Лікуємося разом

Місто
London
Телефон
Samsung Galaxy S20
в стані спокою в мене при споживанні 1800-2000 ккал. в день маса стабільна (витрати організму на підтримання життєдіяльності), при додаткових фізичних навантаженнях можна десь 2500...
Але організм мега адаптивний: як тільки сідаю на дієту, то витрати буквально за 2-3 тижні падають нижче 1500 ккал. і щоб худнути без фіз активності треба мучитись дієтами по 1200 ккал. І найгірше в тому, що після відміни дієти до стандартних витрат повертатись дуже важко, займає місяців 5-6 і при стандартних 2000 ккал я потроху починаю набирати масу.

В той же час кращий друг майже все життя був 55-60 кг при зрості 1,8 м. І він починає худнути коли їсть менше 2500 ккал, а так йому норм. тримати масу при 3000-3500, в тому числі і картоплі смаженої з олією. От коли він перейшов на дієту 5000 то досить швидко набрав 70 кг, але після її завершення за рік схуд до 60...
Отже підсумовуючи процитоване і наступні кілька дописів.
1) Рахувати денне споживання у стані валяння весь день на дивані це дивно. Якщо регулярно більше дня на тиждень просто валятися на дивані - ніякі діяти дієти не допоможуть.
2) Фізична активніть потрібна, бо по-перше без неї спалюються в першу чергу м'язи а не жир, а по-друге морально сильно легше жерти більше з фізичною активністю, ніж менше без неї. Власне секрет кращого друга(якщо він звісно не пиздить про калорії) - криється саме а активності.
3) Не треба прагнути до повененні базових витрат до 1800 на дивані, треба вибудувати такий раціон щоб день проходив без відчуття голоду, бо від однакових калорій можна бути ситим зовсім різний проміжок часу.
4) Додавати фізичну активність регулярно щоб щоденні витрати калорій були вищими.
5) Судячи з історії схуднення, 500ккал день завеликий дефіцит щоб кукуха його вивозила - варто худнути повільніше і коли досягається плато на якому вага стоїть - треба пару місяців посидіти на цьому плату перш ніж знижувати калорії знову, щоб організм адаптувався і відпочив від постійного стресу.

Ну і розумно сплановані чіт-міли теж допомагають тримати кукухи.
Post automatically merged:

Фізична активність не велика, але кілометрів 5 за день з песиком проходжу, коли вага 108 і втрачаєш по 1-2 кілограми то норм, але знов таки, якби ця втрата була стабільна і не припинялась то це було б чудово, а так вона зупиняється, і 100кг для мене забагато, якщо брати до уваги індекс маси тіла, то моя нормальна гранична вага до 90. Тримати 1500 на день я можу, але тоді постійно голодний та трохи злий, і назвати нормальним таке життя важко, а щоб дійти до 90 то знов таки треба знижувати до 500. Чому 2500? Бо це типу вважається нормальним для мого зросту та ваги, взагалі споживаю 2000—2500 і набираю вагу, тому якось так. Втрата припиняється на постійній основі, тримав 4 місяці такий калораж, вага не рухалась.
Отже наскільки я зрозумів ситуація наступна(якщо припустити що калорії рахуються правильно):
- фізична активність пересування з роботи на роботі
- при споживанні 1500 ккал - іде схуднення до +-100кг і далі зупиняється. (Тут питання наскільки зупиняється і як швидко іде зрив, бо мені складно уявити навіть при лежанні на дивані витрати в 1500ккал при 100кг, більше схоже на плато яке не вистачає сил пересидіти, або там ні разу не 1500 ккал)
- після цього кукуха не витримує і споживання повертається до 2000-2500 (діапазон у 500 ккал, наводить на думку що це означає "їм досита, але не жирне і не солодке", тобто фактично частіше це буде 2500 а не 200).

Поради знов таки +- ті самі нічого магічного:
- додати фізичну активність
- вибудувати меню так щоб був не тільки дефіцит калорій а і голод не мучив
- худнути повільніше, давати час організму звикнути певний час до ваги і раціону коли схуднення зупиняється. Для цього важливо максимально правильно реалізувати попередній пункт

Останнє редагування:

Дюрі-бачі

ПТН ПНХ
Місто
Ужгород
Телефон
OnePlus 6T
Рахувати денне споживання у стані валяння весь день на дивані це дивно. Якщо регулярно більше дня на тиждень просто валятися на дивані - ніякі діяти дієти не допоможуть.
А як рахувати? ИМХО все, що може відстежити фітнес браслет - рахується окремо. От тягання вантажів, або важка розумова праця - це взагалі важко рахується. Базове споживання організму - це коли лежиш в лікарні під ШВЛ, а все інше - екстра фізична активність...
Дієти допомагають схуднути навіть в стані овоча, але дуже суворі, наприклад як у наших військовополонених.

криється саме а активност
є дуже багато факторів. Банальний приклад - в мене недостаток лактази і я можу їсти дуже багато молочних страви по калоріях і не набирати масу, але будуть інші побічні ефекти.

