Кофе, кофеварки, кофемашины, кава, кавоварки

drmz

маниакально-депрессивный стэндап
Місто
Гуляйполе
Ghia, про філіпс вже давно потрібно забувати,
бренд розібрали різні заможні китайчата та штампують всі види domotec\vitek\елєнбєрги під вивіскою колись поважного бренда.

Kritik

Имею мнение...
Місто
Odessa
Philips остался только в медоборудовании еще лет десять назад (или раньше, это я десять лет назад такое прочитал).

tw-r

Заблокирован
Місто
ЗСУ
Телефон
Poco M5s Samsung S23U
після того як Osram випустив діодні лампи E27 по 30 грн, з нормальних виробників ламп залишився тільки Philips
Post automatically merged:

Хтось п'є каву марки Pelican Rouge? Присів на неї до війни, зараз подорожчала і з Розетки зникла, але на пром.юа ще є

Voffka

I'M HERE.
Місто
Івано-Франківськ
Телефон
iPhone
І якщо вже говорити про якість заварювання на автоматичних машинах, то це наразі швейцарські Eugster / Frismag, де можна обрати або доволі недорогі Melitta, Nivona, або, якщо гроші трохи в гаманець не вміщуються, Miele (по суті те саме, що і перші дві, але трохи надійніша конструкція). Ще є Jura від того ж виробника, але тут потрібно вже індивідуально оцінювати смак, бо блок заварювання інший.
Дякую.

Можеш ще список моделей надати, будь ласка?

Місто
Ukraine, Odessa
Можеш ще список моделей надати, будь ласка?
Та я їх не продаю, боюся помилитися. Могу тільки досвідом вибору поділитися.

Просто довго обирав собі кавомашину ще кілька років тому. Спочатку обирав між автоматом і ріжковою кавоваркою (схилявся до Lelit). Думаю, що ріжкова модель зварить каву краще, але для неї ще потрібна була б гарна кавомолка, а також у ній немає автоматичного капучінатора. Ну і сам процес значно складніший — більше ніхто в сім'ї не варив би каву, я став би таким домашнім бариста. Ще бачив декілька відгуків, що люди, у яких є і ріжок, і автомат, врешті користуються автоматом, бо це зручніше. Особливо зранку, коли треба кудись поспішати і немає часу на «танці» з ріжком. (Хоча, чесно кажучи, іноді трохи шкодую, але думаю, що в іншому випадку міг би більше шкодувати, якби не взяв автомат.)

Дивився й на Philips, бо вони гарно виглядають, і досвід мали кілька друзів, що користувалися автоматами (переважно старими Saeco і Delonghi). Вдома ж була тільки джезва, тому розглядав моделі Philips, Delonghi. Про Melitta чи Nivona на той час взагалі нічого не чув, а Miele сприймав як «дорогу» фірму і на них навіть не дивився.

Вже потім дізнався про особливості заварювальної системи. Оскільки витрачати стільки грошей на Miele було шкода, обирав між Nivona і Melitta. Врешті купив Melitta Passione OT, бо запропонували хороші умови і вона, здається, найменша за розміром серед автоматів Onetouch (це не тільки плюс, адже все на ній трохи менше). Найпросунутіша модель від Melitta — Barista T Smart, але для неї жаба коштів не додала.

У Melitta приблизно так: наймолодша модель (Solo) взагалі не має капучінатора, має три ступені помелу (насправді, не так страшно) та, здається, три рівні міцності (це вже трохи сумніше), а кількість кави на порцію треба виставляти вручну (якщо це взагалі є в Solo, а не в більш просунутих моделях).

З ростом ціни додаються нові функції: спочатку ручний капучінатор, потім автоматичний (але окремий), і, нарешті, повністю автоматичний. Кількість кави вже можна налаштовувати з дисплея, а не вручну зупиняти програму. З'являється більше програм з власними налаштуваннями. Виявилося, що якщо в сім'ї хоча б троє кавоманів з різними смаками, можливість запрограмувати велику кількість варіантів — зовсім не зайва. Наприклад, кількість молока для капучіно для мене одна, а дружина хоче більше — так само з самою кавою, що мені спочатку навіть не спадало на думку. У Passione OT є 5 варіантів кавових напоїв (ну і плюс окремо молоко та окріп), здається, ще 5-6 варіантів рецептів. Здавалося б, достатньо, але було б добре мати ще штук 5-6.

У більш просунутих моделях є більше програм, кращий дисплей, можливість використовувати різні сорти кави (подвійний бункер, а кавомолка «відсікає» подачу, щоб не було залишків попередньої кави), контроль попереднього змочування та інші опції.

Звичайно, що чим дорожче, тим частіше зручніше та якісніше. Але чиста кава з Solo на максимальній міцності, наприклад, не відрізнятиметься від такої ж, звареної найдорожчою моделлю. Просто Solo вже майже «ручна», як ріжкова, тільки сама меле, подає і викидає каву.

Недоліки: машини необхідно ретельно обслуговувати. Наприклад, Melitta (не знаю про Nivona, бо не експлуатував) має (чи мала) проблеми зі зворотним клапаном, який може вийти з ладу у будь-який момент. Це не критично, але неприємно, бо треба міняти. Його краще промивати щоразу при очищенні кавової системи, що не надто складно, але додає незручностей. Тому я б не ставив її в офіс, хіба що в маленький, де є відповідальні люди. В іншому випадку краще щось простіше, але безпроблемне.

Voffka

I'M HERE.
Місто
Івано-Франківськ
Телефон
iPhone
Круто. Щиро дякую тобі за розгорнуту відповідь, Ghia .

