Маршрутки

Статус
The first post in this thread is a WikiPost, and can be edited by anyone with the appropriate permissions.
Місто
тимчасово Київ (раніше Миколаїв)
Телефон
Redmi5Plus,RedmiNote8T
Ціни на маршрутне таксі

• Вінниця - 13 грн.
  • Дніпро - 18 грн.
  • Житомир (з 01.04.2024) - (13 грн. при оплаті транспортною картою, 14 грн. при оплаті банківською картою,15 грн при оплаті готівкою.
  • Запоріжжя - 17-18 грн.
  • Івано-Франківськ - 6 грн. Пенсіонери/інваліди з 10:00 до 16:00 безкоштовно. Офіційно.
  • Київ - 15 грн. (деякі маршрути по 10 або 12 грн, наприклад ...)
  • Кривий Ріг - 13-17 грн (з 1.01.23) (в залежності від довжини маршруту, на більшості - 15).
  • Луцьк - 18 грн.
  • Львів - 25 грн. (20 грн – при оплаті банківською картою чи пристроєм з NFC, 17 грн – при оплаті загальною ЛеоКарт, 8,5 грн – при оплаті студентською ЛеоКарт)
  • Маріуполь - 10 грн. (до 24.02.2022)
  • Миколаїв - 7 10 15 грн. (з 01.07.2018 5 грн.)
  • Одеса - 20 грн (маршрутки), 15 грн (електротранспорт).
  • Полтава - 10 грн. (тролейбуси і приватні маршрутки)
  • Рівне - 12 грн, електротранспорт 8 грн
  • Суми (з 01.02.2018) - 5 грн. (пенсіонери - 3 грн.)
  • Ужгород - 15 гривень (7.5 школярі з вересня по травень).
  • Харків - 20 грн.
  • Херсон - 4 грн.
  • Черкаси - 16 грн.

Причина: Луцьк
Останнє редагування модератором:

Fanatik

Пчеломан
Місто
Ужгород
Телефон
Redmi Note 10 Pro
Згоден, далеко не у всіх є кондиціонери.
Наприклад, 22 та 11б часто без нього. Але Ужгород, то не Дубаї (хоч і пальм не меньше :p ), так що це не часто важливо.

Що в Ужгороді з мінусів по транспорту:

1.Це неадекватний підхід до формування розкладу міськрадою на вечір. Наприклад, зробили цього року новий маршрут 11б, єдиний маршрут на найбільший по населенню мікрорайон міста Боздош (11а маршрутки ніби-то все, або ж я їх дуже давно не бачив). Зробили, що за розкладом, останній йде о 19-35+- . Потім сказали, що літній період, людей в місті мало і зробили 19-01 тимчасово. Завтра 1 вересня, зробили новий графік, останній тепер....
о 18-55!!!
Ну як можна зменшувати час відправлення останнього автобусу на маршруті?
22 (найближчий аналог) взагалі не ходить по вихідним, а в будні також останній о 19-04 і також це змінили, минулого року було пізніше.
Бажаючих на останній рейс завжди було достатньо, я свідок.
Чому не можна прибрати пару рейсів вдень (вони часто повністю пусті ходять) і додати пару рейсів увечорі після 7 та 8 вечора?

2. Концептуально, порівнюючи зі Львовом, Чернівцями та іншими містами, де увечорі, майже до самої комендантської години ходить активно транспорт, хоч у будні, хоч у вихідні, в Ужгороді, де немає комендантської години взагалі, у вихідні після 7-8 вечора немає нічого в місті, а в будні трохи пізніше. Але окремих маршрутів немає вже до 7 вечора.
Трамваїв у нас немає, як і тролейбусів. Більшість їздить на комфортних автобусах Електрон (де є навіть вай-фай, який чомусь не працює). Є маршрутки, але скажімо так, деякі маршрути напівміфічні, тобто він ніби є, але фактично його за життя пару разів можна побачити (наприклад, 14).

3. Водії не завжди дотримуються розкладу, особливо на останній рейс. Наприклад, той самий 22, який о 19-04 повинен стартувати, може поїхати о 19-00. А люди ж розраховують на нього. Потім можна помітити, як люди бігли-бігли та недобігли.
Мабуть водіям дуже додому хочеться...
Що ви хочете якщо мер плював на Ужгород? Міст пл. Театральна - пл. Петефі потребує ремонту, а дороги які жахливі.

Ще дуже веселить те як водії на 26 витворяють те, що хочуть. На валідаторі вийдять з програми і кажуть ніби не працює валідатор і так завжди в них.

