Ну блін, в нас повно ростерій із купою сортів зерна, яке завжди свіже...А мелені у нашому регіоні дорогі й паскудні. Тому друзі привозять із Іспанії чи Португалії
Ну блін, в нас повно ростерій із купою сортів зерна, яке завжди свіже...А мелені у нашому регіоні дорогі й паскудні. Тому друзі привозять із Іспанії чи Португалії
При цьому по вартості може бути як мас маркет в магазині.яке завжди свіже...
я ж про декаф казав виключно.Ну блін, в нас повно ростерій із купою сортів зерна, яке завжди свіже...А мелені у нашому регіоні дорогі й паскудні. Тому друзі привозять із Іспанії чи Португалії
На що впливає надломи в зернах?з включеннями надломаних або якихось погризених зернин
Багато років визнавав лише зварену в турці (на вогні, на піску, на електроплиті - але в турці) каву. Всяке інше питво з участю кавових зерен іноді пив, але кавою не вважав. Кавоварки "тестував" різних типів та брендів - не йшло. Аж ось раптово і випадково довелося у році десь 2018 тиждень користуватися капсульною кавоваркою типу Nespresso... І, знаєте, присів на неї. Великий вибір сортів у продажі, швидко і безтурботно, кава смачна.які у вас кавові апарати?
А ти як вважаєш? Купував би таку каву? За свої гроші - і неоднорідну?надломи в зернах
І дорого. Напевно, найдорожча кава - це кава у капсулах. А розмаїття вибору - виглядає як маркетинг. Попити каву з Nespresso, наприклад, з карамеллю чи горіхом - ну, може, й можна. Але смачною і кавовою її я не називаю. Може, вміст кофеїну там не такий, як у заварній чи з зерна, - не відчувається насиченості кави. Вона, ніби, порожня на смак - навіть з великими цифрами.Великий вибір сортів у продажі, швидко і безтурботно
Я так колись робив, потім з алі замовив багаторазові, а потім кавоварка накрилась, не давала тиску. Зараз у рожковій варю, купую мелену лаваццу, із зернами і помолом возитись ліниво)Я знаю, що один чоловік капсули не викидав, а самостійно засипав у капсули нову каву і запаював.
Я вважаю, що ніяк. А ти як?А ти як вважаєш?
Вміст кофеїну - то своя тема, бо його сублімація відбувається при температурі, нижчій від температури смаження зерен. Пам'ятаєте про "Іллічивський гриль"? Для збереження кофеїну потрібні непрості засоби, які дуже неповсюдно застосовуються.Може, вміст кофеїну там не такий, як у заварній чи з зерна, - не відчувається насиченості кави
Капсульні кавоварки - коштують відносно дешево. За пару гривень можна знайти робочу. Це, якщо ти б задумався повернутись до капсул.кавоварка
Це класика, яку я теж раніше купляв і був задоволений.купляємо каву в зернах lavazza oro
Я вважаю, що ти свідомо заперечуєш вплив одного з факторів на враження від кави, щоб або показатись мудрішим, або показати свій авторитет, або провокуєш конфлікт на рівному місці, коли точка зору, яку я висловив, не співпадає з твоїм уявленням.Я вважаю, що ніяк. А ти як?
Я тебе просто запитав задля власного розвитку, а ти починаєш нести хуйню, переходити на особистості і жодного факту у відповідь на запитання.Я вважаю, що ти свідомо заперечуєш вплив одного з факторів на враження від кави, щоб або показатись мудрішим, або показати свій авторитет, або провокуєш конфлікт на рівному місці, коли точка зору, яку я висловив, не співпадає з твоїм уявленням.
Скільки я не куштував з таких звичайних кавомашин повного циклу - мені вона несмачна.. І не залежить від зерен і сортів. В основному відмовляюсь, коли пригощають, якщо дуже хочеться, або негарно відмовити, то прошу вершки або молоко до кави, щоб перебити. Коли машинка більш наворочена, кава може бути смачніша, але не завжди.Кавамашина звичайна Delonghi.
Теж не збагну, в чому тут илітарний прикол? Якщо зерно хтось надкусив(живий), то кава має бути органічною, а якщо цей надкусювач був мадагаскарьским лємуром, то ще й дорогою.Я тебе просто запитав задля власного розвитку, а ти починаєш нести хуйню, переходити на особистості і жодного факту у відповідь на запитання.Я вважаю, що ти свідомо заперечуєш вплив одного з факторів на враження від кави, щоб або показатись мудрішим, або показати свій авторитет, або провокуєш конфлікт на рівному місці, коли точка зору, яку я висловив, не співпадає з твоїм уявленням.
Може суміш зерен невдала, може помел крупний чи рублена кавомолкою на високих обертах, може ріжок алюмінієвий, вода гівняна?Скільки я не куштував з таких звичайних кавомашин повного циклу - мені вона несмачна.. І не залежить від зерен і сортів. В основному відмовляюсь, коли пригощають, якщо дуже хочеться, або негарно відмовити, то прошу вершки або молоко до кави, щоб перебити. Коли машинка більш наворочена, кава може бути смачніша, але не завжди.Кавамашина звичайна Delonghi.
Власне, у цьому й прикол: маю і Philips, і Siemens: з топової Philips кава взагалі несмачна, незалежно від зерна.Коли машинка більш наворочена, кава може бути смачніша, але не завжди.
Спрощення мій співрозмовник вирвав з контексту - з частини повідомлення. І про необхідні деталі я написав додатково: сорт, висота, країна, тип сорту, ферментація, обсмажка і т.п.А так спрощувати
А у Lavazza хіба може бути робуста? У них там взагалі неясно, що вони продають, попередньо запакувавши. Що у Європі, що у нас. Що за більші, що за менші гроші (на кшталт, «сірого» імпорту невідомого походження).нічого, крім арабіки, не визнають.
Дорага багата, хоча на смак - дупа.
Коли купляєш Mad Heads Coffee, ці фактори у більшості випадків зрозумілі. У контексті зерна.Факторів забагато.
У неї, здається, все, крім варіацій ORO, є суміш з робустою.А у Lavazza хіба може бути робуста? У них там взагалі неясно, що вони продають, попередньо запакувавши. Що у Європі, що у нас. Що за більші, що за менші гроші (на кшталт, «сірого» імпорту невідомого походження).
Ага. Справедливо. Згадав, що пишуть пропорцію.все, крім варіацій ORO, є суміш з робустою.
Коли більше пошукаєте інформацію, стане зрозуміло, чому Philips несмачна і не може бути смачна. Топові тієї ж марки зазвичай не відрізняються заварювальним блоком від дешевої. В топових більше усіляких зручностей - більше автоматизації, більше налаштувань, більш точні налаштування, можливі якісь додаткові навороти в кавомолці. Але базова система заварювання та сама.Власне, у цьому й прикол: маю і Philips, і Siemens: з топової Philips кава взагалі несмачна, незалежно від зерна.