Майбутнє супутникового ТБ

Місто
London
Телефон
Samsung Galaxy S20
Потреба у такому не зникне і для наступних поколінь.
Молодші покоління вмикають рендомну рекомендацію на нетфлікс на smart-tv, а багато зумерів ефірного телебачення взагалі не бачили.
Так у найближчі 10 років воно не зникне, але дорога йому тільки в небуття.

Місто
Харьков
Чи не єдина перевага - можливість дивитися його десь далеко поза міською цивілізацією. Але з розбудовою швидкісного інтернету таких місць дедалі все менше та менше.
Не тільки та не зовсім. У супутникового сигналу передбачувана якість та затримки. Єдине це погода погіршує рівень сигналу. Але це вирішується збільшенням діаметру дзеркала.
Щоб добре показувала ott, звязок між тв-боксом і сервером контента має бути як коротшим. Трафик ott не є приорітезований, там є хитрощі, але він загалом не відрізняється від перегляду ютубу.
Якщо супутниковоє тв не робить треба дивитись своє обладнення, 99,9% воно не робить. Якщо не робить, чи робить погано ott, дивитись треба все, від тв, роутера, кабелів, перешкод в wi-fi від микрохвильовки сусіда, потим довго дзвонити провайдеру та слухати як треба перезавантажувати роутер і тд...
А з супутниковим тв, якщо тюнер вбудований в тв, то спрацьовує "одна кнопка і вже балакає", а вже потім буду шукати щось інше ...

Останнє редагування:
Місто
London
Телефон
Samsung Galaxy S20
Щоб добре показувала ott, звязок між тв-боксом і сервером контента має бути як коротшим.
Якось я з Британії дивлюсь Ф1 на Сентанті, через грузинський VPN і усе у мене чудово показує. Сетанта правда іноді забуває запустити доріжку з Українським коментарем вчасно, але то провтики сетанти, а не ОТТ як технології...

Місто
Н.-Северский
Телефон
Samsung M21
Щоб добре показувала ott, звязок між тв-боксом і сервером контента має бути як коротшим.
Якось я з Британії дивлюсь Ф1 на Сентанті, через грузинський VPN і усе у мене чудово показує. Сетанта правда іноді забуває запустити доріжку з Українським коментарем вчасно, але то провтики сетанти, а не ОТТ як технології...
Супутникове часто дозволяє дивитись технічні фіди з цими змаганнями задуно.

Місто
Харьков
Ф1 на Сентанті, через грузинський VPN і усе у мене чудово показує.
то все окремі випадки, може працює, а може і ні. Провайдери по селах не завжди закопують оптику під землю бо це дорого, переважно по стовпах воно висить. Злива, вітер, дерева падають, ожеледиця, то все рве оптику.

Супутникове тв, то щось подібне до радіомосту між телецентром та примачем. Між ними тільки погода. Так, бувають приколи з погодою, сніг налипає. Був випадок коли на кришках LNB намерз льоданий дощ. Так, перестали працювати ті супутники, що були на мультіфіді, бо вних слабкійший сигнал завжди. Але той шо в фокусі дзеркала працював. Доречі офсет дзеркало в 1,2м - це дорожче ниж 0.9м. Але той супутник що фокусі дзеркала, за 20 років не було николи такої погоди щоб він не показував.
Частійше бувают приколи коли налипання снігу, воно липне до дзеркала, перестали показувати супутникі на мультіфіді, ну війшов виником змів сніг и далі показує. Або дуже сильний вітер, яких гне дзеркало і тимчасово зменьшується сигнал. Але то на слабких сигналах на мультіфіді. А проблема з що не вистачає жорскості антенни, бо вона ж дорожче буде якщо товстійший металл або вітростійка з перфорацією. То не треба економити на обладненні.
Якщо треба зовсім по хайєнду, то є і підігрів дзеркала і радіопрозорі козиркі для LNB, щоб опади не заважали. Є прямофокусні дзеркала із алюмінія, які не гніють. Доречі вони дорогі. Там нема краю, що можна купити і робити, величезний простір для розвитку.

Місто
Denmark
Телефон
Iphone from China
У супутникового тв є певні переваги над ott чи t2
Чи не єдина перевага - можливість дивитися його десь далеко поза міською цивілізацією. Але з розбудовою швидкісного інтернету таких місць дедалі все менше та менше.
Ще донедавна вважалося що зі супутника йде якісніша, менш потиснена за ott картинка. Але зараз це вже не так.

