Мобільний зв'язок у Казахстані

cat

Місто
Суми
Телефон
iPhone 11, lifecell
Теле2 kz
оплата не проходить за покупку номера всього 400 тенге( 35 грн). нашими картками.( навіть вжє і приват)

Дюрі-бачі

ПТН ПНХ
Місто
Ужгород
Телефон
OnePlus 6T
і ще й цей нюанс зявився: (
Там же пише, що на 30 днів телефон потрапить в сірий список, чого в принципі достатньо.
Якщо телефон з єсім то можна купити знаходячись в Україні. ( я свій білайн купував так в 2022) оплачував приват банком. з моно і сенс пробував то помилку писали.
А якщо динозавр без?

cat

Місто
Суми
Телефон
iPhone 11, lifecell
і ще й цей нюанс зявився: (
Там же пише, що на 30 днів телефон потрапить в сірий список, чого в принципі достатньо.
Якщо телефон з єсім то можна купити знаходячись в Україні. ( я свій білайн купував так в 2022) оплачував приват банком. з моно і сенс пробував то помилку писали.
А якщо динозавр без?
Тоді вжє на місті купувати сім карту. А перед цим пошукати у кого дешевше роумінг На всякий випадок. ( можна ще в чаті написати всім трьом операторам спитати скільки коштує)

cat

Місто
Суми
Телефон
iPhone 11, lifecell
Тоді вжє на місті купувати сім карту.
Можна в них взяти Основний + інтернет пакет 10 Гб за 1990 тенге?
це наче контракт kcell. для місцевих.
Post automatically merged:

У цього оператора https://www.activ.kz це предоплата.

Kcell и Activ — бренды одного оператора, АО «Кселл», но они ориентированы на разные аудитории и имеют различия в тарифных планах. Kcell фокусируется на корпоративных клиентов и премиум-сегмент, а Activ — на массовый рынок, предлагая более доступные тарифы для частных пользователей. Оба бренда используют одну сеть (2G, 3G, 4G, 5G), поэтому качество связи идентично. Различия заключаются в структуре тарифов, дополнительных услугах и позиционировании.

Останнє редагування:
Місто
Germany

Дюрі-бачі

ПТН ПНХ
Місто
Ужгород
Телефон
OnePlus 6T
Зайшов я сьогодні в АВС поруч з готелем, запитав чи продають мобільні номери так вони на мене подивились ніби я наркотики якісь попросив і пошепки сказали, що "заборонено законом"

Vodafone в роумінгу Tele2 поганенько працює. Швидкість не міряв, бо дорого, але на відчуттях разів в 3-5 повільніше ніж в Україні і в 10, ніж вчора було в Празі в Vodafone CZ.

В готелі wi-fi на 2.4 ГГц (150 Мб/сек) теж не фонтан, на рівні з мобільним роумінгом

Останнє редагування:

Дюрі-бачі

ПТН ПНХ
Місто
Ужгород
Телефон
OnePlus 6T
Виявляється всім колегам роздали безкоштовні стартові пакети active і тільки я не отримав.
там 1 Гб на 24 години і тариф Пайда з безлімітним інтернетом за 3990 тенге / місяць (330 грн)
З українських банківських карток і Revolute не поповнюється.

Покриття 5G на вулиці нормальне, в будівлі тільки біля вікна.
Але інтернет працює так же паршиво, як і роумінговий.

Вкладення

• 1.jpg
    1.jpg
    124.3 КБ · Перегляди: 51
Останнє редагування:
  • Sad
Реакції: cat
Місто
ЗСУ
Телефон
Poco M5s Samsung S23U
Дюрі-бачі, шановний, як корелюють ваші відчуття з об'єктивними даними рейтингу Ookla? Тримайте нас в курсі

cat

Місто
Суми
Телефон
iPhone 11, lifecell
Виявляється що є адекватні тарифи і в Казахстані:

Минимальный​

Безлимит в 5G
15 ГБ в 3G, 4G и 5G
50 минут на другие мобильные по РК
+ 10 ГБПеренос остатков

4 090 ₸ / 30 дней​

Дюрі-бачі

ПТН ПНХ
Місто
Ужгород
Телефон
OnePlus 6T
cat, трохи вище виклав умови тарифу, який безкоштовно роздавати прилетівшим в аеропорту (я не отримав бо прилетіли о 5 годині ранку, але від колег забрав і користуюсь) і вони трохи кращі за цей.
Пайда:
3990 Тг/календарний місяць,
200 хв, 30 Гб інтернету + безліміт в 5G і соцмережі (TikTok, YouTube, Twitch, Netflix, Instagram, Facebook, ВКонтакте, Одноклассники, Pinterest, WhatsApp, Telegram,)

Останнє редагування:
  • Like
Реакції: cat
Місто
Sweden
Телефон
Iphone from China
Скільки то в гривнях? І це все з цивілізаційного набору без санкцій в них працює ?
TikTok, YouTube, Twitch, Netflix, Instagram, Facebook, ВКонтакте, Одноклассники, Pinterest, WhatsApp, Telegram?

