Запаролен ли ваш wi-fi

• Кількість людей, що взяли участь в опитувані
    382

DRSG

Анонимус
Місто
Киев
Телефон
Samsung A24 (4шт)
Держать открытой Wi-Fi сеть в нынешнее время это очень рисково, когда в любой момент с вашего ip кто-то из соседей может чернуху какую-то сделать, и потом к вам, а не к соседу приедут суровые ребята из СБУ, и придется доказывать лежа с закрученными за спину руками и сапогом т-ща майора СБУ или ГУР на вашей голове, что это не вы ддосили госсайты или писали анонимку о заминировании чего либо
:LOL:

drmz

маниакально-депрессивный стэндап
Місто
Гуляйполе
Держать открытой Wi-Fi сеть в нынешнее время это очень рисково, когда в любой момент с вашего ip кто-то из соседей может чернуху какую-то сделать, и потом к вам, а не к соседу приедут суровые ребята из СБУ, и придется доказывать лежа с закрученными за спину руками и сапогом т-ща майора СБУ или ГУР на вашей голове, что это не вы ддосили госсайты или писали анонимку о заминировании чего либо
А фильтр по мак-адресам для чего придуман?
Другое дело, что роутеру добавится дурной работы, по фильтрованию всех случайных прохожих, пытающихся 3-5 раз подключиться к халявной точке доступа.

drmz

Місто
Гуляйполе
что роутеру добавится дурной работы
Як і юзеру дурна робота - додавати маки до роутера..:Olen:
"лучше пол дня потерять и потом за пол часа долететь":loshad':

Шаг первый: подключается вся семья к открытой точке доступа,
Шаг второй: запрет на подключение всем, кто не подключен.
Больше времени потратится на ввод каждому в смарт секьюрного пароля.
Скорость у точки, особенно пинг, улучшится.

Опять-таки не очень хорошо для случаев на первых этажах, в районе оживленного уличного хождения пешеходов и парковки таксистов.

Останнє редагування:

plebis

why so serious?
Команда форуму
Місто
Київ
Телефон
OnePlus 10 pro
Опять-таки не очень хорошо для случаев на первых этажах, в районе оживленного уличного хождения пешеходов и парковки таксистов.
А також якщо є мета засекьюрити мережу від когось, крім сусідської бабусі, а не показати своє невігластво на форумі. Заспуфити мак у цьому випадку може будь-який мамкин хацкер, без додаткових пристроїв. Тут наче тема про захист мережі?

Останнє редагування:

Maxxx

Ябкодрочер)
Місто
Київ
Телефон
iPhone 12 Pro Max
Больше времени потратится на ввод каждому в смарт секьюрного пароля.
Дуже багато часу, ну просто триндець як...І це ще я не згадую про функцію сучасних смартів "поділитися паролем"..😁 Імхо, хто робить таке збочення, як бан по маку замість пароля - тільки щоб отримати якесь збочене задоволення від усвідомлення, що багато людей будуть намагатись конектитись, а їм не дозволяють..
Post automatically merged:

Скорость у точки, особенно пинг, улучшится.
Якщо у тебе лайно за 100 грн куплялось ще у 2010 році - так, продуктивність і пінг без паролю будуть краще, ніж із паролем...😂

Місто
Kyiv region
А фильтр по мак-адресам для чего придуман?
Другое дело, что роутеру добавится дурной работы, по фильтрованию всех случайных прохожих, пытающихся 3-5 раз подключиться к халявной точке доступа.
Все ще гірше, багато сучасних девайсів взагалі застосовують dynamic mac, як то Xiaomi, і якщо у вас такий, то самі можете залишитися без інтернету

drmz

Місто
Гуляйполе
А також якщо є мета засекьюрити мережу від когось, крім сусідської бабусі, а не показати своє невігластво на форумі. Заспуфити мак у цьому випадку може будь-який мамкин хацкер, без додаткових пристроїв. Тут наче тема про захист мережі?
Фате пересмикувати, контекст в #542 повідомленні, ніхто не тягне до незапаролених мереж.
Але є ситуації, коли відкрита мережа з фільтром по мак-адресах непогане рішення.

Все ще гірше, багато сучасних девайсів взагалі застосовують dynamic mac, як то Xiaomi, і якщо у вас такий, то самі можете залишитися без інтернету
За якимось рандомним алгоритмом змінюється(раз на Х годин), чи при кожному включенні wifi\підключенні до точки? Чи подібно до яблука, поки світчер не передернути?

Якщо у тебе лайно за 100 грн куплялось ще у 2010 році - так, продуктивність і пінг без паролю будуть краще, ніж із паролем...😂
Давай чесно, ти ж порівняльно не міряв? Просто навмання обісрав "старе, морально застаріле імно, адже старе точно має бути гірше"

Але є ситуації, коли відкрита мережа з фільтром по мак-адресах непогане рішення.
Наприклад:
багатокаскадна мережа репітерів, де один з репітерів на додачу роздає мережу робітникам і гостьову.
При пароленій гостьовій з шейпінгом, перенесення робітників до відкритої мережі з фільтром по мак-адресах, покращило стабільність роботи проблемної точки.

