Налог "на болванки" идёт к нам

Місто
.UA
Roman_UA, никто не будет против. Но сам факт - неужели, чтобы к такому изменению хотя бы придти, политикам нужно быть учёными, докторами наук или аналитиками? Зато как драть деньги с людей, мы можем похвастаться, вроде было пару законов налоговых, которых в РФ нет.

Irop

Головоломщик
Місто
Житомир
Телефон
Xiaomi Mi 9 Lite
Верховна рада прийняла в першому читанні закон, що встановлює податок на електронні носії інформації.

Ініціаторами цього законопроекту стали народні депутати від ПР, КПУ і Блоку Литвина Луцький, Самойлик та Зарубінський, передає "Дело".

Даним законом передбачається, що автори літературних, фотографічних і образотворчих творів або їх уривків мають право на отримання винагороди за відтворення цих творів.

Виплата таких винагород покладається на:

1 осіб, що здійснюють відтворення примірників творів за допомогою копіювання;

2 виробників і імпортерів обладнання або матеріальних носіїв, із застосуванням яких можна здійснити репрографічне відтворення творів.

Це означає, що під дію закону підпадає будь-яка побутова техніка, здатна відтворювати об'єкти авторського права - флешки, принтери, CD / DVD-диски і т.д.

Щоб імпортувати товари в Україні, доведеться не тільки заплатити відповідну частку винагороди, а й отримати перед цим довідку з її оплати.

Установа, яка наділяється правами по збору і розподілу винагороди, має право на отримання інформації про реалізацію такої техніки.

Порядок збору відрахувань, розмір і умови виплати цих відрахувань, передбаченої у частині другій цієї статті, встановлюються Кабінетом міністрів.

Кабміном визначається також перелік обладнання і матеріальних носіїв, із застосуванням яких можна здійснити репрографічне відтворення творів.

Зібрані кошти розподіляються і виплачуються в таких пропорціях: авторам - 60%, видавцям - 40%.

Цей законопроект був прийнятий Верховною радою в першому читанні, 249 нардепів віддали свій голос "за".

Цікаво, що в сусідній Росії аналогічна ініціатива, запропонована Микитою Михалковим, провалилася.

В кінці 2010 року на Російський союз правовласників, очолюваний Михалковим, була покладена відповідальність за збирання і розподіл таких коштів.

Але в січні 2011 року Арбітражний суд Москви заборонив це положення, і зараз процес заблокований.
http://www.epravda.com.ua/news/2011/02/18/272494/

• Like
Реакції: lav
Телефон
М75:), С57 dual-sim, A50, htc6800
автори літературних, фотографічних і образотворчих творів або їх уривків мають право на отримання винагороди за відтворення цих творів.
И как это будет выглядеть? Записал я фильм, деньги за болванку перечислять в Голливуд, Мосфильм или в Индию? А может, я, покупая болванки, не фильмы писать буду, а музыку. Или проги. Или книги....

Місто
.UA
Записал я фильм, деньги за болванку перечислять в Голливуд, Мосфильм или в Индию?

нет, 1% будет вложен в стоимость болванки. И должен будет перейти "по назначению"

А может, я, покупая болванки, не фильмы писать буду, а музыку. Или проги. Или книги....

Ну, 1 процент пойдем авторам книги или создателю проги
Там всё продумают:D

Місто
Киевская область
Телефон
Nokia 6630 , Nokia Lumia 800
Телефон
М75:), С57 dual-sim, A50, htc6800
Древний анекдот "хочу написать книгу, нужно ли для этого авторские права?" теперь не совсем анекдот. Надо будет отучиться, сдать на права (авторские), получить корочку с фоткой и голограммой (имярек является автором категории **), зарегистрировать корочку в конторе по продаже болванок, и потом ходить туда за зарплатой;)

Irop

Головоломщик
Місто
Житомир
Телефон
Xiaomi Mi 9 Lite
шота вони не здогадалися вести податок на пісок. на ньому також можна відтворювати світові шедеври

Зверху