А недоліки як були, так і нікуди не ділися. Наприклад, погіршення прийому аж до його повного заникання в сильні грози та снігопади.
А ще якщо Ти ...маю на увазі такі як я...по політичних причинах там бути не можеш, але по тих же політичних причинах... мусиш учити...так от деякі канали мені треба виходить платити ютьюб преміум, безліміт або 100 гг трафіка в оператора...а нахіба...тюнер від тарілки включив і цілодобово безкоштовно працює. Я тільки може в тому лузер бо це мені не було цікаво але як тут поляків дивились по супутнику...вони ж кодовані постійно при пошуку.. ? Мені воно не треба але є люди які б тоже послухали їх на фоні

Місто
London
Телефон
Samsung Galaxy S20
Супутникове часто дозволяє дивитись технічні фіди з цими змаганнями задуно.
Для мене річна підписка сетанти за 800грн це вже задурно. Бо не треба гемороїтись з піраткою, а місцеві трансляції коштують на місяць вдвічі дорожче ніж сетанта на рік, ще і вимагають контракт на 2 роки...

то все окремі випадки, може працює, а може і ні.
Супутникове то все окремі випадки, може працює, а може і ні. Піде сильна злива з хмарністю - картинка розсиплеться...
Це така собі логіка загалом. У мене ні у місті, ні за містом, не було проблем з інтернетом, як і у знайомих.
Електрика зникала, а от оптика якось жодного разу.
Ну і знов таки я би краще старлінк взяв, якщо немає нормального інтернету, ніж дивитись те що йде зараз, замість того що я хочу.

Місто
Харьков
Супутникове то все окремі випадки, може працює, а може і ні. Піде сильна злива з хмарністю - картинка розсиплеться...
Це така собі логіка загалом. У мене ні у місті, ні за містом, не було проблем з інтернетом, як і у знайомих.
Електрика зникала, а от оптика якось жодного разу.
Ну і знов таки я би краще старлінк взяв, якщо немає нормального інтернету, ніж дивитись те що йде зараз, замість того що я хочу.
То порівнювати тепле з м'яким. Старлінк з сільским інтрернетом, чі оптикою яка зроблена в кабельной каналізаціі з той яка висить на стовпах ЛЕП. Краше порівняти абонплату...
Якщо дзеркало 0.8м, кабель самий дешевий ,кронштейн на двох саморізах, то це економія, а не поганий супутниковий сигнал і погана погода.

Місто
Львів
Якщо дзеркало 0.8м, кабель самий дешевий
А який сенс ставити метрову і більше таріль, якщо та гроза раз в рік на 20хв трапляється? Ну нехай ще сніг раз на п'ять років на день присипле.
Прикрутити надійно теж не проблема. У мене дві тарілки 0.8 стоять як вкопані вже років по 20, за той час проблеми лише з головками регулярно спливали, вони просто тихо вмирали раз на 5-8 рокыв. Причому розбирав, всередині були сухі.

Кабель вже не пригадаю якої цінової категорії, точно не найдорожчий, за всі 20 років на сонці не помітно потрісканостей.

Місто
Харьков
Якщо дзеркало 0.8м, кабель самий дешевий
А який сенс ставити метрову і більше таріль, якщо та гроза раз в рік на 20хв трапляється? Ну нехай ще сніг раз на п'ять років на день присипле.
Прикрутити надійно теж не проблема. У мене дві тарілки 0.8 стоять як вкопані вже років по 20, за той час проблеми лише з головками регулярно спливали, вони просто тихо вмирали раз на 5-8 рокыв. Причому розбирав, всередині були сухі.

Кабель вже не пригадаю якої цінової категорії, точно не найдорожчий, за всі 20 років на сонці не помітно потрісканостей.
Сенс в тому щоб гарантовано був сигнал в фокусі за любої погоди. Також буде більший сигнал на головках що не в фокусі (на мультіфіді). Не все транспондери йдуть з однією потужністью на супутнику, є слабійши.
Не всяки головкі добре працюют не в фокусі, то треба експерементувати. Колись шукав добру головку з нізким рівнем шумів, виявилось що вона пагано працює не в фокусі. Від кабеля теж залежіть, а саме від того що йде в хату. Заміна на мідний дорогий дала трохи ріня сигналу та поліпшила відношення сигнал/шум. То більш хоббі...

Останнє редагування:
Місто
Львів
гарантовано був сигнал в фокусі за любої погоди
За сильної грози у Львові і у колєги на 120см тарілці зникає. А всю решту року що у нього на 1.2, що у мене на 0.8 однаково добре ловило все, що цікавить (головним чином поляків по шарі), з 13Е в фокусі та 4.8 та 19.2 з боків.