Місто
London
Телефон
Samsung Galaxy S20
є дуже багато факторів. Банальний приклад - в мене недостаток лактази і я можу їсти дуже багато молочних страви по калоріях і не набирати масу, але будуть інші побічні ефекти.
Ну камон варіанти коли від їжі срачка, це трошки з іншої опери)

А як рахувати? ИМХО все, що може відстежити фітнес браслет - рахується окремо. От тягання вантажів, або важка розумова праця - це взагалі важко рахується. Базове споживання організму - це коли лежиш в лікарні під ШВЛ, а все інше - екстра фізична активність...
Дієти допомагають схуднути навіть в стані овоча, але дуже суворі, наприклад як у наших військовополонених.
Ну мова йшла ж не про базовий обмін а про денне споживання. Якщо реально більшість днів ступінь активності "валяння на дивані", то додавання активності точно не менш важливе ніж харчування.

ПотапаПапа

ОстапаПапа
Місто
Черновцы
Телефон
Samsung Galaxy S24fe
1) Рахувати денне споживання у стані валяння весь день на дивані це дивно. Якщо регулярно більше дня на тиждень просто валятися на дивані - ніякі діяти дієти не допоможуть.
допоможуть.
морально сильно легше жерти більше
сильно плохой совет.
3) Не треба прагнути до повененні базових витрат до 1800 на дивані, треба вибудувати такий раціон щоб день проходив без відчуття голоду, бо від однакових калорій можна бути ситим зовсім різний проміжок часу.
вот это верно, в этом и секрет. Жрать так чтобы не хотелось потом.
4) Додавати фізичну активність регулярно щоб щоденні витрати калорій були вищими.
физуху не для этого добавляют 🤦‍♂️
варто худнути повільніше
верно
а вот это уже полнейшая ересь, из разряда как раз таки теъ самых мракобесий, о которых я пару раз писал. Это всё равно что бросающему пить сказать: "Бро, ты ж не забудь сеюе запланировать лёгкий выпивончик по пятницам, чтоб кукуху держать в гнезде".

- додати фізичну активність
- вибудувати меню так щоб був не тільки дефіцит калорій а і голод не мучив
- худнути повільніше
тут согласен

Элементарно. Есть такой хитрый прибор = весы напольные. Если они показывают больше чем надо - значит ты жрёшь неправильно. Если показываю постоянно норму - значит ты ешь правильно. Там вообще нет никаких секретов. Никакая физуха НЕ ПОМОЖЕТ если жрать больше чем надо. Это же настолько очевидно.
Я не понимаю насколько надо быть тупыми чтобы не понимать этой истины? 🤦‍♂️ 🤦‍♂️ 🤦‍♂️ Давайте на пальцах: есть машина, к примеру Тойта камри. Вам дают бочку бензина в 500 литров и просят выкатать за сутки. Вопросы остались?

Місто
London
Телефон
Samsung Galaxy S20
допоможуть.
В ідеальному закритому контрольованому середовищі де ніде взяти зайвого зжерти - допоможуть. В реальності якщо у людини 0 активності, це означає що там 0 моральних триматись на довгій дистанції.

морально сильно легше жерти більше
сильно плохой совет.
а вот это уже полнейшая ересь, из разряда как раз таки теъ самых мракобесий, о которых я пару раз писал. Это всё равно что бросающему пить сказать: "Бро, ты ж не забудь сеюе запланировать лёгкий выпивончик по пятницам, чтоб кукуху держать в гнезде".
Мені допомагає. Суть не в тому що би жерти мало. Суть в тому щоб триматись в заданих цільових значення калорій на довгій дистанції. І тут загалом із спортом і більшим калоражем легше ментально. Адекватні чітміли теж сильно підтримують менталочку, тільки треба їх правильно планувати а не кожні вихідні по 5 бургерів.

Можна і без цього звісно але на довгій дистанції без цього у більошсті кукуха не витримує.
І так я не сумніваюсь що там де ти сильно попереду більшості:)

ПотапаПапа

ОстапаПапа
Місто
Черновцы
Телефон
Samsung Galaxy S24fe
Всем с проблемой лишнего веса: пока не перестанете относиться к еде как к одному из источников дофамина и не станете её расценивать исключительно как заправка топливом для машины - вам НИЧЕГО НЕ ПОМОЖЕТ. Ни браслеты, ни таблетки, ни физуха, ни рацуха, ни вырезание жира скальпелем.

ПотапаПапа

ОстапаПапа
Місто
Черновцы
Телефон
Samsung Galaxy S24fe

Гудзак

Хатуль мелумад - тварина типу кіт, що йде ланцюгом
Місто
Шахтарське (Першотравенськ) на Січеславщині
Телефон
Moto G9+; Moto G5+
Місто
Одесса
Телефон
Xiaomi Redmi Note 8T

ПотапаПапа

ОстапаПапа
Місто
Черновцы
Телефон
Samsung Galaxy S24fe
Можна і без цього звісно але на довгій дистанції без цього у більошсті кукуха не витримує.
ты сам себе противоречишь. Именно из за длинной дистанции. Со временем постареешь, физуха убавится, а жрать привычка осталась. и тут как раз и кабзда. Поэтому надо кардинально менять подход к ПИТАНИЮ.
какие в сраку читмилы? госпади 🤦‍♂️ :Olen:

ПотапаПапа

ОстапаПапа
Місто
Черновцы
Телефон
Samsung Galaxy S24fe
Чтоб уходил жир, а не мышцы, нужно употреблять достаточно белка.
при похудении мышцы будут уходить в любом случае, это неизбежно. А вот совет про белок - вообще правильный.

