ПотапаПапа

ОстапаПапа
Місто
Черновцы
Телефон
Samsung Galaxy S10e
фуууух.... Баба з возу - лошадь в курсе.
Ну хоть этой шнягой не буду заниматься на входе. :Olen:

Місто
Київ
Телефон
Samsung Galaxy S22Ultra

За минулу добу в Україні зафіксували 4 478 нових підтверджених випадків коронавірусної хвороби COVID-19. Захворіли, зокрема, 429 дітей та 52 медпрацівники.

Про це повідомляє Міністерство охорони здоров'я.

Госпіталізовано за добу 1 660 осіб. 239 пацієнтів померли. Одужало – 9 082 особи.

Місто
Київ
Телефон
Samsung Galaxy S22Ultra

оловний інфекціоніст США Ентоні Фаучі назвав обнадійливими попередні звіти про омікрон-штам коронавірусу SARS-CoV-2, оскільки він поки що виглядає менш небезпечним, ніж дельта.

Про це пише Associated Press.

Інформація, що надходить з Південної Африки, яка однією з перших виявила новий сильно мутований штам коронавірусу, не показує тривожного зростання рівня госпіталізацій.

"Поки що несхоже, що він значно ускладнює перебіг захворювання", - прокоментував цю інформацію Фаучі у неділю в ефірі CNN. Водночас він наголосив, що до цих даних потрібно ставитися обережно і не робити передчасних висновків, поки не буде накопичено більше досвіду роботи з цим штамом.

Фаучі розказав, що адміністрація президента США уже розглядає скасування обмежень на в'їзд іноземних громадян з країн півдня Африки. Їх запровадили в перші дні, коли було виявлено новий штам коронавірусу.

Омікрон-штам уже присутній приблизно в третині штатів США, тому ці обмеження більше не мають стримувального ефекту.

Нагадаємо, що в Україні заражень омікроном поки що не виявляли.
Post automatically merged:

Національна поліція України ретельно перевірятиме дотримання нових, посилених карантинних обмежень, що набули чинності 6 грудня.

Зокрема, правоохоронці стежитимуть, щоб представники закладів на вході сканували QR-коди у відвідувачів у додатку "Дія". Про це йшлося на селекторній нараді в уряді, повідомили на сайті Кабміну.

Від сьогодні змінилися карантинні обмеження у "жовтій" зоні.

"Так, відвідування масових заходів, робота кінотеатрів, театрів, закладів громадського харчування та спортзалів буде дозволена лише за наявності в 100% колективів та відвідувачів принаймні однієї дози щеплення, негативного тесту або сертифікату про одужання", – зазначили в Кабміні.

МОЗ готується невдовзі вивести з "червоної" зони зразу девʼять регіонів. Навантаження на систему охорони здоровʼя знижується по всій країні – реанімаційні ліжка зайняті на 55%, а пацієнти, які потребують кисневої терапії, займають 33% від відведених під ковід місць.

За минулий тиждень кількість виявлених випадків COVID-19 зменшилася на 15%, кількість госпіталізацій — на 13%. У МОЗ також додали, що штам омікрон на території України поки не виявлений.

Останнє редагування:
Місто
Київ
Телефон
Samsung Galaxy S22Ultra

Київ і вісім областей України вийдуть з "червоної" зони у вівторок, 7 грудня.

Відповідне рішення ухвалила в понеділок державна комісія ТЕБ та НС.

"Державна комісія вирішила скасувати з 00 години 00 хвилин 07 грудня 2021 року «червоний» рівень епідемічної небезпеки на території Донецької, Дніпропетровської, Івано-Франківської, Луганської, Львівської, Одеської, Рівненської, Херсонської областей та міста Києва", - повідомив міністр Кабінету міністрів Олег Немчінов.

Херсонська область була в "червоній" зоні з 15 жовтня, Донецька, Дніпропетровська і Одеська - з 18 жовтня, Рівненська – з 26 жовтня, Івано-Франківська, Луганська і Львівська – з 30 жовтня, Київ – з 1 листопада.

З 7 грудня вони всі перейдуть до "жовтої" зони.

"Хочу наголосити, що вихід з «червоної» зони не дає права нехтувати дотриманням карантинних обмежень. Водночас завданням всіх без винятку регіонів залишається нарощування темпів вакцинації. Пандемія не відступає, і ми всі маємо обов'язок захистити себе та близьких", – зазначив міністр розвитку громад і територій Олексій Чернишов.

У "червоній" зоні залишаться 10 регіонів України.

Місто
Poland
Стільки було галасу, а у транспорті не бачив щоб хтось перевіряв сертифікати. За увесь час останнього червоного карантину сертифікат показав лише 4 рази. Сьогодні навіть у кабінеті кт не перевіряли.

