Маршрутки

Статус
The first post in this thread is a WikiPost, and can be edited by anyone with the appropriate permissions.
Місто
тимчасово Київ (раніше Миколаїв)
Телефон
Redmi5Plus,RedmiNote8T
Ціни на маршрутне таксі

• Вінниця - 13 грн.
  • Дніпро - 18 грн.
  • Житомир (з 01.06.2017) - 5 грн.
  • Запоріжжя - 17-18 грн.
  • Івано-Франківськ - 6 грн. Пенсіонери/інваліди з 10:00 до 16:00 безкоштовно. Офіційно.
  • Київ - 15 грн. (деякі маршрути по 10 або 12 грн, наприклад 535 - 10 грн)
  • Кривий Ріг - 13-17 грн (з 1.01.23) (в залежності від довжини маршруту, на більшості - 15).
  • Луцьк - 14 грн.
  • Львів - 25 грн. (20 грн – при оплаті банківською картою чи пристроєм з NFC, 17 грн – при оплаті загальною ЛеоКарт, 8,5 грн – при оплаті студентською ЛеоКарт)
  • Маріуполь - 10 грн. (до 24.02.2022)
  • Миколаїв - 7 10 15 грн. (з 01.07.2018 5 грн.)
  • Одеса - 20 грн (маршрутки), 15 грн (електротранспорт).
  • Полтава - 10 грн. (тролейбуси і приватні маршрутки)
  • Рівне - 12 грн, електротранспорт 8 грн
  • Суми (з 01.02.2018) - 5 грн. (пенсіонери - 3 грн.)
  • Ужгород - 15 гривень (7.5 школярі з вересня по травень).
  • Харків - 20 грн.
  • Херсон - 4 грн.
  • Черкаси - 16 грн.

Останнє редагування модератором:
Місто
Запорожье
Оно и до убыточное и после
Помыть хотя бы раз в неделю поручни, двери и моторный отсек со стороны салона явно не ударит по карману ЗЕТа. Так же как заставить водителей ездить по утвержденному расписанию, открывать все двери на остановках, заставить терминалы работать адекватно и наклеить больше qr для оплаты проезда напрямую, а не вечные мутки с продажей поддельных билетов и возвратом билетов водителю - имхо только увеличит прибыль предприятия.
Насчёт дверей и терминалов согласен, вечно эта лотерея шо он откроет и будет ли работать терминал. А еще встречал водил которые почему-то очень хотят увидеть оплату проезда если платил картой, хотя для этого есть контролёры. А это тоже вносит свои неудобства в оплату. Но я езжу редко очень в автобусах, может то мне так везло.

Місто
Львів
встречал водил которые почему-то очень хотят увидеть оплату проезда если платил картой, хотя для этого есть контролёры
Дивно, у Львові зі введенням валідаторів водіям миттєво як відрізало любі контролерські замашки.
Але при сході з маршруту ввечері деякі люблять підхалтурити у власну кишеню. По дорозі у парк вимикають валідатори та оголошують до якого місця везуть. В розрахунку що їм готівкою без видачі квитка заплатять.

Якось я сказав що принципово йому наліво платити не буду, так той на мене всю мою дорогу тихо шипів.

Місто
Запорожье
Телефон
Redmi Note 13 4G
водіям миттєво як відрізало любі контролерські замашки
Буквально на прошлой неделе стояли всем автобусом и ждали пока девочка пыталась телефоном оплатить поездку, но терминал давал отказ, а водитель все это время по громкой связи орал ПЛАТИ НАЛИЧКОЙ ИЛИ ВЫХОДИ. Вышла. Не исключаю того факта что все эти глюки терминалов и оторванные qr для оплаты проезда дело рук самих водителей которые таким образом улучшают свое финансовое состояние.

Дюрі-бачі

ПТН ПНХ
Місто
Ужгород
Телефон
OnePlus 6T
Не исключаю того факта что все эти глюки терминалов и оторванные qr для оплаты проезда дело рук самих водителей
в Ужгороді валідатори ламались і не працювали роками, але тепер маршрутчики зацікавлені в тому, щоб вони працювали.

