А почему тема названа КТ315 versus КТ361? Это разве борьба? Или один из этих транзисторов должен быть лучше?
Добавлено через 10 минут
Жаль.. хороша школа для фахівця,стимул вчитися і практичні навики роботи. Осцилограф,генератор,і ще всіляке начиння ніяк рука не піднімається викинути ....
Як я Вас розумію. Я, навіть, напам"ять знав нумерацію виводів інтегральних мікросхем TTL. Полюбляв я на них фантазувати. А тепер що? Фантазуемо на компьютері. Так, це набагато краще, але компьютеризація інколи перебиває деякі тонкощі в завершальному конструюванні кінцевого виробу. Згадайте комп"ютер Sinclair або телефони з АВН (АОН). Дивлячись на те, яка саме серія ІМС використовується (155, 555, 1553, 1555) ми сиділи і думали про те, де саме паяти фільтруючі конденсатори і якої саме ємності, який діапазон напруги живлення повинен бути, якого опору повинні бути резистори на виходах ІМС з відкритим коллектором і т. ін. Так, в кого був осциллограф було простіше, але отримування практичного досвіду зараз нереальна можливість. Деякі навіть законом Ома ігнорують.
Ну... і саме найгірше те, що ми стали куди лінивими ніж китайці....