Neo під час зарядки зарядним від Poco (Xiaomi) циклічно починає і зупиняє процес зарядки кожні 1-2 секунди (!) і починає цикл зарядки знову і так по колу.
Хм... У мене така біда на Моторола G84 зі штатною зарядкою. А ось при використанні зарядки від згаданого ZTE Nubia Neo - все добре! При тому, що моторолівською зарядкою ЗТЕ заряджається без проблем!

Кочевник

Ховрах-Терорист
Команда форуму
Місто
В лісах під Ковелем
Телефон
Sams Note 20 Ultra + S8
Було таке ж з Xiaomi Mi Max 2 і новими зарядними Samsung. В них різні протоколи швидкого заряджання. Ось і не можуть домовитися.

Андрюх@dp.ua

Член гуртку дідів )))
Місто
Дніпро - мій рідний дім
Телефон
дивись підпис

Кочевник

Ховрах-Терорист
Команда форуму
Місто
В лісах під Ковелем
Телефон
Sams Note 20 Ultra + S8
Місто
ЗСУ
Телефон
Xiaomi 14TPro Poco M5s
Проблема постійного перепідключення до зарядки була у Сяомі, коли Сяомі додумалась ввімкнути на своїх телефонах QC 3.0 протокол, але обмежила його 6В 2.5А = 15Вт. У мене таке було на Note 8Pro, Poco F1. Полікувалось за декілька оновлень прошивки, десь за півроку. Кабель і зарядне тут ні при чому.
Такі приколи "кращих за свої гроші" смартфонів. Бачу, тепер це Моторола і ZTE.

Місто
ЗСУ
Телефон
Xiaomi 14TPro Poco M5s
Кабель і зарядне тут ні при чому.
"при тому", що таке відбувалося не на всіх зарядних.
наш позаштатний дослідник виявив незрозумілу йому поведінку зарядного з невідомим кабелем. Наслідки невідомі, але звук досліднику не подобається.
Чекаємо наступного епізоду, де, для чистоти експерименту, кабель буде з "Епіцентру".
Що цей дослідник робив перші 14 днів після покупки гаджета в експерименті не згадується. Принаймні, проблем з зарядкою гаджета у дослідника не було.

Кочевник

Ховрах-Терорист
Команда форуму
Місто
В лісах під Ковелем
Телефон
Sams Note 20 Ultra + S8
Ваш дослідник, тож розпитай його про досліди. Купи йому нормальний кабель і спробуй чіткіше описати його досліди.

• Haha
Реакції: tw-r
Місто
Львів
при використанні зарядки від згаданого ZTE Nubia Neo - все добре
Там і зарядка і кабель якісні. У мене є ще кілька QC 3.0 зарядок, з якими на рідному кабелі Neo завжди вмикається на 9В 1.5А.
Але якщо втикнути в них, до прикладу, 100W кабель Toosky, то QC 3 зникає, а якщо його втикнути в зарядку від ZTE - QC завжди є.

SeLena

Шаровик-аматор
Місто
Вараш
Телефон
Moto G55
Мабуть, тому виробники і кладуть у комплект до телефону кабель.

• Like
Реакції: tw-r
Місто
Київ
У багатьох виробників телефонів власні протоколи швидкої зарядки. До прикладу в Oppo ця технологія називається WARP і відповідно вона фізично реалізована по іншому. Тому кабель та зарядки не сумісні один з одним. При цьому не варто плутати зі звичайним QC. Ті ж Oppo підтримують як WARP так і QC, але Warp заряджатиме швидше.У мене є потужна WARP зарядка від Oppo на 90ват, але якщо до неї підключити скажімо Xiaomi то від неї зарядка буде довше ніж від гнізда USB на ноутбуці)))

Місто
Харьков
Телефон
Iphone Хs+ Huawei P30 PRO
У багатьох виробників телефонів власні протоколи швидкої зарядки. До прикладу в Oppo ця технологія називається WARP і відповідно вона фізично реалізована по іншому. Тому кабель та зарядки не сумісні один з одним. При цьому не варто плутати зі звичайним QC. Ті ж Oppo підтримують як WARP так і QC, але Warp заряджатиме швидше.У мене є потужна WARP зарядка від Oppo на 90ват, але якщо до неї підключити скажімо Xiaomi то від неї зарядка буде довше ніж від гнізда USB на ноутбуці)))
А крім того і шнури з "чіпами" .
У мене хоч який якісний під'єднай до рідного БП - буде писати - для швидкої зарядки використовуйте кабель з комплекту. І без цього тільки 22.5W

GreyCat

Консервативний новатор
Місто
м. Одеса, UA
Телефон
Samsung: A52
1 - якісне кабло, можливо його перевернути спробувати.
2 - USB тестер котрим подивитись протоколи ЗП.
3 - глюки... :cool:

Місто
Kyiv
1 - якісне кабло, можливо його перевернути спробувати.
Тільки хоьтів написати что не всі кабелі С-С однаково симетричні
Якось було....коли вперше бачиш шо ось воно заряджади в 30Вт наприклад і тут же тільки 10. А потім бац кабель перевернув і всьо побігло як треба

Зверху