Місто
Телефон
Redmi5Plus,RedmiNote8T
Київ, маршрутка 535 досі 10 грн. Десять гривень! З Лівобережної аж до Харківської. Давно не їздив цим маршрутом, дуже здивований. :oops:
Вона до Вирлиці їде. Чи точніше до Бориспільської.
А от позняківські 250, 475, 577 тепер коштують 15 грн.
Хоча їм там їхати менше 5 км.

Місто
Запорожье
Мен
водіям миттєво як відрізало любі контролерські замашки
Буквально на прошлой неделе стояли всем автобусом и ждали пока девочка пыталась телефоном оплатить поездку, но терминал давал отказ, а водитель все это время по громкой связи орал ПЛАТИ НАЛИЧКОЙ ИЛИ ВЫХОДИ. Вышла. Не исключаю того факта что все эти глюки терминалов и оторванные qr для оплаты проезда дело рук самих водителей которые таким образом улучшают свое финансовое состояние.
Меня еще чем бесят терминалы у нас, приложил телефон, ок подумал и показал типа ок все, а платёж на деле не прошёл, пошел через минуту еще раз приложил и на второй раз уже и в банкинке увидел что точно прошло, а так бы попал на штраф (

Місто
Львів
терминалы у нас, приложил телефон, ок подумал и показал типа ок все, а платёж на деле не прошёл
У Львові з тим ще набагато проблемніше бо валідатори працюють за принципом "відтермінованого платежу", коли реально гроші з картки списують приблизно через годин 10 і до доби (так само приймають плетежі і деякі кавомати) і в пасажира, що розплатився пластиковою карткою, немає взагалі жодного підтвердження здійсненої транзакції, а в користувачів смартфонів лише запис в Apple- чи GPay.

RifleR

👻👻👻
Місто
Київ
Телефон
iPhone, Samsung
валідатори працюють за принципом "відтермінованого платежу"
в Києві так само.
У Львові з тим ще набагато проблемніше
для кого це проблема? Контролеру достатньо пред'явити картку, якою здійснена оплата.
У Львові, до речі, аналогічно:
Для перевірки оплати контролер використовує переносний термінал:
#якщо оплата була здійснена безготівково, то пасажир має прикласти до терміналу той засіб (банківську картку, смарт-годинник чи телефон із системою NFC), що був використаний для оплати проїзду. Контролер перевіряє саме факт валідації, а не списання коштів із картки.

Місто
Львів
для кого це проблема? Контролеру достатньо пред'явити картку, якою здійснена оплата.
Проблема для тієї категорії пасажирів, які не звикли полягатися виключно на засоби системи, якою скористувалися, не отримавши підтвердження своєї оплати.

Простіше кажучи, зайшовши у любий заклад, що надає платні послуги, і оплативши там їх, вам відразу повинні видати чек на факт успішної сплати їх вами! А от у громадському транспорті Львова це, з якогось лиха, не так. Пасажир перед контролером немає жодного доказу факту здійсненої ним оплати і змушений полягатися виключно на те, що покаже його термінал.

Місто
Львів
І це капець як не зручно, одного разу їхав з першої зупинки маршруту, сів і як зазвичай провалідував проїзд, підійшли контролери і мало не дійшло до поліції / мордобою: докажи їм що ти бачив зелену галочку насправді. Наступного дня з‘явилась інформація в особистому кабінеті щодо поїздок за попередній день, виявилось що водій завтикала змінити коло і вийшло так що я типу сів не на першій зупинці мршруту, а на останній, відповідно на нове коло проїзд не зарахувався. Кожен раз коли тепер заходять контролери- для мене то вже як гра в російську рулетку, буде чи не буде позначка. Був би хоч якийсь пуш в додатку- інша справа, а так їдеш як на пороховій бочці.

RifleR

👻👻👻
Місто
Київ
Телефон
iPhone, Samsung
Місто
Львів
Відсутність валідації?
Саме так. Написав звернення в Львівелектротранс, відписали «намагайтесь не сідати в трамвай і їхати з ним по колу на кінцевій» (ну я бляха і не намагався так побити).

