Місто
London
Телефон
Samsung Galaxy S20
Ну да, ну да... Находясь в Киеве...
Почти как закарпатский беженец

Ты не подумай, я не осуждаю.... Каждый ищет где ему лучше... Просто при вступлении в ЕС внезапно ПОЧТИ ВСЕ осознают, что лучше не здесь. Я сам не стремлюсь уехать. Моя доля - работать с дураками, и чем больший их процент в Украине - тем мне лучше.
Війна це не тільки бойові дії, хоча я встиг і в Києві побачити як уламки ракети падають в озеро через дорогу від мого будинку. Це і блекаути і свавілля ТЦК, яке відкрило очі на відсутність верховенства права(і так можна скільки завгодно казати, що я зобов'язаний сам явитись в ТЦК, але на момент мого виїзду з країни про факту усе що мені загрожувало за законом - це штраф у 1700 гривень, а по факту - ризик бути закритим і відпиждженим в тцк, що зовсім не одне і те саме). Ну і те що у нас вже вкотре приймають закон(чи інший правовий акт) який має зворотню дії у часі - це пиздець.

Але реально до війни це якось проходило повз мене і я не думав нікуди їхати. Можливість отримувати ITшну зарплату платити 5% податку і українську вартість життя мене повністю влаштовувала і мені і на думку не спадало їхати в Європу щоб отримати там трохи більшу ЗП, але платити 30-60% податків плюс європейську вартість життя.

А про те що усі виїдуть, ну не виїдуть усі. Це зараз усі під гуманітарним захистом і можуть сидіти на соціалці, а коли країна просто в ЄС і соціалку ніхто не платитиме - то в ЄС треба буде єбошити, знімати житло, платити за усе за місцевими цінами. Безумовно хтось цілеспрямований поїзде, але купа людей залишиться сидіти вдома бо якщо не їбашити, різниця не особливо велика а складнощів багато.
Коли Польща чи Країни Балтії вступали в ЄС, якось там не виїхало усе населення.

Головна проблема у нас війна і після неї гарантії безпеки (не або тотальна мілітаризація як в Ізраїлі чи Південній Кореї). Якщо ці проблеми вирішаться, вступ до ЄС принципово нічого не змінить, у нас і до нього була купа заробітчан.

Місто
Київ
Телефон
OnePlus 8T
Коли Польща чи Країни Балтії вступали в ЄС, якось там не виїхало усе населення.
Ну в Балтии и до вступления в ЕС было как то получше, чем у нас. И это без войны.
И не смотря на это, сейчас там стареющее население, молодежь массово выезжает. И это страна в НАТО, нет страха вторжения ращки(чтоб там руспатриоты бы не балаболили, с НАТО нет сил у рашки и близко тягаться)

Rähn

Заблокирован
Місто
Харків
Телефон
Vodafone UA Euro L
ви ото з тим НАТО, як дурень з писаною торбою
НАТО - це натівська зброя у руках українських Захисників. F-16 замість Су-27, Bogdana, Caesar, Krab, Archer, М777 ... замість Мста, MARS, HIMARS замість БМ-21
Турнікети САТ, Dnipro проти жгутів Есмарха
Чи це не добре для ЗСУ?

omni

необмежено придатний
Місто
Запоріжжя
Телефон
ZTE Blade 20 Smart
Rähn, снова какие-то фантазии. Где я написал, что вооружение НАТО это плохо для Украины?

Rähn

Заблокирован
Місто
Харків
Телефон
Vodafone UA Euro L
Rähn, снова какие-то фантазии. Где я написал, что вооружение НАТО это плохо для Украины?
Не розумієш, так? Участь у блоці НАТО це і є пріоритетне отримання та переозброєння передовим озброєнням країн натівського блоку.

Місто
Eskebjerg
А при вступлении в ЕС такая возможность будет у всех

у населения кучи «новых» стран ЕС есть и осознание того насколько хуже они живут по сравнению со старым ЕС и вроде бы возможность свалить. Однако для большинства эта возможность остаётся только на бумаге в силу разных причин.
да и сейчас у значительной части населения Украины есть возможность «свалить», однако далеко не каждый это сделает.

Місто
Ніжин / Ярослав
да и сейчас у значительной части населения Украины есть возможность «свалить», однако далеко не каждый это сделает
Більше того, це не лише жінки і діти, як може видаватися на перший погляд. Є чоловіки з правом виїзду (інваліди, троє дітей, родичі-інваліди тощо тощо), які однак не виїздять за кордон, їм там просто немає чого робити.

Місто
Eskebjerg
НАТО - це натівська зброя у руках українських Захисників. F-16 замість Су-27, Bogdana, Caesar, Krab, Archer, М777 ... замість Мста, MARS, HIMARS замість БМ-21

А кто за всё это заплатит? Доступ ко всему этому вооружению не зависит от того в НАТО страна или нет. Вопрос лишь в политическом решении и финансах.
Вступление в НАТО не гарантирует автоматического согласия страны производителя на продажу вам нужного вооружения. А финансирование в условиях разрушенной экономики тоже под большим вопросом.
Или ожидания, что Украине это всё просто подарят? Тогда я бы назвал это «несколько завышенными ожиданиями».

