Лікуємося разом

Андрюх@dp.ua

Пенсіонер
Місто
Дніпро - мій рідний дім
Телефон
дивись підпис
Тю, так тебе також прийняли як того, хто хоче списатися і виписали фуфломіцин. Це зараз стандартно.
Та ні, я ж і близько не схожий на тих хлопців ;) До того ж, ті лікарі мене знають вже років 20 :)

Місто
Харьков
Телефон
Nokia X2-02

нічого не допомагає
Треба шукати причину. Мені легше, бо я чітко знаю що причина в нирках. Але деякі "невріпітологи" призначили мені так звані "пріли",- щоб тиск не підвищувався, від котрих було ще гірше.

Андрюх@dp.ua

Пенсіонер
Місто
Дніпро - мій рідний дім
Телефон
дивись підпис
Але деякі "невріпітологи" призначили мені так звані "пріли",- щоб тиск не підвищувався, від котрих було ще гірше.
Ну, мені призначили "Каптопрес" як "швидку допомогу" і "Трипліксам" на курс. Все до сраки :(
P.S. Щось нас вже не в ту степ поперло ;)

Кочевник

Ховрах-Терорист
Команда форуму
Місто
Галичина
Телефон
Sams Note 20 Ultra + S8
Але деякі "невріпітологи" призначили мені так звані "пріли",- щоб тиск не підвищувався, від котрих було ще гірше.
Ну, мені призначили "Каптопрес" як "швидку допомогу" і "Трипліксам" на курс. Все до сраки :(
P.S. Щось нас вже не в ту степ поперло ;)
Я б ще SMARt годинник Garmin MARQ прописав, щоби не офтоп, і щоби остаточно добити.

Місто
Zaporizhzhia
"Трипліксам" на курс
Тобто на курс? Ліки від тиску приймаєш все подальше життя. Зрозуміло, є винятки. Але вони навряд чи тебе стосуються.
Триплексан - це комбінована пілюля, в якій якраз є прили, індапамід і ще щось, подивись. Тобто, щоб не приймати три пігулки, п'єш зранку одну.
Я не твій лікар. Нічого не буду казати про доцільність цього препарату, тільки повторю: розберись в темі тиску сам, зроби аналізи, чи в цілому чекап здоров'ю, і ти, можливо, зрозумієш, що тобі треба, а чого ні. І з лікарем вирішиш. Бо зараз ти - лише його прибуток, а не обізнана близька людина. Якщо він бачить, що чєл прийшов і сам не розуміє, що до чого, шукає швидких і простих рішень, і покладається у всьому на нього, то чєл стане підслідним кролем. Щасти тобі. (Я без іронії)

Місто
Львів
Ліки від тиску приймаєш все подальше життя. Зрозуміло, є винятки
Для мене, теж гіпертоніка, отой "виняток" - нормалізація ваги у результаті систематичних навколоспортивних зайнять.

До прикладу, за зиму, бувало, набирав до 87 кг за зросту 180 см і тиск коливавcя біля 160/100. Весною - літом сідав на ровер, по 20-40км, або набігав по 7-10 км 5-6 днів на тиждень і за кілька місяців скидав вагу на 12-15 кг, а тиск нормалізувався до 120/80.
І жодних коліс при тому приймати потреби не було.

Інша річ що доволі важко постійно дотримуватися такого режиму.

Андрюх@dp.ua

Пенсіонер
Місто
Дніпро - мій рідний дім
Телефон
дивись підпис
Місто
Zaporizhzhia
"виняток" - нормалізація ваги у результаті систематичних навколоспортивних зайнять
Я теж так довго тримався: майже безсільова дієта, біле м'ясо, фрукти-овочі, кардіонавантаження і ходьба подовгу, орбітрек, велотренажер, усе по годиннику, нормалізація ваги, нормалізація сна, пониження стресу і тд.
Якихось звичок типа куріння нікотину позбувся)).
Випити наодинці чи в добрій компанії дозволяв, але не часто і не багато. Знаю міру.
Але в якийсь момент цього вже було замало. Очі, серце.
Деякі ліки від гіпертонії - це ж не тільки про зниження тиску. Це ще і протектори отих життєво важливих органів, на які впливає занадто великий тиск. Тому знайшов за допомогою лікарів золоту середину. Поки діє. Дозволяє почувати себе доволі здоровим, за деякими незначними винятками.
В те, що гіпертоніків після тиску 200/120 можна прийти в норму і відмовитися від пігулок, мало вірю. Може, якщо є багато часу і багато грошей на себе. Але бажаю усім здоров'я.