Місто
Одесса
Я верно понимаю, что с 7.12.21 можно ездить общественным транспортом без сертификата и без вакцинации?

Місто
Одесса
ПростоФил, Вообще-то юридически и до 7.12 можно было ездить на сидячих местах без сертификата и вакцинации.
Теперь сидячие плюс половина стоячих независимо от вакцинации.

• Wow
Реакції: idea

Кочевник

Ховрах-Терорист
Команда форуму
Місто
Київ, Львів
Телефон
Sams Note 20 Ultra + S8
З якого віку в дитини вимагатимуть сертифікат вакцинації в потягу?

Місто
🟦🟨
Телефон
Піксель
Місто
🟦🟨
Телефон
Піксель
Я верно понимаю, что с 7.12.21 можно ездить общественным транспортом без сертификата и без вакцинации?
Це стосувалося за виключенням окремих громад тільки міжміського транспорту. В тролях, бусах та трамах Одеси та Львова ніхто сертифікати не перевіряв, але в потягах - завжди.

Місто
Одесса
Це стосувалося за виключенням окремих громад тільки міжміського транспорту. В тролях, бусах та трамах Одеси та Львова ніхто сертифікати не перевіряв, але в потягах - завжди.
В Киеве проверяли иногда когда была красная зона, теперь не знаю как в жёлтой, не могу найти информацию...

Місто
🟦🟨
Телефон
Піксель
В Киеве проверяли иногда когда была красная зона, теперь не знаю как в жёлтой, не могу найти информацию...
Це було рішення міської громади, тому треба шукати тут https://kyivcity.gov.ua/news/u_stol...ebezpeki_yak_pratsyuvatimut_transport_i_trts/

Тож із 00:00 7 грудня додатково в місті Києві заборонено:
  • пасажирам, окрім осіб, які не досягли 18 років, користуватися послугами громадського транспорту (автомобільним, електричним, у тому числі метрополітеном) без наявності у них негативного ПЛР-тесту на COVID-19 або експрес-тесту на визначення антигена строком дії 72 години; або документа, що підтверджує отримання повного курсу вакцинації; або документа, що підтверджує отримання однієї дози дводозної вакцини від COVID-19, який може бути застосовано протягом 30 днів від дати введення дози; або «жовтого» чи «зеленого» COVID-сертифіката; або документа про одужання особи від зазначеної хвороби;
  • відвідування ТРЦ особами, які не досягли 18 років, без супроводу дорослих, які мають негативний ПЛР-тест на COVID-19 або експрес-тест на визначення антигена строком дії 72 години; або «зелений» COVID-сертифікат; або документ про одужання.

• Like

Кочевник

Ховрах-Терорист
Команда форуму
Місто
Київ, Львів
Телефон
Sams Note 20 Ultra + S8
6 грудня трагічна новина сколихнула всю Угорщину - помер Янош "Меккі" Кобор, лідер та засновник легендарного рок-гурту Omega. Йому було 78 років, але він був сповнений сил і ще мав намір провести концертний тур Угорщиною та Європою.

Минулого тижня співак потрапив до лікарні. Тепер офіційно стало відомо, що його смерть спричинило ускладнення після коронавірусу.
"Все, що я можу сказати про смерть Меккі, це те, що він пішов через коронавірус і його наслідки", - повідомив виданню Blikk Андраш Трункош, менеджер Omega.
Гітарист гурту Дьордь Молнар зазначив, що Кобор не вірив у коронавірус: «Меккі була дуже впертим, він не вірив у вірус, тому не вакцинувався. Мені сумно, що він прийняв таке рішення..." І додав, що лікарі зробили все можливе для порятунку його друга, але попри всі спроби "не могли дати йому нові легені".

Місто
Київ
Телефон
Samsung Galaxy S22Ultra

За п’ятницю, 10 грудня в Україні підтвердили 10 133 нові випадки COVID-19, зокрема, захворіли 991 дитина та 199 медпрацівників.

Про це повідомила пресслужба МОЗу.

Летальних випадків – 446.

Також за минулу добу госпіталізовано 2 307 осіб, одужала 25 861 особа.

Станом на суботу, 11 грудня у “жовтій” зоні адаптивного карантину через поширення коронавірусу перебувають Київ і 13 областей.

Про це йдеться на сайті Міністерства охорони здоров’я України.

"Жовті" області: Дніпропетровська, Закарпатська, Івано-Франківська, Кіровоградська, Луганська, Львівська, Одеська, Полтавська, Рівненська, Тернопільська, Харківська, Херсонська, Чернівецька.