Кочевник

Ховрах-Терорист
Команда форуму
Місто
Галичина
Телефон
Sams Note 20 Ultra + S8
Абсолютно не так само.

В Києві відкладене списання на 5-10 хвилин. Тобто кожна поїздка - своє списання.

У Львові ж попередня авторизація. А потім, наступної доби відбувається одне списання за попередню добу за всі поїздки.

Проблема якраз в тому, що пасажир не має жодного підтвердження успішної сплати. Зелена галочка на півсекунди - це не підтвердження.

Місто
Запоріжжя
Телефон
Poco F5
В Києві відкладене списання на 5-10 хвилин
Був у лютому у відрядженні на 4 дні. 3 дні платив за проїзд gpay. Валідатор малював всі 4 лампочки і весело пікав, писав, що сплачено. Gpayтакож малював галочку. 3 дні гроші так і не списали. А на 4й списувало за секунди.

Буквально на прошлой неделе стояли всем автобусом и ждали пока девочка пыталась телефоном оплатить поездку, но терминал давал отказ, а водитель все это время по громкой связи орал ПЛАТИ НАЛИЧКОЙ ИЛИ ВЫХОДИ. Вышла
А через 10 хвилин тій дівчині прийшло списання на 8 платежів за 8 спроб оплати. Я так попадав.

До речі, не знаю як зараз, а роки 4 тому, коли в якості терміналів оплати були термінали Привату, то у контролерів валідаторів не було. Вони вимагали від мене показати банківську квитанцію про оплату (а її тупо не було, бо в Укрексіму тоді ще не було додатку, а смс слали від 50 грн), а я їх слав за валідатором. І вони пішли.

Місто
Телефон
Redmi5Plus,RedmiNote8T
Я не знаю, чи є така фішка у Львові. Але в Києві можна оплатити через QR-код і показати його контролеру.
Там одразу після оплати формується готовий код і можна його показувати на екрані телефону.
Але це працює лише в комунальному транспорті.

Кочевник

Ховрах-Терорист
Команда форуму
Місто
Галичина
Телефон
Sams Note 20 Ultra + S8

Fanatik

Пчеломан
Місто
Ужгород
Телефон
Redmi Note 10 Pro
В Ужгороді хвилин через 5 проходить платіж і відображається в застосунку банку.

Також потрапляв пару разів на такий глюк, де пікалка неправильно спрацьовувала, писала якусь помилку. А потім хвилин за 7-10 знімало 4 рази, які я пробував. До речі у водія є додатковий валідатор і я йому у віконце давав телефон також.

Я ось тільки не розумію як я контролеру тепер повинен показувати, те що я заплатив? Чи треба у водія вимагати квиток?

Місто
Львів
А як у інших містах з інтенсивністю перевірок?
З мого досвіду у Львові вони чомусь суттєво активніші на вихідні, кілька разів стикався що навіть на одному маршруті пара одних щойно вийшла - і через кілька зупинок другі зайшли.
А у будні рідко трапляються.
Причому ще рік-півтори тому пригадую непоодинокі суперечки і навіть скандали, пов'язані з виявленою ними неоплатою, але цього року не бачив, усіх пасажирів чітко обходять і зайців нема.

RifleR

👻👻👻
Місто
Київ
Телефон
iPhone, Samsung
Абсолютно не так само.

В Києві відкладене списання на 5-10 хвилин. У Львові ж попередня авторизація
з власного досвіду було більше 5-10 хвилин. Але в той же день, так. Проте я в основному плачу карткою "Київ Цифровий", тому великої статистики оплат visa/mc не маю. Якщо у Львові дещо інакше - сперечатися не буду.
Проблема якраз в тому, що пасажир не має жодного підтвердження успішної сплати
якщо валідатор не валідує оплату, чесно здійснену пасажиром, то це неправильно налаштований процес, тут нема чого і думати.

Статус
The first post in this thread is a WikiPost, and can be edited by anyone with the appropriate permissions.
Зверху