Космос, Місяць, колонізація планет

Янус

S/1979 S 2
Команда форуму
Місто
Київ
Телефон
Pixel 6a
NASA Live: Official Stream of NASA TV

Stellarium — вільний планетарій з відкритим кодом для вашого комп’ютера. Програма здатна показувати реалістичну просторову картину неба, таку, яку можна бачити неозброєним оком, у бінокль або у телескоп.

Останнє редагування модератором:
Місто
🟦🟨
Телефон
Піксель
Это было незабываемо. 10 минут отличного фильма.
У мене змішані почуття: багатій побудував ракету та злітав з пасажирами в космос, круто! В той же час навколо капець, що відбувається з природою через діяльність людини в першу чергу, спалювання всього, що під ногами лежить та ігнорування цього тими же багатіями. Хто дивився постапокаліпттчний серіял "Сотня", може зрозуміти, про що я.

Місто
Куренiвка
Телефон
C75,MC100,S930,Mi Max2.
багатій побудував ракету та злітав з пасажирами в космос, круто! В той же час навколо капець, що відбувається з природою через діяльність людини в першу чергу, спалювання всього, що під ногами лежить та ігнорування цього тими же багатіями.
Всі помремо, але в нього є балабоси і має можливості. А нам, пересічним тілько їх дивитися.
Але, таки всі їздять на мотлоху і забруднюють навколишне середовище.
Я пішки хожу, чи на велобайку,

Priser

Все буде Україна!
Місто
Павлоград
Телефон
Samsung S10e, Snapdragon
Это было незабываемо. 10 минут отличного фильма.
У мене змішані почуття: багатій побудував ракету та злітав з пасажирами в космос, круто! В той же час навколо капець, що відбувається з природою через діяльність людини в першу чергу, спалювання всього, що під ногами лежить та ігнорування цього тими же багатіями. Хто дивився постапокаліпттчний серіял "Сотня", може зрозуміти, про що я.
Насправді, коли люди жили поближче до природи і не було багатіїв з їх корпрораціями, то середня тривалість життя була років 35. Більшість немовлят помирало до 3-х років, а велика кількість жінок взагалі не переживали пологів.

Доречі, навіть зараз високодуховні просвітлені індуси перетворили "священну річку Ганг" на яму з помиями, а в соціалістичному Китаї (як і в православній Росії) просто катастрофа з екологією в промислових містах. І тільки багатії в розвинених країнах думають, як переробляти сміття, видобувати відновлювану енергію та зменшувати викиди СО2.

Тож насправді проблема не в багатіях. Проблема в ліваках, які проблеми бачуть тільки у багатіїв, з яких можна збити трішки (а іноді і не трішки) грошенят ;)

vodapon

Заблокирован
Місто
киев або київська обл. Полісся
Ви бачили тих людей, що жили до 35 років? Зараз можна розказати що завгодно. Розкажіть історію однієї родини для прикладу, але до сьомого коліна. В інтернеті розказує про сібіряків, яких привезли визволяти Москву від німців. Так ті сібіряки не розмовляли тільки хрипіли, у напрямку наступу вбивали усіх - і своїх і німців.

Priser

Все буде Україна!
Місто
Павлоград
Телефон
Samsung S10e, Snapdragon
Місто
🟦🟨
Телефон
Піксель
багатій побудував ракету та злітав з пасажирами в космос, круто! В той же час навколо капець, що відбувається з природою через діяльність людини в першу чергу, спалювання всього, що під ногами лежить та ігнорування цього тими же багатіями.
Всі помремо, але в нього є балабоси і має можливості. А нам, пересічним тілько їх дивитися.
Але, таки всі їздять на мотлоху і забруднюють навколишне середовище.
Я пішки хожу, чи на велобайку,
Це не виправдовує. Мені якраз зайшла ось ця стаття, якщо читаєте англійською, перегляньте. Я же процитую рекомендацію авторки:

"A proposal for the space cowboys

It's ironic: the sight of planet Earth from orbit — a gem of life amid the black void of space — is often credited with inspiring the modern environmental movement. And now, Blue Origin says its vision is to benefit Earth. This was most certainly the motivation behind selling off one ticket on its current flight to an ultra-rich mystery bidder — at $28 million (that person has since postponed their participation to a future trip). That's beyond ironic — I'd call it … cynical.

If space tourism companies really want to make good on their green claims, I propose the following: For every flight taken by tourists into space, let's see those companies invest an equal sum into climate protection. That way, those a-holes can still get their kicks, and we can also try to heal the climate.

Space tourism should only be possible if conducted against a mega-offset: one that guarantees a future on this sparkling blue and green and brown gem. After all, it's the source of our lives — and the only planet that can sustain us."

Priser

Все буде Україна!
Місто
Павлоград
Телефон
Samsung S10e, Snapdragon
Ну не знаю, что Безос привнёс в развитие космических технологий. Наверное, что-то новое разработали. Но, за какой-нибудь миллиард долларов можно вылечить тысяч десять тех же детей до 3.5 лет от тяжелейших болезней. Но, разве могут сравниться какие-то дети с "очень довольным экипажем"?
Люблю таке. Хочеш, я теж тобі розповім куда можна ефективніше витратити твою заробітну плату? А ще ти міг би замість сидіння на форумі пійти попрацювати додатково та всі кошти віддати на благодійність.

Чому всі ліваки так люблять розпоряджатися чужими коштами?