“Помаранчевою” є Донецька область.

Решта, 10 регіонів – у “червоній” зоні.

1639255483304.png

Останнє редагування:
  • Like
Місто
Poland
Цікаво, Київ - у жовтій зоні, а область - у червоній. Видно - ненадовго, судячи з кількості захворівших.

Місто
Київ
Телефон
Samsung Galaxy S22Ultra

За суботу, 11 грудня в Україні було зафіксовано 5 275 нових підтверджених випадків коронавірусу.

Про це повідомила пресслужба Міністерства охорони здоров’я України.

Летальних випадків – 238.

Також за минулу добу госпіталізували 2 566 осіб, а одужало – 11 626.

Станом на неділю, 12 грудня у "жовтій" зоні адаптивного карантину через поширення коронавірусу перебувають Київ і 12 областей.

Про це повідомили у Міністерстві охорони здоров’я України.

Це Дніпропетровська, Івано-Франківська, Кіровоградська, Луганська, Львівська, Одеська, Полтавська, Рівненська, Тернопільська, Харківська, Херсонська, Чернівецька області.

Закарпатська область, яка 11 грудня була “жовтою”, перейшла у “помаранчеву” зону, де також Донеччина.

У "червоній" зоні відповідно залишається 10 областей, мова йде про Вінницьку, Волинську, Житомирську, Запорізьку, Київську, Миколаївську, Сумську, Хмельницьку, Черкаську, Чернігівську області.

1639307064042.png

Місто
Київ
Телефон
Samsung Galaxy S22Ultra

У неділю, 12 грудня, в Україні зафіксували 4 073 нових підтверджених випадків коронавірусної хвороби COVID-19. Було госпіталізовано 1 456 хворих, 188 інфікованих померли. Від ковіду вилікувались 9 966 людей.

Про це повідомляється на сайті Міністерства охорони здоров'я.

Місто
Київ
Телефон
Samsung Galaxy S22Ultra

Міністр охорони здоров'я Великобританії Саджид Джавід заявив, що новий омікрон-варіант коронавірусу має феноменальну швидкість поширення.

Про це він сказав у ефірі Sky News в понеділок, 13 грудня.

Британський міністр закликав жителів країни прийти за бустерною дозою щеплення, бо Великобританія "знову в стані перегонів між вакциною та вірусом". У зв'язку з цим центри вакцинації у Великобританії навіть протягом різдвяних свят працюватимуть по 12 годин на добу.

За його словами, уряд кидає всі сили на ревакцинацію населення, тому що вона зараз важливіша, ніж будь-коли.

Джавід повідомив також, що 10 осіб з омікрон-штамом потрапили в госпіталізації. Смертей поки що не було.

Через поширення омікрону в Великобританії прем'єр-міністр Борис Джонсон оголосив, що третю дозу вакцини, або бустер, тепер може зробити кожен житель країни старше 18 років.

Рівень небезпеки коронавірусу в Великобританії підвищили до четвертого з п'яти можливих.

"Всі повинні розуміти, що на нас йде лавина омікрона. Зараз очевидно, що двох доз вакцини просто недостатньо, щоб забезпечити потрібний ступінь захисту. Але хороша новина у тому, що наші вчені впевнені: третя доза, бустер, допоможе повернути захист на потрібний рівень", - заявив він.

Місто
RO
Не знаю де та червона зона в Київській області. В закладах спокійно сидять люди, ніхто сертифікати не перевіряє. Те ж саме з транспортом.

Місто
Київ
Телефон
Samsung Galaxy S22Ultra

За прогнозами Ради національної безпеки і оборони, епідемічна ситуація в Україні на новорічні свята має бути стабільною, проте новий штам коронавірусу "омікрон" може з'явитися вже цього тижня.

Про це заявив секретар РНБО Олексій Данілов під час селекторної наради під головуванням президента Володимира Зеленського.

"За прогнозами РНБО, епідемічна ситуація в нашій країні на свята має бути стабільною. Очікується, що новий штам коронавірусу "омікрон" може з'явитися в Україні цього тижня. Але результати перших досліджень у країнах, де його вже виявлено, свідчать про легший перебіг хвороби, зауважив секретар РНБО Олексій Данілов", - повідомляється на сайті Офісу президента.

Зазначається також, що у зв'язку з наближенням Різдвяних та новорічних свят було ухвалено відповідні накази Міністерства охорони здороов'я та головного державного санітарного лікаря з протиепідемічних заходів під час роботи гірськолижних курортів.

За словами прем'єр-міністра Дениса Шмигаля, окремо також напрацьовано протиепідемічні заходи під час проведення великих масових заходів.

Зверху