Я до Melitta ставився скептично - якісь вони дуже бюджетні. Не знав про суттєвий вплив варильної групи.
А Miele знаю, де є прості версії, але у них не завжди є, наприклад, гаряча вода. Хоча бренд - так, преміальний.

Ця тема мені цікава, бо думаю, що у перспективі захочу собі ще одну кавову машину і цікаво, що обрати врешті-решт.

А де ти купуєш зерна? Які?

Місто
Ukraine, Odessa
Я до Melitta ставився скептично
Та я взагалі ні про неї, ні про Nivona нічого не чув до того, як почав обирати.
бо думаю, що у перспективі захочу собі ще одну кавову машину
А мені тепер навпаки, цікаво буває, як воно там, наприклад, з фільтр-кавою. Бо коли вдома автомат, наче, зрозуміло яка кава з нього. А з інших варіантів приготування теж іноді цікаво щось спробувати.
якісь вони дуже бюджетні
Ну, Barista T Smart близько тисячі євро, не знаю, якщо мало, тоді Miele, або взагалі Jura, вони особняком йдуть, в них заварювальна система зовсім інша, хоч виробник один і той самий.
А де ти купуєш зерна? Які?
Чесно кажучи, експериментую майже постійно. Здебільшого на grusha.ua, здається, що в них свіже обсмаження і не пересмажене (як на мене, бо середнє та легке обсмаження більш кисле, не всім подобається). Ще пробував пару варіантів, але мені не сподобалось.

Voffka

I'M HERE.
Місто
Івано-Франківськ
Телефон
iPhone
А мені тепер навпаки, цікаво буває, як воно там, наприклад, з фільтр-кавою.
У мене є аеропрес для фільтра, але еспресо зручніше: швидше, автоматично, помел зерна під чашку одразу.
Аеропрес - ручний, і вимагає меленого зерна (або купити мелені, або молоти самостійно), кипʼятку, заміни паперових фільтрів (я на одному папері можу робити кілька заварок). І смак з фільтра (зазвичай, він кисліший і не такий насичений, як еспресо) мені не дуже підходить. Швидше, я використовую аеропрес як резервний варіант.

drmz

Місто
Гуляйполе
У мене є аеропрес для фільтра, але еспресо зручніше: швидше, автоматично, помел зерна під чашку одразу.
Аеропрес - ручний, і вимагає меленого зерна (або купити мелені, або молоти самостійно), кипʼятку, заміни паперових фільтрів (я на одному папері можу робити кілька заварок).
Подивився на приципову схему, цінник і прихудів, як багато люди готові витрачати на збочення, що ускладнюють життя. Нагадало техобслуговування LandRover останнього десятиліття.
А мені тепер навпаки, цікаво буває, як воно там, наприклад, з фільтр-кавою. Бо коли вдома автомат, наче, зрозуміло яка кава з нього. А з інших варіантів приготування теж іноді цікаво щось спробувати.
І смак з фільтра (зазвичай, він кисліший і не такий насичений, як еспресо) мені не дуже підходить. Швидше, я використовую аеропрес як резервний варіант
Як і звичайний френчпрес, кава смачна, але треба вбухувати більше меленої кави.

Маю експертну думку від тих, хто з кавового жмиху роблять доглядові дівчачі суспензії:
кава з фільтрувальних кавоварок (крапельної кавоварки, френчпреса) - переводняк продукта.

Місто
Київ
Аеропрес - ручний, і вимагає меленого зерна (або купити мелені, або мо
Як і звичайний френчпрес, кава смачна, але треба вбухувати більше меленої кави.

Маю експертну думку від тих, хто з кавового жмиху роблять доглядові дівчачі суспензії:
кава з фільтрувальних кавоварок (крапельної кавоварки, френчпреса) - переводняк продукта.
Не зрозуміло, кому переводняк продукту, хто робить догляд чи хто п'є каву

• Haha
Реакції: drmz

drmz

Місто
Гуляйполе
IvaLen, з точки зору того, хто п'є каву. Та і з точки зору косметологів - зайвий клопіт(надлишковий залишковий пігмент).
Post automatically merged:

Philips остался только в медоборудовании еще лет десять назад (или раньше, это я десять лет назад такое прочитал).
Медобладнання та лампочки, наче.
А все інше - сидіння на вагоні та таці патентів.

Останнє редагування:

Voffka

I'M HERE.
Місто
Івано-Франківськ
Телефон
iPhone
прихудів, як багато люди готові витрачати на збочення, що ускладнюють життя.
Не погоджуюсь. Бо аеропрес не потребує електрики, щоб заварити фільтр. У деяких випадках це практично і один з небагатьох способів попити каву. Часто бачу, як люди дріп-каву пʼють в горах. Аеропрес тут теж буде дуже до речі.

Але і на кожен день фільтр з аеропресу - це не збочення ні на сантиметр. У кожного свої преференції і ритуали, що стосуються кави. І не тільки кави.

Є ще така штука як Cafflano Kompresso - думав собі купити, бо виходить дуже смачна еспресо: принцип той самий що й у аеропресу чи френчпресу. Ще й крема там ого-го.

• Like
Реакції: drmz

drmz

Місто
Гуляйполе
Voffka, згоден, якщо є час і натхнення на ритуали, то можна, як частина медитативних ритуалів"магії ранку".
Але в гори, своїм ходом(на свому горбі) я б не брав - зайвий вантаж..

Кочевник

Ховрах-Терорист
Команда форуму
Місто
Київ, Львів
Телефон
Sams Note 20 Ultra + S8
Часто бачу, як люди дріп-каву пʼють в горах. Аеропрес тут теж буде дуже до речі.
Дріп - тому що швидко і зручно. Я ношу турку люміньову, А зайвий механізм типу арепрес добрий всіляким інстадрочерам. там контент виходить інстограмний.

Зверху