Нумізматична продукція: пам‘ятні монети й банкноти

Остап

Заблокирован
Місто
Днепр
Телефон
Doogee X30
но все это идиотизм.
Носить жменю в кармане, может и да.. Но у меня есть маленькая копилочка.. Сначала я в нее всю мелочь скидывал.. Потом только по 50коп. Потом только монеты 1грн.. Потом новые 1грн и 2грн.. Теперь буду закидывать по 5грн.. :)

Місто
Київ
Телефон
iPhone SE2/Samsung A05
Я монеты меньше 1 грн или прошу не давать, говоря о мнимом "я тут должен был", либо оставляю на кассе - пусть другие заберут. Монеты в 1 и 2 грн сбрасываю в пепельницу авто, т к по прямому назначению она мне не надо. И даю ними на чай заправщикам на АЗС

Barin

Заблудший
Місто
Белицкое
По непривычке очень сложно определить монету какого номинала тебе дают, если с купюрами всё просто - большая "картинка" и разные цвета, то при обращении с монетами приходиться её номинал, буквально, разглядывать. Это не удобно.

Місто
Бровари
Більшою мірою монети це проблема для людей із портмоне, або взагалі без нього. Треба шукати спеціальний гаманець, куди їх можна складати.

Місто
Бровари
це проблема для людей із портмоне, або взагалі без нього.
Або хто носить джинси, там є маленька кишеня "для запальнички", ось там ношу монети.
Не складно їх звідти виколупувати? А коли замінив штани і забув... А коли повісив на стілець, і все вилетіло на підлогу? Волію гаманець

aurowl

Moderator
Команда форуму
Місто
міста Торецьк
  • Like
Реакції: idea

Maxxx

420244
Місто
Київ
Телефон
iPhone 12 Pro Max
Не складно їх звідти виколупувати?
Ні, звикаєш і нормально, є моделі з досить широкими тими кишеньками. Іноді випадають, іноді забуваєш в інших джинсах, але носити лопатник все одно не буду - компактна кредитниця з затискачем для купюр і все.

• Like
Реакції: idea
Місто
Бровари
Колись давно купив спеціальний гаманець у Чорногорії з м'якої "лайкової" шкіри. Виглядає як мішечок, який зверху захлопується. Відкривати натисканням на боки. Дуже зручний. Правда без нього було краще, бо носив лише портмоне. Тепер теж рідко використовую, бо монет мало. У Польщі навпаки монет більше, ніж купюр. Монети від гроша до 5 золотих.
Я, правда, вже його губив рази два чи три, але завжди знаходив.

Місто
Бровари
Мрію про затискач для купюр, але поки нічого не знайшов, щоб подобалось і зручно було.

debugger

Moderator
Команда форуму
Місто
Киев
Національний банк України з 03 червня 2020 року введе в обіг монети номіналом 10 гривень,які поступово замінять відповідні банкноти.

debugger

Moderator
Команда форуму
Місто
Киев
Відновлюється випуск каталогу "Банкноти і монети України"
Національний банк відновлює випуск каталогу "Банкноти і монети України", на публікацію якого очікують нумізмати, колекціонери та усі, хто цікавиться історією й сьогоденням грошового обігу в Україні.
Українське видання започатковано у 1996 році. За період свого існування журнал, змінюючи назви та форми, виходив 19 разів. 20-тий випуск каталогу «Банкноти та монети України» за 2015 – 2019 роки трансформований у електронне видання.
Оновлене видання розповідає про діяльність Національного банку та Банкнотно-монетного двору НБУ у сфері грошового обігу за останні п’ять років:випуск 210 пам’ятних монет; введення в обіг банкнот нового зразка номіналами 20, 50, 100, 500 та 1 000 гривень; заміну паперових банкнот низьких номіналів 1, 2 та 5 гривень на металеві.

Завантажити безкоштовно без реєстрації та SMS.

debugger

Moderator
Команда форуму
Місто
Киев
Попался на сдачу новый пятак. Чуть меньше старого, пятикопеечного, но толще. Благодаря граням отличается от 1 и 2 грн. Ещё металл другой, не магнитится, но внешне особо не видно.
Вообще, сильно они все похожи, можно и от 2 грн со временем отказаться.
Для сравнения:

Місто
Бровари
Не круглі мені подобаються! Дійсно вони мало продумали дизайн у плані відмінностей.

Місто
Бровари
debugger, вони більш як купюри виглядають!
У Польщі є монетка, де сама вона кругла, а внутрішній кант багатогранний.
Ще цікава монета чи то в Угорців чи ще десь, там дірка про середині 😀

Місто
Київ
Телефон
iPhone SE2/Samsung A05
В Норвегии вроде дырка.
Но там все картами, там и деньги не нужны:)

Зверху