SerP
@serhii13serp (tlg)
Re: Не пропустите: сегодня вечером полное лунное затмение!
ни одного DVD не осталось? =)Я стеклышко себе уже закоптил
ни одного DVD не осталось? =)Я стеклышко себе уже закоптил
поверь, оно было.почему-то вспомнил Пелевина и решил, что затмение было только в интернете
похоже на фотошоп
так уж получилось, что последние 3 дня почти не был в интернетах. зашел в социалки - а ведь оказывается, что было затмение, событиё-то, товарищи. почему-то вспомнил Пелевина и решил, что затмение было только в интернете. задумался о пользе максимального ограничения пользования интернетом.
И про лопату ещё ничего не знаешь?
человеку без смартфона пора покупать смартфон, чтобы он за него знаки препинания хоть расставлялзря рассказали людям яморе дураковпортил себя зрение зря
(c)Україну на наступному тижні чекають місячне затемнення та Персеїди
7 і 12 серпня в Україні при сприятливий погоду можна буде спостерігати два цікавих астрономічних явища: місячне затемнення та Персеїди.
У ніч на вівторок, 8 серпня можна буде спостерігати часткове тіньове місячне затемнення. Тінь від Землі «з’їсть» південну четвертинку повного Місяця, а освітлена частина супутника біля кордону тіні почервоніє.
Весь процес триватиме близько двох годин, найкраще затемнення буде видно в 23:20. Помітити початок часткового затемнення можна приблизно за годину до максимуму, о 22:23.
В ніч з 12 на 13 серпня в небі буде спостерігатися ще одне астрономічне явище - максимум активності метеорного потоку Персеїди. За прогнозами ММО (Міжнародної метеорної організації) очікується до 10-20 метеорів на годину.
Шукати метеори треба в північно-східній частині неба, високо над горизонтом, трохи південніше сузір’я Кассіопея. В цьому році спостереженнями може перешкодити світло Місяця. Однак найяскравіші метеори, якими і характеризується потік Персеїди, розгледіти вдасться. При зіткненні атмосфери Землі з більш великими частками ми зможемо побачити найбільш яскраві метеори - боліди.