Ну в квартирах ще часто просто живуть. Тобто не тільки інвестиційна функція у неї. Да і можна не сплачувати податок, якщо не часто продавати. Крипта, як на мене, ближче до цінних паперів, має бути враховані витрати на придбання та сплачено з різниці. Хоча як це реалізувати, якщо у середнього криптомана по 450 операцій обміну за різними курсами...Можно квартиру продать в два раза дешевле, но налог то все равно платишь
Вопрос только что там он не 23 процента
Ні, ще гірше. Хочуть (НКЦПФР) податок з 4200.продав ETH за ті ж 100$, а курс USD вже 42 - для системи отримав прибуток 1700 грн.
а ще є ситуація коли сам майнив, тут зовсім засада буде з підрахунком, тому лише податок з доходу може зпрацювати, або робити податок з обороту - якихось умовних 3% і платиш з кожноі операцііНу в квартирах ще часто просто живуть. Тобто не тільки інвестиційна функція у неї. Да і можна не сплачувати податок, якщо не часто продавати. Крипта, як на мене, ближче до цінних паперів, має бути враховані витрати на придбання та сплачено з різниці. Хоча як це реалізувати, якщо у середнього криптомана по 450 операцій обміну за різними курсами...Можно квартиру продать в два раза дешевле, но налог то все равно платишь
Вопрос только что там он не 23 процента
З б/в речами також не дуже справедливо, але то моя особиста думка. Люди виходять з ситуації просто не сплачуючи податки.
Я розумію, про що ви. Проте то не податки... А так і за дарунки від близьких родичів потрібно щось платити (але не податок), за спадщину.Как не платить налог? Все равно есть обязательные налоги, даже если владеешь дольше 3х лет
друже, ну не читай дупою! написано ж умовних 3%, 3% це приклад для контексту, такий самий як і 1 або 0.1%.ты в своём уме??? у меня оборот идёт с которого прибыль 0,2-0,5%! Какие в сраку 3?!!! Переглянути вкладення 67538або робити податок з обороту - якихось умовних 3% і платиш з кожноі операціі
формально за вашою схемою платили, бо були і пенсійний фонд і ще шось, коли ринок валютних курсів стабілізувався то створили нові правила. так і тут поки крипторинок був іграшкою, нікого він не цікавив, а коли у нас зявились поліціянти/прокурори/судді і починають декларувати сотнями бітки то виникає питання шо з цим робить, і не тільки з категоріі заробітку, а і майбутньоі проблеми декларування/корупціі. в першу чергу під оподаткування попадуть декларанти, там все просто було 100 в наступному році стало 50 = заплати (скільки і від якоі бази це інше). неважливо куди буде рухатись твій гаманець, точка відліку вже якась є. а от всі інші це проблема часу, перші це наші криптобіржі попадуть під норми, потім всі інші. ще не забуваєм незворотність законів, якщо виберуть обєктом інвестиційниц дохід, то його потрібно буде на якусь дату зафіксувати, тут так не вийде - що купив за 1 цент і продав за 100к і з різниці заплати, буде ціна наприклад на січень 26 і від неі будуть рахувати - думаю тут проблем не буде бо історія ціни на будь яку дату є.walerka, 23% идёт налог с дохода по депозиту.
Если мы на гривну купим доллары в Приват24, а потом доллары продадим обратно на гривну, мы ж налога с приобретенной гривны не платим.
А тут выходит что купив крипту, затем продав ее, нужно платить налог.
Наші - то які?перші це наші криптобіржі попадуть під норми, потім всі інші.
які зареєстровані або будуть зареєстровані на територіі Украіни. ось пишуть, що є украінськіНаші - то які?перші це наші криптобіржі попадуть під норми, потім всі інші.
Ага, прям зареєстровані в Україні? Ви хоч перелік бачили цей? Тобто Україна - центр криптовалютної торгівлі, бо найбільші біржи світу, виявляється, у нас зареєстровані. Не смішно навіть. Всі реєструються у привабливих країнах з м'якою регуляцією, Україна до таких країн, нажаль, не відноситься.зареєстровані або будуть зареєстровані на територіі Украіни. ось пишуть, що є украінські
Так многие уже "поотказыаались" от криптыбуло 100 в наступному році стало 50 = заплати
Что вы имеете ввиду?Пишут что "потеряли" доступ к кошелькам