Останнє редагування:

debugger

Moderator
Команда форуму
Місто
Киев
Ще плітки від західних ЗМІ:

Maxxx

Ябкодрочер)
Місто
Київ
Телефон
iPhone 12 Pro Max
Просто при вступлении в ЕС внезапно ПОЧТИ ВСЕ осознают, что лучше не здесь.
А хто сказав, що після вступу до ЄС під час війни, або тимчасової зупинки бойових дій, кордони для всіх відкриють?
Post automatically merged:

Моя доля - работать с дураками, и чем больший их процент в Украине - тем мне лучше.
Кал-центр? :LOL:

RifleR

👻👻👻
Місто
Київ
Телефон
iPhone, Samsung
А хто сказав, що після вступу до ЄС під час війни, або тимчасової зупинки бойових дій, кордони для всіх відкриють?
вступу до ЄС під час гарячої фази війни не буде, нема навіть сенсу обговорювати нереальні сценарії, а після її завершення - чому кордони для чоловіків мають залишитися закритими? Яким може бути мотивування заборони?

Місто
Київ
Телефон
OnePlus 8T
Просто при вступлении в ЕС внезапно ПОЧТИ ВСЕ осознают, что лучше не здесь.
Post automatically merged:

Массовый выезд в ЕС это не равно выезду населения из Киева в первые дни войны, когда дикие пробки на трассах и за три дня город практически пустой. Это будет растянутое на многие годы или десятилетия явление. Старшего возраста в основном останутся, но детей своих будут стараться выпихнуть в ЕС(а вдруг завтра снова война и мой любимый сын попадет под мобилизацию? если дочка, то с надеждой что там выйдет замуж после учебы). Молодежь, которой сейчас от 20 до 30 - сама попрет на заработки с мечтой закрепиться там.
По итогу лет через двадцать - крах страны: население уменьшится вдвое или еще на больший процент, почти все пенсионеры.
Нельзя Украину в ЕС без вступления в НАТО. Идеальный вариант - вступление в НАТО без вступления в ЕС.

Maxxx

Ябкодрочер)
Місто
Київ
Телефон
iPhone 12 Pro Max
після її завершення
Це може бути дуже розтягнуто в часі і розмито.. Щоб таргани не розбіглись до початку нової фази. В завершення із повним зникненням загрози і розвалом підораши, особисто мені вже не віриться, дивлячись на дії "партнерів" там, і зеленої шобли тут...((

RifleR

👻👻👻
Місто
Київ
Телефон
iPhone, Samsung
Це може бути дуже розтягнуто в часі і розмито
ну як "розмито"? Припинення загальної мобілізації - чіткий індикатор завершення гарячої фази війни. Тут ми не говоримо, що саме до цього призведе - розпад рф, перемир'я чи мирний договір. Я кажу про те, що якщо загальної мобілізації не буде, владі треба буде пояснити, чому чоловіки мають залишатися невиїзними. А як вони це будуть робити, я не знаю.

• Haha
Реакції: omni

RifleR

👻👻👻
Місто
Київ
Телефон
iPhone, Samsung
Місто
Чоп-Ужгород
Телефон
Iphone 13 pro
RifleR, а хто? Пес Патрон це має за нас робити?) Ну дійсно? По друге закінчення військового стану ще не означає демобілізацію мобілізованих і може тривати до 3х років. А про відкриття кордонів так взагалі. Перевірять куплені групи непридатності, знайдуть тих хто ховався і не оновлював даним. Когось додадуть в ухилянти п приколу, щоб інші боялись до кордону підходити…важілів вистачає)

RifleR

👻👻👻
Місто
Київ
Телефон
iPhone, Samsung
Пес Патрон це має за нас робити?
ну точно, у нас в країні є лише чоловіки і пес Патрон, я забув.
По друге закінчення військового стану ще не означає демобілізацію мобілізованих і може тривати до 3х років
звісно, демобілізація не відбудеться одним днем, але про 3 роки я не впевнений. Проте не бачу сенсу зараз гадати.
важілів вистачає
ну так можна і концтабори організувати, і диктатуру ввести. Важелів вистачає. Суть не у теоретичних важелях, а в тому, що обмеження мають бути аргументованими. Існуючі обмеження продиктовані війною: війна -> воєнний стан -> мобілізація -> заборона виїзду тієї категорії, що підпадає під неї.
Коли перша ланка цього ланцюга випадає, весь ланцюг руйнується. Щоб зберегти останню ланку, його треба перебудувати заново.
Українська влада не існує у вакуумі. З одного боку вона взаємодіє з суспільством, з іншого - з західними партнерами. Тобто нові аргументи мають переконати і суспільство, і Захід, що ми продовжуємо рухатися у напрямку Європи.

Місто
Чоп-Ужгород
Телефон
Iphone 13 pro
RifleR, поясни мені такі речі….Воювати до мене в окоп ти не хочеш йти, відбудовувати країну також бажання не маєш…Чесно, я б таких лишав права голосу і відпускав забравши паспорт громадянина України і закордонний без можливості повернутися назад. Єдине, за кордоном твоїм омріяним, якщо щось піде в тебе не так, то ниття на форумі тобі взагалі нічим не допоможе…а от депорт і заборона в»їзду аж бігом. Чи ти пропонуєш жінок ставити за станки і на відновлення будівель? Якось все описане не почоловічому зовсім….Тису ніхто не відміняв. Добі може бути вільний. За кордоном вже стільки наших(і не тільки наших) що в тебе дуже великі вологі фантазії і мало ймовірно, що щось хорошого з того вийде. А жити на пособії довго не дадуть.

Останнє редагування:
Зверху