На минулому тижні, вирішив протестувати інтернет і покриття 4G усіх чотирьох основних операторів у Польщі (PLAY, Orange, Plus, T-Mobile), локація місто Варшава. На автовокзалі "Заходньому" роздають безкоштовно стартові пакети, вибрати можна любий з чотирьох, прямо там можна їх і зареєструвати. Я взяв усі 4 для тесту)))). Усі оператори при активації стартового пакета надають гігабайти на старт 7-20GB (вибачаюся, але не запам'ятав хто скільки дає GB). Була можливість протестити майже усю Варшаву і її райони, буду писати середні значення швидкості і недоліки в покритті. Почнімо з PLAY, швидкість на вулиці 5-15 мбіт/с, дуже погано працює у приміщеннях 3-7Мбіт/с, на вулиці норм, часто тупо сидить на 800MHz, і не хоче переходити в інші діапазони, найслабша позиція. T-Mobile золота середина, деб я не був майже всюди швидкість 15-20 Мбіт/с, на вулиці працює норм, але у приміщеннях взагалі тупити починає, іноді просто втрачав мережу, там де PLAY хоч якось працювати міг. Orange - на вулиці та в приміщеннях 20-40 мегабіт спокійно, трохи підтуплює іноді але не надовго 10-20 секунд. І нарешті оператор Plus, здивував мене, я думав буде гірше, швидкість по усій Варшаві 40-70 мегабіт, працює ідеально як на вулиці так і в приміщенні, відвалів за тиждень часу не спостерігав. Для тесту використовував Wi-Fi роутер alcatel mw70vk LTE Cat:7. В усіх операторах присутня агрегація частот. Перевіряв на телефоні, усі оператори підтримують VoLTE і VoWiFi.