Масштабна аварія в мережах "Київстар" — 12 грудня 2023 р.

Плануєте змінити свій фінансовий номер (Київстар) на номер іншого оператора?

• Так

• Ні

• Вже змінив (ла)

• Подивитися результат

Результати можна переглянути лише після участі в опитуванні.
Статус
Закрита.
Місто
Одеса
Цікава річ. Google при реєстрації нового акаунта зараз не приймає номер Київстару для отримання СМС з кодом підтвердження. Спробував з двома номерами. Номер Водафону прийняв і СМС прийшло.

Місто
Біла Церква
Цікава річ. Google при реєстрації нового акаунта зараз не приймає номер Київстару для отримання СМС з кодом підтвердження. Спробував з двома номерами. Номер Водафону прийняв і СМС прийшло.
Ще у листопаді, у мене, таке було. Не пам'ятаю точно, щось типу "сталася помилка". Потім, через деякий час, може місяць, також не вийшло. Vodafone активував і видаляв, все нормально.

Baldman

Разом з UMC ©1998
Місто
Київ
Телефон
Nokia 540 NMT-450
Так, це ще з березня 2023 року. В грудні 2023 я замовив дзвінок на номер Київстар. Був дзвінок від Google, я його прийняв.

Місто
Одеса
Ще у листопаді, у мене, таке було. Не пам'ятаю точно, щось типу "сталася помилка". Потім, через деякий час, може місяць, також не вийшло. Vodafone активував і видаляв, все нормально.
У мене писало щось типу "Цей номер не може бути використано для ідентифікації".

студент

Тут може бути ваша реклама!
Команда форуму
Місто
Київ, Вінницька
Телефон
i8+, i13ProMax, bbq20
Пропоную тему закрити і лишити для історії.
Бо зараз це + одна тема для срачу, а також вже починається полювання на відьом, де всі негаразди зручно списувати на атаку.

Якщо ніхто з колег не проти, я закрию через годину, або потру це повідомлення та аргументи проти.

LiquidStrm

>/dev/null
Місто
Banderstadt
Телефон
LG v60 5G
Якщо скаржитеся, що Гугл не авторизує КС номера, то пишіть принаймі, скільки часу той номер у вас, бо якщо то нові пакети, цілком можливо номер вже колись юзався і повторно Гугл його не підписує. Бо зі старими номерами (3+ роки в користуванні) такої проблеми не помічав.

Місто
Івано-франківськ
Мав таке. Потрібно було дружині нову скриньку для роботи зробити. Ідентифікація ніяк не проходила. "Цей номер не можна ....".
Залишив в покої на пару днів(5-7), потім спробував ще раз, пройшлоз першого разу.
Це було десь 2 місяці назад.
Номеру років 20 вже.

plebis

why so serious?
Команда форуму
Місто
Київ
Телефон
OnePlus 10 pro

Кочевник

Ховрах-Терорист
Команда форуму
Місто
Київ, Львів
Телефон
Sams Note 20 Ultra + S8
Кіберфахівці Служби безпеки України встановили особи хакерів, які атакували оператора мобільного зв'язку «Київстар». У СБУ зазначили, що після проведення всіх експертиз та оголошення підозр матеріали цього розслідування передадуть до Міжнародного кримінального суду у Гаазі. Про це повідомив начальник Департаменту кібербезпеки СБУ Ілля Вітюк в інтерв'ю інформаційній агенції «Укрінформ».
За словами Іллі Вітюка, СБУ встановила, що кібератаку на «Київстар» здійснило хакерське угруповання SandWorm. Його очільник – Євгєній Сєрєбряков. Угруповання SandWorm є військовою частиною ГРУ Генерального штаба Росії та спеціалізується на атаках по енергетиці, телекому, інтернет-провайдерах і операторах зв’язку. Ілля Вітюк зазначив, що попри те, що відповідальність за атаку на «Київстар» взяло на себе угруповання «Солнцепьок», СБУ швидко встановило, хто насправді причетний до злочину.
«Вони позиціонують себе як добровільних хакерів-активістів, що допомагають РФ. Насправді це просто легалізація діяльності ГРУ ГШ, такі канали є і у ФСБ. Окрім цього, ми маємо інші докази - це певний почерк, використання спеціально створених програмних продуктів, інфраструктури, яка використовувалася для викачування файлів», – сказав Ілля Вітюк.

Gerald

Господа, а ведь могло быть и хуже.
Місто
Запорожье
Статус
Закрита.
Зверху