Заява на звільнення без зазначення дати (вимога роботодавця)

Місто
Odesa-Romania
Maxxx, я думал речь идёт об алкаше.
Если просто о хитро сделанном.
Ну опять же, он плохо работает?
Если есть за что - делайте выговоры и увольнение.
Я сталкивался с алкашами. Но они не судились и не жаловались.

Ну тут двойственно. Ты все говоришь про хитро сделанного работника. А может же быть и хитро сделанный работодатель.
Хотят под кого-то должность высвободить, может должность вобще предполагает бронь, толкнут кому то такую должность на раз два.
А нормального сотрудника кинут. Чем не вариант ?

Кочевник

Ховрах-Терорист
Команда форуму
Місто
Київ, Львів
Телефон
Sams Note 20 Ultra + S8

vlad_g

Старший ухилянт
Місто
(Маріуполь) -> Кривий ріг
Телефон
POCO M5
ставишся до робітника як до кидали
Не як до кідали, а як до можливого ледаря/ непрофесіонала / неадеквата))
Тут вже писали про випробувальний термін. Є ще строкові контракти, які якщо що, можна не продовжувати, або розірвати при невиконанні прописаних у них пунктів будь-якою зі сторін.

Місто
Київ
Телефон
iPhone 16e/Samsung A05
В ментовках так завжди було. У начальника є на кожного така заява. Накосячить - потім в новинах буде - ой, "колишній" свівробітник був затриманий за ...

Maxxx

420244
Місто
Київ
Телефон
iPhone 12 Pro Max
А нормального сотрудника кинут. Чем не вариант ?
Варіант. І таке може бути. Але "кинути", тобто, звільнити нормального працівника, тому що треба когось прилаштувати - це не про бізнес, а про якісь держ. структури / прокладки / годівниці. Я взагалі не таке мав на увазі.

Відповідно - роботодавець такий самий барига/самодур/неадекват.
Якщо ти про структуру як описано вище - так, дуже часто, якраз там керівники твої 90% як ти описав.

Місто
Odesa-Romania
горіх, в ментовках много чего было/есть
Там за пьянку не выгнать, ибо 80% личного состава в течении суток в дрова и так
Так что теперь их методы проэцировать на все общество ?
Post automatically merged:

Варіант. І таке може бути. Але "кинути", тобто, звільнити нормального працівника, тому що треба когось прилаштувати - це не про бізнес, а про якісь держ. структури / прокладки / годівниці. Я взагалі не таке мав на увазі.
В гос это точно бывает.
Бизнес тоже бывает разный
Образно говоря рядового сотрудника так не Турнут, ибо кто-то работать должен же.
А какого мелкого начальничка вполне могут слить, что бы нужного завести. Во чем бывает что угодно. Поэтому и придумали правила/законы. Но в итоге все хотят класть на эти самые законы.

Кстати да, трудовой договор хорошая альтернатива. Он имеет срок. Хотя там кажется какие то нюансы с ним тоже есть. Он должен иметь какой то срок, а если человек из года в год имеет годичный договор, то по суду можно доказать что это не работа по трудовому договору, по сроку, а постоянное место работы.

Останнє редагування:

Maxxx

420244
Місто
Київ
Телефон
iPhone 12 Pro Max
Є ще строкові контракти, які якщо що, можна не продовжувати
Треба щоб це оформлювали / вели. Часто бухи та діректори не хочуть в цьому розбиратись, працюють "як звикли". Я не кажу, що це добре, але факт.

Місто
Lviv
Матвєй, ми ж не знаємо, чому так. Я бачив випадки, де з боку роботодавця (на його місці) робив би так само, щоб позбутися зайвих проблем. І це не кідок на одну зарплату. Не подобається - пройти повз. Кидалово - тоді, звісно, повідомити.
Саме головне, що я достатньо нагально спробувала вияснити, в чому справа, тому що всім було байдуже, йшли і писали та навіть не казали іншим що пишуть. Аде я прийшла попрацювати і писати майже одразу якусь ліву заяву, не маю бажання.
Якась дикість - реально.

Наразі вже роботодавець затримує ЗП, невидає одяг, не роблять уже другий місяць медичний огляд, учора не працювало опалення. Але продукцію женуть за кордон аж бігом і гроші є.
Post automatically merged:

роботодавець, в ций ситуації, вимагає повного дотримання законів зі сторони працівника
Роботаодавець вимагає, щоб працівник робив свою роботу, а коли не робе - то "звільняється" "за власним бажанням".
Работа робиться, 12 годин, виробнича лінія. Відпочивати? Ледачити? Взяти телефон якщо дзвінок, під час виробництва не можна.

Останнє редагування:
Місто
Киев
если человек из года в год имеет годичный договор, то по суду можно доказать что это не работа по трудовому договору, по сроку, а постоянное место работы.
Преподавателей пенсионеров 30 июня увольняют с выплатой компенсации за отпуск, а 1 сентября нанимают, а так как оформляют медленно, то 2-3 недели человек работает бесплатно.

vlad_g

Старший ухилянт
Місто
(Маріуполь) -> Кривий ріг
Телефон
POCO M5
mikle, одно время, еще до войны 2014, на ахметовской "Азовстали" принимали людей на работу через аутсорсинговые конторки (естественно, аффилированные с руководством предприятия). Люди подписывали договор на 11 месяцев и числились в штате этой фирмы, но работали на заводе. К слову, з/п у таких работников была в половину ниже, чем у штатных рабочих, которые рядом с ними выполняли ту же работу. И когда договор заканчивался, работнику говорили, ты можешь пойти в отпуск, но тогда мы с тобой не продлим договор - за дверью очередь на твое место. Или продлевай еще на 11 месяцев и работай дальше....
Тогда через независимый профсоюз и суды удалось надавить на Ахметова и эту практику свернули.
К слову, фирмы эти раз в год меняли вывески на новые, вроде бы это давало им льготы по налогообложению.

Себастьян Перейро

торговець чорним деревом
Місто
Михайлівка
Телефон
Lenovo P2
...
Работа робиться, 12 годин, виробнича лінія. Відпочивати? Ледачити? Взяти телефон якщо дзвінок, під час виробництва не можна.
який розмір оплати за такі кабальні умови праці?

Місто
Lviv
Вище середньої, для цього королівства

Останнє редагування:
Зверху