Місто
London
Телефон
Samsung Galaxy S20
То порівнювати тепле з м'яким. Старлінк з сільским інтрернетом, чі оптикою яка зроблена в кабельной каналізаціі з той яка висить на стовпах ЛЕП. Краше порівняти абонплату...
Якщо дзеркало 0.8м, кабель самий дешевий ,кронштейн на двох саморізах, то це економія, а не поганий супутниковий сигнал і погана погода.
Дешева рибка - погана юшка.
Раніше і правда було важко забезпечити якісний інтернет багато де за містом, тоді супутникове тб і шаринг мали сенс.
Зараз це анахронізм, який накладає купу обмежень.
Так нормальний інтернет чи старлінк дорожче, але я краще витрачу свій час на професійний розвиток і заробляння більше грошей(тим більше що не так вже і багато той старлінк коштує, якщо ти не пенсіонер) а не на дешеве рішення з купою обмежень

Місто
Черкассы
Дешева рибка - погана юшка.
Раніше і правда було важко забезпечити якісний інтернет багато де за містом, тоді супутникове тб і шаринг мали сенс.
Зараз це анахронізм, який накладає купу обмежень.
Так нормальний інтернет чи старлінк дорожче, але я краще витрачу свій час на професійний розвиток і заробляння більше грошей(тим більше що не так вже і багато той старлінк коштує, якщо ти не пенсіонер) а не на дешеве рішення з купою обмежень
Інтернет це також обмеження, якщо для прикладу хочеш дивитися музикалки з 75-80-90 градусів, то стабільна робота тільки з супутника.
З.І. Ютуб як альнернативу не пропонувати, одній і ті самі і практично в тому самому порядку кліпи, це садомазо.

Паук

Пивовар
Команда форуму
Місто
Полтава
Телефон
(M) forever
Як все складно... Ви вже визначіться, шо мені робити - під ніж чи ні)
Тільки сьогодні дивився на те одоробло на стіні, але добратися до болгарки (бо кріплення прифігарене до цегли, яка вже декаду вкрита утеплювачем) не вистачило часу

Maxxx

420244
Місто
Київ
Телефон
iPhone 12 Pro Max
У установщиків, хто раніше займався цим, зараз замовлень нуль...

Місто
Хмельницький
Головний недолік супутникового ТБ - відсутність мобільності та обмеження по підключенню декількох пристроїв на одну тарілку (це складно). Решта - це загальні недоліки класичного телебачення. Натомість, основний недолік ОТТ - це транскордонні обмеження (якщо сервіси легальні, звісно).

Загалом, супутникове телебачення буде ще існувати якийсь час як транспортний сервіс для доставки телевізійного сигналу. Але його роль буде поступово зменшуватися, оскільки кількість телеканалів має скорочуватися, а технічні можливості Інтернету будуть тільки зростати.

Місто
Odesa-Romania
коли люди зрозуміють що витрачати податки на те що дивиться півтори людини сенсу немає
Вопрос в том, что решают тратить налоги на это или не тратить совсем не те люди, которые эти налоги большей частью платят.
Телемарафон тоже не знаю кто ещё смотрит, а денюжку свою на его производство все исправно получают, и даже все больше и больше. Поэтому и Т2 могут клепать ещё десятилетия вперёд.
Хотя сейчас уже редко бабушку на лавочке без смартфона встретишь, все уже все освоили.
И, как выше уже правильно сказали, Т2 это разве что в фоне матюгальником вещать.
Хотя многих оно наоборот раздражает, такой матюгальник, и его уже принципиально не включают.
Оно все вымрет, как и стационарные телефоны, раньше без них жить не могли, а сейчас это исключительно специфическая вещь.

Місто
Львів
многих оно наоборот раздражает, такой матюгальник, и его уже принципиально не включают
Я не знаю жодного пенсіонера з числа тих, у кого Т2 в якості матюгальника постійно працює, хто б телемарафон дивився.
А більше там дратувати і не надто є чому (телепродажі не рахую).
Можна ж у фоні вмикати якийсь Мега чи серіали англійські, а також Xsport.

Місто
Odesa-Romania
magodzec, то есть даже пенсы не смотрят, а он есть. Где логика и смысл.
А зачем пенсам в фоне английские сериалы или спорт ?
Фон тоже так себе
Выходит что оно вобще никому не надо практически, а оно есть

Зверху