ПотапаПапа, вечно Вы, поручик, опошлите все удовольствия... :cool:
именно. В этом как раз суть. Еду расценивают как удовольствие. Это дорога в один конец. Там нет разворота. Пока не перестанут так к ней относиться.

Місто
London
Телефон
Samsung Galaxy S20
Всем с проблемой лишнего веса: пока не перестанете относиться к еде как к одному из источников дофамина и не станете её расценивать исключительно как заправка топливом для машины - вам НИЧЕГО НЕ ПОМОЖЕТ. Ни браслеты, ни таблетки, ни физуха, ни рацуха, ни вырезание жира скальпелем.
Ну не обов'язково. У мене їжа як була джерелом дофаміна, так і є. З іншого боку я ніколи прям глобальних проблем не мав. Мій максимум був 97.5 на 2й рік війни і то м'яз теж вистачало, бо тренажерка - частина життя. Зараз 87 і до цільових 85ти мені схоже ще місяць і з поточною динамікою.
Просто паттерни харчування теж стають звичкою. Жирне вже не лізе і так, особливо коли влупив 100г гречки(250-300г у вареному вигляді). Солодке впринципі і так ніколи не любив.
Слабке місце - несолодка випічка, ну а тут раз на місяць рубаю піцу чи бургер і на місяць відпускає.
Ну а доіфамін від морепродуктів чи стейків - взагалі тільки в плюс до здорового харчування.

yahoo

username
Місто
Kharkiv
Телефон
Nubia Neo, Poco M3 Pro
Місто
UKKK
Доречі дофамін не приносить ніякої радості і ніяк не пов'язан з задоволенням :)

ПотапаПапа

ОстапаПапа
Місто
Черновцы
Телефон
Samsung Galaxy S24fe
Ну не обов'язково. У мене їжа як була джерелом дофаміна, так і є. З іншого боку я ніколи прям глобальних проблем не мав. Мій максимум був 97.5 на 2й рік війни і то м'яз теж вистачало, бо тренажерка - частина життя. Зараз 87 і до цільових 85ти мені схоже ще місяць і з поточною динамікою.
Просто паттерни харчування теж стають звичкою. Жирне вже не лізе і так, особливо коли влупив 100г гречки(250-300г у вареному вигляді). Солодке впринципі і так ніколи не любив.
Слабке місце - несолодка випічка, ну а тут раз на місяць рубаю піцу чи бургер і на місяць відпускає.
Ну а доіфамін від морепродуктів чи стейків - взагалі тільки в плюс до здорового харчування.
Ну не обов'язково. У мене пьянка як була джерелом дофаміна, так і є.
З іншого боку я ніколи прям глобальних проблем не мав. Мій максимум був полторашка под кальмара на 2й рік війни і то м'яз теж вистачало, бо тренажерка - частина життя. Зараз нольпять норм по пятницам.
Просто паттерни выпивания теж стають звичкою. Текила и ром вже не лізе і так, особливо коли влупив 100г белого сухого. Солодке впринципі і так ніколи не любив.
Слабке місце - крафтовое пиво, ну а тут раз на місяць рубаю пинту в баре і на місяць відпускає.
Ну а доіфамін від апероля или мартини - взагалі тільки в плюс до здорового менталити.

шо у тебя с лицом?... Тоже болеешь? :unsure:

дофамін не приносить ніякої радості і ніяк не пов'язан з задоволенням
Это частично правда, но сказано очень упрощённо и с перегибом.

Дофамин действительно не является «гормоном радости» в прямом смысле. Его основная роль — не давать чувство удовольствия, а мотивировать и усиливать желание что-то сделать, ожидая награду. То есть он отвечает за «хочу» больше, чем за «приятно».

Місто
London
Телефон
Samsung Galaxy S20
Ну не обов'язково. У мене пьянка як була джерелом дофаміна, так і є.
З іншого боку я ніколи прям глобальних проблем не мав. Мій максимум був полторашка под кальмара на 2й рік війни і то м'яз теж вистачало, бо тренажерка - частина життя. Зараз нольпять норм по пятницам.
Просто паттерни выпивания теж стають звичкою. Текила и ром вже не лізе і так, особливо коли влупив 100г белого сухого. Солодке впринципі і так ніколи не любив.
Слабке місце - крафтовое пиво, ну а тут раз на місяць рубаю пинту в баре і на місяць відпускає.
Ну а доіфамін від апероля или мартини - взагалі тільки в плюс до здорового менталити.
Це до чого?) Проблема яку обговорюють - це зайва вага, а не факт отримання задоволення від їжі) Можна не мати зайвої ваги і отримаувати задоволення від їжі.

Зверху