Не знаю до чого тут трамваї чи тролейбуси. Ужгород - маленьке й затишне місто на кордоні зі Словаччиною. Автобусів цілком вистачає. Електрон хоч і хороші автобуси але є два мінуси:
1. Як ви і казали, що не працює інтернет хоча в 2025 де в кожній квартитрі є високошвидкісний gpon, а кожен має телефон з 4G інтернет не викликає якісь незручності.
2. Водії які економлять. Останній раз як подорожував на 22, я отримав ціле задоволення. Водій вимикав кондиціонер одразу як зупинявся на зупинці, а їхати звісно ж не довго тому смішно виглядає як водій вмикає і вимикає кондиціонер кожні кілька хв.
Дороги, до речі, далеко не найгірші в Україні, що я бачив. Хоча інколи, звичайно, дивуєшся, коли бачиш новобудову біля якої немає нормальної дороги.

В плані мера, є багато його прихильників, якщо розпитати людей, хоча я зовсім не розумію за що. В іншому місті вже у смітник такого мера викинули б.
Занедбаність історичної частини міста - це просто треш. Такого ніде немає в Україні, я думаю. Кам'янець-Подільський, Чернівці, Тернопіль, Львів... Усюди все більше чи менше, косметично чи капітально робиться. У нас, заведеш туриста на пішохідну вулицю Корзо, у нього волосся дибки встане.

Я не казав, що потрібні тролейбуси/трамваї, я порівнював з іншими містами, тому зазначив яка кон'юнктура в Ужгороді, для тих хто не знає. До речі, це єдине місто в Україні, що я знаю, де автобус - основний вид транспорту.

Про 26 треба скаржитися, думаю. Був, не раз, свідком, коли пасажири культурно вимагали від водія розібратися з валідатором, він сперечався трохи, але потім все робив. Але це в муніципальних автобусах. А ось приватні маршрутки, які на 100% тепер їздять з валідатором, то інший досвід.

До речі, я в серпні почав користуватися застосунком Civil і оплатою через qr-код. Дешевше, швидше, комфортніше і ніби міська влада, хоче щоб люди на такий різновид переходили. Але крайній раз не зміг сплатити, додаток писав - автобус не на маршруті.

• Like
Реакції: yanv

Андрюх@dp.ua

Член гуртку дідів )))
Місто
Дніпро - мій рідний дім
Телефон
дивись підпис

Fanatik

Пчеломан
Місто
Ужгород
Телефон
Redmi Note 10 Pro
Андрюх@dp.ua, так з обласних центрів (хоча в голові ще тримав найбільші районні центри 100к+), що я знаю. Там все ж таки маршрутки на першому місці.

Кочевник

Ховрах-Терорист
Команда форуму
Місто
Галичина
Телефон
Sams Note 20 Ultra + S8
Як мерзотно луцькі жлобяри пишуть про комісію за еквайрінг

Оплата за допомогою банківської картки здійснюється з додатковою комісією (при проїзді в автобусі – 45 копійок) за послуги еквайрингу.

Еквайринг — це послуга банку або фінансової установи, яка забезпечує приймання безготівкових платежів від покупців за допомогою платіжних карток чи інших електронних способів оплати.

Простіше кажучи, це процес, коли клієнт платить карткою (або телефоном через Apple Pay/Google Pay), а гроші з його рахунку списуються і потрапляють на рахунок оператора (в цьому випадку) через банк-еквайр.

Банк-еквайр проводить розрахунки, обробляє транзакції, перераховує кошти підприємству за мінусом комісійної винагороди та забезпечує відповідну технічну базу (термінали, платіжні шлюзи),

За свої послуги банк-еквайр стягує з оператора (в нашому випадку – CityCard) комісію.

Отже ТОВ «СІТІ КАРД СИСТЕМ», як оператор, не встановлює і не отримує цю комісію, а лише приймає платежі через договір із банком-еквайром.

Саме тому при оплаті транспортними картками, мобільним додатком чи квитками з вуличних терміналів додаткова комісія не стягується. Ці розрахунки не потребують посередництва банку-еквайра.

Вартість проїзду у разі оплати банківською карткою в Луцьку при тарифі на проїзд в автобусі 18 грн становить всього 45 копійок (2,5%).

Для порівняння: у Львові вартість проїзду при оплаті банківською картою становить +3,00; в Івано-Франківську +2,00 грн; в Житомирі: +1,00 грн; в Тернополі: +1,00 грн; в Чернігові: +3,00.

Місто
Запорожье
Телефон
Redmi Note 13 4G
Вчера был свидетелем как принимали очередного водителя с поддельными талонами. Если обычно контроллеры это две женщины предбабушкинского возраста, то вчера на переднюю и заднюю дверь зашли два крепких мужика в флисовках и даже с какими-то знаками отличия, а на среднюю - уже обычный контроллер. Проверяли оплату проезда тщательно, даже до меня дело дошло, хотя раньше когда по форме никогда не спрашивали. Я может неправильно понял, но вроде как водитель весь автобус обилетил подделками (рейс утренний, людей без льгот много) потому что в его адрес от проверяющих пошла нецензурная брань, изъяли пачку билетов и куда-то ушли. Дальше автобус пошел не по графику (приехал на десять минут раньше), а водитель всю дорогу что-то ругался в телефон.

Статус
The first post in this thread is a WikiPost, and can be edited by anyone with the appropriate permissions.
Зверху