Дюрі-бачі

ПТН ПНХ
Місто
Ужгород
Телефон
OnePlus 6T
exdvag, десь 330 грн. Особисто я багато користуюсь Telegram і трохи Instagram, Facebook і все працює. Більше того, на ці сервіси інтернет дуже добре працює (як домашній 100 Мб), а от доступ до серверів в Європі чи Україні (сайт університету, Приват24) жахливий, gov.ua не працює зовсім (кабінет платника податків).
От Ютьюб дуже в них зацензурений, частина відео від авторів яких я дивлюся (Стерненка чи Ціна держави) можна відкрити тільки через VPN.
Із неприємного: поповнити рахунок не можливо карткою нормальних країн. Наскільки я зрозумів, то еквайринг під санкціями ЄС/США.

Із цікавого - через QR платежі можна грошима з мобільного рахунку оплачувати дуже багато чого, наприклад поїздки в автобусі, таксі, рахунок в деяких кафе і т.д. без комісій. Правда є ліміт поповнення рахунку в 250 тис. тг в місяць (20 тис. грн.)
Ті ж поїздки в таксі чи автобусі українською банківською карткою не оплатиш...

Шкода, що номер за 6 місяців в Україні здохне від неактивності, мені він би пригодився і через рік. І гроші всі з рахунку спише по 270 тг / день, якщо не оплачено місячну абонплату.

Останнє редагування:

cat

Місто
Суми
Телефон
iPhone 11, lifecell
exdvag, десь 330 грн. Особисто я багато користуюсь Telegram і трохи Instagram, Facebook і все працює. Більше того, на ці сервіси інтернет дуже добре працює (як домашній 100 Мб), а от доступ до серверів в Європі чи Україні (сайт університету, Приват24) жахливий, gov.ua не працює зовсім (кабінет платника податків).
От Ютьюб дуже в них зацензурений, частина відео від авторів яких я дивлюся (Стерненка чи Ціна держави) можна відкрити тільки через VPN.
Із неприємного: поповнити рахунок не можливо карткою нормальних країн. Наскільки я зрозумів, то еквайринг під санкціями ЄС/США.

Із цікавого - через QR платежі можна грошима з мобільного рахунку оплачувати дуже багато чого, наприклад поїздки в автобусі, таксі, рахунок в деяких кафе і т.д. без комісій. Правда є ліміт поповнення рахунку в 250 тис. тг в місяць (20 тис. грн.)
Ті ж поїздки в таксі чи автобусі українською банківською карткою не оплатиш...

Шкода, що номер за 6 місяців в Україні здохне від неактивності, мені він би пригодився і через рік. І гроші всі з рахунку спише по 270 тг / день, якщо не оплачено місячну абонплату.
А через бінанс поповнити?

Сохранить SIM-карту​

Сохраните свой номер!
Благодаря услуге SIM Save ваша SIM-карта останется активной, и вы не потеряете свой номер, даже если не будете ею пользоваться в течение длительного времени, например, во время путешествия.
Сколько это стоит и как долго длится услуга?
Абонентская плата - 1 тенге/30 дней. Первое списание происходит сразу после активации. Услуга будет работать только в том случае, если она активирована и на балансе достаточно средств для списания абонентской платы.
Срок действия услуги составляет 12 месяцев. После этого функция сохранения SIM-карты будет автоматически деактивирована, но вы можете повторно включить ее, чтобы ваш номер оставался активным.
Как добавить
Наберите *553#
Как это отключить
Наберите *553*0#
Совместимость с другими сервисами
Пользователи тарифов FMS «Казахтелеком» и те, чей номер зарегистрирован в компании, не могут воспользоваться услугой SIM Save.
Услуга не входит в тарифы activ.

Останнє редагування:

cat

Місто
Суми
Телефон
iPhone 11, lifecell
Не знаю як актів але білайн KZ навіть карткою моно банк поповнюється

Дюрі-бачі

ПТН ПНХ
Місто
Ужгород
Телефон
OnePlus 6T
З цікавого: в Україні картка Activ (Kcell) реєструється в мережах всіх 3 операторів, але при автовиборі обирає lifecell. Vodafone в Казахстані працював виключно в Теле2 (при ручному виборі в інші не пускало), Київстар - виключно в Білайні, lifecell автоматично в Kcell (ручний вибір не пробував).
Дивно якось такий односторонній роумінг

Останнє редагування:
Зверху