перед походом мелю каву і кладу в наплічник вже мелену.Кочевник, кавомолку також носиш?
Твоє право.Але в гори, своїм ходом(на свому горбі) я б не брав - зайвий вантаж..
Треба брати те, що задовольняє потребу, а не те, що хтось собі хотів би взяти.З останніх трьох сторінок для себе зробив висновок що слід брати ріжкову кавоварку
Цікаво - чим краще?Краще них, мабуть, тільки ріжки (я маю на увазі не ріжки від Delonghi і подібні, звісно).
От цими маніпуляціями і краща: ти сам мелеш каву (обираєш параметри помелу), засипаєш в ріжок (обираєш, скільки хочеш), вибираєш тиск, температуру, сам визначаєш час, якого тобі достатньо для приготування порції.Цікаво - чим краще?
Додаткові маніпуляції не проблема.
Якщо казати про еспрессо, то тільки в них можна зварити саме справжній, з дотриманням усіх технологій. Але це не означає, що в автоматі гірше за смаком буде, просто в автоматі повністю процес не відтворити, пропорції та час не проконтролювати, скільки там тиск відсікає клапан, ніхто не бачить, бо заміряти не вийде. Ну і витікає в автоматах кава через крема-клапан (якщо правильно назвав), в правильних ріжках пінка справжня.Цікаво - чим краще?
Частина автоматичних еспресо-машин дозволяє відрегулювати ступінь помолу, вагу "порошку" на дозу, температуру води на шот і час проливу. Причому час та температуру можна навіть на різні "кнопки" налаштовувати. Єдине, чим не можна гратися - це тиском.в автоматі повністю процес не відтворити, пропорції та час не проконтролювати
Температура в автоматах не точна, бо там не бойлер, а проточний нагрівач, якому плюс-мінус приблизно і піде, це не враховуючи, що пару чашок до та після змін температури будуть дуже різниться. Час проливу які машини можуть регулювати? Кількість води - так, час попереднього змочування в найдорожчих також бачив, але час проливу... Хіба дуже дорогі, може. Вагу які автомати рахують? Зазвичай час помолу, щось там приблизно скільки впаде, але ваги ви в яких автоматах бачили? Може і є, цікаво подивитись ці автомати.температуру води на шот і час проливу
Ті ж сайки, де окремі кнопки під різний об'єм. Моделі вже не назву, "не під рукою", але одна була древнюча (привіт початок нульових), одна шось більш-менш сучасне, і одна з нових. Цінова категорія - не з дорогих. Логіка дуже проста - затискаєш і тримаєш потрібну кнопку, відпускаєш коли набіг потрібний об'єм (в нових можна після декількох секунд відпустити та потім натиснути знову, або відміну)Час проливу які машини можуть регулювати?
Хз як, але або крутілка з дозою, або налаштування в меню, є. Навіть якшо часом помолу, при одному і тому ж зерні, вихід буде той самий.Вагу які автомати рахують? Зазвичай час помолу
Ну блін, це "абетка" барісти - зробити невеликий пролив, прогрівши при цьому а) групу б) портафільтр в) філіжанку, зробити закладку-трамбування і потім вже шот. Після цього вже буде фіолетово, чи бойлер там, чи проточна термогрупа - пролив буде набагато стабільнішим по температурі.Тут хіба ще трохи можна погратися температурою самої філіжанки (сильно прогріта, середня чи кімнатної температури), іноді цікаво, що така проста річ впливає на смак...
Це не час проливу, цеокремі кнопки під різний об'єм
Тобто машина просто наливає ту кількість мл, яку їй запрограмували, а скільки це буде тривати, то вже час проливу.Кількість води - так,
Ну то ясно, це всі автомати вміють. Те, що ви описали про кнопку - в найдешевших, в моделях подорожче кількість води в мл (не час) виставляється з меню.Цінова категорія - не з дорогих.
Я писав не про сам факт попереднього змочування, який, мені здається, зараз у всіх є, а про контроль часу цього змочування, за скільки вмикати перед основним потоком, скільки він триватиме. Контроль попереднього змочування тільки в найбільш продвинутих.Попереднє змочування, не тільки в найдорожчих є
Не буде той самий. Кавомолка в автоматах не зважує каву, а фактично рахує, виходячи з налаштувань помолу та міцності, час помолу або час завантаження кави в кавомолку (це також рідкість, зазвичай, просто час помолу, скільки там справді кави впало - то все приблизно). Ну і зерно не одне і те саме, самі ж написали.вихід буде той самий
Домашні ріжкові кавоварки виробництва Sunbeam (Breville/Graef/SilverCrest/Sage та дофіга інших брендів замовляють у австралійців продукцію зі своєю лейбою) мають можливість програмувати попереднє замочуванняКонтроль попереднього змочування тільки в найбільш продвинутих.
Мабуть ви не помітили, але ми порівнювали, чим ріжкові краще за автомати, і ця функція пригадувалась для автоматів як така, яка рідко контролюється, на відміну від ріжків.ріжкові кавоварки
сметана це грецький йогурт з вершками,Сметана то хіба не вершки, які скисли?
Ні, мова саме про свіжу сметану, яка кисла сама, без штучних кисляків.
кава виявилась не контрафактною.На днях скуштував розчинний якобз монарх типу тростянецького фасування, але за смаком і консистенцією гранул все вказує на те що це лайно з "7-го км". Консистенція гранул як в котячого корму.
Щось подбіне, гадаю, в домашніх умовах можна отримати: якщо заварити вторяк зі жмиху з рожкової кавоварки та додати трохи цикорію. Оце будеаромоксамитбукет блювоти.
Пакування оновлене(2024) А от маркування не лазером, а фарбою.