А не це ваше теоритизування в вакуумі.

Останнє редагування:

plebis

why so serious?
Команда форуму
Місто
Київ
Телефон
OnePlus 10 pro
Фате пересмикувати, контекст в #542 повідомленні
Читаю те повідомлення і те, на яке воно відповідає - людина пише, що відкрита мережа це ризиково, наводить приклад чому.

Ти відповідаєш, що для цього придумали мак-філтерінг.
Але це не так, це не захист ні від чого, включно з описаною ситуацією.
Ніщо не є абсолютним захистом, зрозуміло, але нешифрована мережа з відфільтрованими маками це навіть не дірявий кондом, це не закривати машину на ключ, бо ніхто й так не полізе. Я сам таке ламав по приколу, щоб відчути себе мамкиним хацкером колись, по інструкції з гугла, зараз мені здається це має робитися в два кліка взагалі.
Тобто це захист від дурака, але не від когось, хто знає що хоче зробити щось недобре.
Це я перекручую, чи ти читаєш не тією частиною тіла, якою треба?

Шифрування дійсно жере нормально ресурс роутерного cpu, але це дійсно вирішується переходом з dir-100 на щось не таке давньогрецьке, в мене вже третій роутер куплений, бо минулі занадто застарілі, на якому я не відчуваю проблем зі швидкістю через WPA2. Якісь спогади з далекого минулого, де шифрування трафіку якось помітно впливало на швидкість.

Maxxx

Ябкодрочер)
Місто
Київ
Телефон
iPhone 12 Pro Max
багатокаскадна мережа репітерів
Це відстій за визначенням..)) Руки відбивати за такі "мережі") Дійсно, там тільки без шифрування якось працює :LOL: Точки мають бути або з роумінгом, та/або mesh, а не таке лайно.

Давай чесно, ти ж порівняльно не міряв? Просто навмання обісрав "старе, морально застаріле імно, адже старе точно має бути гірше"
Працюю з цим вже N років, що я тільки не міряв, тому дуже добре знаю що і як працює старе та імно))

Місто
Каменское
Телефон
Motorola StarTac 130
в любой момент с вашего ip кто-то из соседей может
Айпи у большинства и так не собственный, а как раз б.у. и побывавший вчера у кого-то из соседей, который как раз уже и смог.

А белый айпи так вообще один на кучу народа. И толку от того, что сосед на своем вифи, он все равно с тем же самым белым айпи сидит,что и вы. Ваш роутер с открытым вифи добавляет один шаг трансляции адреса вот и все.

Другое дело. что народ на трафик может насесть, особенно когда ты по зуму с кем-то в конфе, а у тебя "квадратики" посыпались.

И еще как-то помню я включал без пароля вайфай, еще когда 3г и 4Г сетей не было, и вот что-то никто на него так и не присел за несколько дней, никому он не нужен был, хотя транслировал на спортплощадку во дворе. Обидно!

И еще - с включенным WPS запароленый роутер считайте что открытый
1729014129089.png

Останнє редагування:
  • Like
Реакції: drmz

RifleR

👻👻👻
Місто
Київ
Телефон
iPhone, Samsung
Айпи у большинства и так не собственный, а как раз б.у. и побывавший вчера у кого-то из соседей, который как раз уже и смог.

А белый айпи так вообще один на кучу народа. И толку от того, что сосед на своем вифи, он все равно с тем же самым белым айпи сидит,что и вы. Ваш роутер с открытым вифи добавляет один шаг трансляции адреса вот и все.
аргумент про "це не я, це сусід, ми всі через один НАТ сидимо" спрацює лише для сайтів типу https://iknowwhatyoudownload.com/
А якщо якимись діями зацікавляться спецслужби, то вони попросять у провайдера логи, з яких стане відомо, який абонент в який момент підключався до певного ір.

Місто
Каменское
Телефон
Motorola StarTac 130
Побачать і що далі? твої девайси "чисті", улік немає. А точка доступа відкрита. Це так, я фантазую, мені здається шукати якусь людину будуть не так, а за іншими ознаками.

• Like
Реакції: drmz

drmz

Місто
Гуляйполе
Побачать і що далі? твої девайси "чисті", улік немає. А точка доступа відкрита. Це так, я фантазую, мені здається шукати якусь людину будуть не так, а за іншими ознаками.
Все так, але нашо спєцрєзєрвістам давати зайвий привід помародерити?

ето п'ять(y)

Maxxx

Ябкодрочер)
Місто
Київ
Телефон
iPhone 12 Pro Max
Тут трохи перебільшуєш, треба "хитра" мережева карта; треба час; багато де це вже пофікшено. Але звісно, при налаштуванні роутерів вимикаю WPS, користь якого майже нуль.

Місто
Каменское
Телефон
Motorola StarTac 130
Я вже давно не бавився, але раніше зі смартфона wps ломався дуже швидко (звісно свій та й з метою тестування). За пару хвилин. Здавалося, що цей "бекдор" був навмисно запровадженний як надбудова на wpa2, але потрапив у маси.. хто його знає :)

Зверху