Місто
Львів
В те, що гіпертоніків після тиску 200/120 можна прийти в норму і відмовитися від пігулок, мало вірю
За це сперечатися не буду, у себе зранку тиску вище за 165/105 в періоди відсутності форми не пригадую. Сам був здивований що вдавалося його збити до норми виключно спортивними практиками.
Дієт, при тому, не дотримувався ніколи, не палю вже років понад 20. А от спиртне звечору завжди здатне було на ранок нагнати тиск на 20-40 одиниць елементарно.

yahoo

username
Місто
Kharkiv
Телефон
Nubia Neo, Poco M3 Pro
Батьку (було 60 років на момент звернення) кардіолог ~2 роки корегував терапію для зниження тиску, допоки підібрав препарати та дозування і тиск нормалізувався.
Десь понад півроку тиск не хотів падати незважаючи на збільшення дозування та кількості препаратів. Через 2 роки тиск сам додатково впав при збереженні дозування і наразі тримається в межах норми.
Батько приймає аж 4 препарати, один з яких трьохкомпонентний.
З самого початку все по доказовій медицині і без фуфломіцинів.

yahoo

username
Місто
Kharkiv
Телефон
Nubia Neo, Poco M3 Pro
60 років на момент звернення
А який тиск був у нього на момент звернення?
Щось в р-ні 180 на 100.
Реакція на ліки була, тиск падав, але в певні години зростав. Наприклад, вночі та зранку.
Зараз 110 на 70.

Місто
Essen
Телефон
IPhone 9
Глобально причин високого тиску три - судини, серце, нирки. Від усього свої ліки. Тре правильно діагностувати причину, а далі - все вже давно розписано і вигадувати колесо не потрібно. Світ на тиску собаку зʼїв, рекомендації ВОЗ готові.
Якщо призначили ліки, а не допомагають - причина в недостатній діагностиці. А то пивко попиваєте, ходите вже 80й раз до кардіолога, і він не побачить те що має побачити нефролог, наприклад 😉
Сіль, рух, нерви, дістресс, харчування, вага, алкоголь, куріння, сон. - робіть те що робить дитина (чи що ви змушуєте не робити «лягай спати», «їж овочі», «не кури не пияч» тощо) - і років через 20 ваш тиск прийде в норму. А поки ці 20 років приймайте препарати, міняйте поведінку та думай-ТЕ, що робили в житті не так. Нічого безслідно не проходить, і кожна [зайва] краплина нікотину/жиру/солі/спирту - розбалансовує організм. І припиніть дивуватись високому тиску, якщо такі речовини [зло]вживали. 😁

Місто
Радивилів
Андрюх@dp.ua, спробуйте найпростіший засіб обмежити споживання солі до мінімуму, за 40 хвилин до сну споживати три -чотири горіха грецьких можна додати чайну ложечку меду та розколотати, за умови якщо якщо у вас нема панкреатиту і толерантності до глюкози.

yahoo

username
Місто
Kharkiv
Телефон
Nubia Neo, Poco M3 Pro
Згоден майже з усім, окрім
років через 20 ваш тиск прийде в норму
В це не вірю.

Схильність до високого тиску та високого холестерину передається у спадок в т.ч. через гени та проявляється з віком.
Можна бути скільки завгодно ЗОЖ-ником, але гени - це гени.

Наприклад, НЯП, 2/3 холестерину виробляються організмом людини самостійно і незалежить від раціону їжі. Краще пити статіни.

Останнє редагування:
Місто
Odesа
87 кг за зросту 180 см і тиск коливавcя біля 160/100. Весною - літом сідав на ровер, по 20-40км, або набігав по 7-10 км 5-6 днів на тиждень і за кілька місяців скидав вагу на 12-15
87 на 180 рост это ж нормальный вес
Куда меньше ?
При 180 вес 87-12/15=75-72, это же уже околодрыщевая форма ?

yahoo

username
Місто
Kharkiv
Телефон
Nubia Neo, Poco M3 Pro
Місто
Odesа
yahoo, ну это разве что шаолиневские весом по 40 кг
Но у нас немного другие реалии
И едим мы сало, рёбрышки и водочку с хлебом

Зверху