Місто
🟦🟨
Телефон
Піксель
Ну не знаю, что Безос привнёс в развитие космических технологий. Наверное, что-то новое разработали. Но, за какой-нибудь миллиард долларов можно вылечить тысяч десять тех же детей до 3.5 лет от тяжелейших болезней. Но, разве могут сравниться какие-то дети с "очень довольным экипажем"?
Люблю таке. Хочеш, я теж тобі розповім куда можна ефективніше витратити твою заробітну плату? А ще ти міг би замість сидіння на форумі пійти попрацювати додатково та всі кошти віддати на благодійність.

Чому всі ліваки так люблять розпоряджатися чужими коштами?

Вам особисто не муляє таврування на "ліваків", "правиків", "центриків", хто там ще є: "північники", "південники", "східняки" та "західняки"? Річ не тому, щоби нажитися (заробити капітал), а ще й при цьому бути відповідальним перед домівкою людства. Так, згідно з окремими прогнозами південь України років за 30 буде пустелею. Але це окрема тема для розмов. Я вище писав, що маю змішані почуття, бо звозити багатих туристів на відмітку 107 км над рівнем моря та пошукова експедиція зонду на астероїди - це технологічно близькі завдання, але мають зовсім різне значення для нашого майбутнього.

Priser

Все буде Україна!
Місто
Павлоград
Телефон
Samsung S10e, Snapdragon
Але люди, як Безос, своїми космічними мандрівками вкладають кошти в розвиток технологій. Які, в свою чергу, роблять життя всіх більш зручним. Всі високотехнологічні досягнення - мобільний зв'язок, інтернет і взагалі комп'ютери стали розповсюдженими саме тому, що бізнес був в них зацікавленим. Коли в країні нема багатіїв, то всі технології використовуються дуже візьким колом осіб або взагалі не виходять за рамки НДІ, як в СРСР наприклад.
Post automatically merged:

а ще й при цьому бути відповідальним перед домівкою людства
Взагалі-то багатії сплачують податки, завдяки якимбільшість Грет Тунберг живе в дуже комфортному середовищі. А як Грета їм за це віддячує? Пропонує, щоб багатій платив ще більше податків? ;)

Місто
🟦🟨
Телефон
Піксель
Але люди, як Безос, своїми космічними мандрівками вкладають кошти в розвиток технологій. Які, в свою чергу, роблять життя всіх більш зручним. Всі високотехнологічні досягнення - мобільний зв'язок, інтернет і взагалі комп'ютери стали розповсюдженими саме тому, що бізнес був в них зацікавленим. Коли в країні нема багатіїв, то всі технології використовуються дуже візьким колом осіб або взагалі не виходять за рамки НДІ, як в СРСР наприклад.

Точно вкладає. Наскільки це робить життя людей зручнішим, взагалі не скажу. Є черга з 600 туристів, яким хочеться вимахнутися та злітати в космос. В тій статті жіночка пояснила, що для створення ніби екопального для BlueOrigin треба... спалити дофіга викопного ресурсу. Комп'ютери та інтернет стали доступними в першу чергу через відкритість технологій. Але й з ними не все ок, бо поцікавтеся, куди дівається цифровий мотлох. Тут же мова йде про ще більші ризики. Зрозуміло, що космічні програми будуть розвиватися, тому авторка говорить про те, що варто вже зараз визначати прямі відрахування в цих програмах на підтримку климату.

ПС В СССР наука та виробництво були на службі війнам, як й в усіх тоталітарних країнах.

ППС А як же без Ґрети... В Німеччині 100 людей загинуло від повені, як думаєте, як часто там таке трапляється і що є причиною цього?

Останнє редагування:

Кочевник

Ховрах-Терорист
Команда форуму
Місто
Київ, Львів
Телефон
Sams Note 20 Ultra + S8
Місто
🟦🟨
Телефон
Піксель
визначати прямі відрахування в цих програмах на підтримку климату.
Ну ось він, головний посил. Дайте грошей, все решта пофіг. Звичайний "екошантаж".

Чи ви задумувалися, від якого слова походить "еко"?

Priser

Все буде Україна!
Місто
Павлоград
Телефон
Samsung S10e, Snapdragon
ППС А як же без Ґрети... В Німеччині 100 людей загинуло від повені, як думаєте, як часто там таке трапляється і що є причиною цього?
А ви задумивалися скільки людей гине в країнах третього світу? Особливо в тих, де взагалі нема ніяких корпорацій?

Кочевник

Ховрах-Терорист
Команда форуму
Місто
Київ, Львів
Телефон
Sams Note 20 Ultra + S8
Давайте ближче до космонавтики.
Допоки в космос літали держави і крупні корпорації, екотерористи тихенько шось під носа бормотали.
А ось, коли запахло туризмом, вирішили долучитися до корита.
Зауважте, вони не висувають ніяких вимог до польотів окрім тих, що частину бабла віддати їм.

Місто
🟦🟨
Телефон
Піксель
Давайте ближче до космонавтики.
Допоки в космос літали держави і крупні корпорації, екотерористи тихенько шось під носа бормотали.
А ось, коли запахло туризмом, вирішили долучитися до корита.
Зауважте, вони не висувають ніяких вимог до польотів окрім тих, що частину бабла віддати їм.

Дайте посилання, що екоактивісти (у вас це звучить майже по-хамськи "екотерористи") просять віддати саме їм "бабло". Хоча би на прикладі статті, яку я навів.

Щодо ближче до космонавтики: ойкос - з грецької це дім (в широкому розумінні - наша планета), космос - це весь світ (всесвіт). Мова йде про те, щоб захистити свій дім, звідки можна було би запускати космічні кораблі. У нас немає иншого дому, ніж цей (це основне гасло екоактивістів).

Зверху