Нерухомість (нерухоме майно)

студент

Тут може бути ваша реклама!
Команда форуму
Місто
Київ, Вінницька
Телефон
i8+, i13ProMax, bbq20
Вичитав
Що достатньо зробити в БТІ дублікат техпаспорту, та звернутися до нотаріуса для вступу в спадщину. І вже сам нотаріус звернуться в БТІ задля встановлення права власності …

Howl

Да трам же тарарам!
Команда форуму
Місто
Краматорський р-н
Телефон
POCO F5, LG V30S+ ThinQ
студент, тут по іншому пишуть:
Тобто, якщо втрачено оригінал документа, що встановлював право власності на будинок, квартиру чи іншу нерухомість, варто в першу чергу звернутися до нотаріуса, який посвідчував такий документ, або до органу місцевого самоврядування, який такий документ видавав, із заявою про видачу його дубліката.

Отже, у випадку втрати, пошкодження або зіпсування свідоцтва про право власності на нерухоме майно, виданого органом місцевого самоврядування або місцевою адміністрацією, державного акту на право власності на земельну ділянку, за видачею свідоцтва на заміну втраченого, пошкодженого чи зіпсованого документа, необхідно звертатись саме до державного реєстратора.

Тобто фактично слід поспілкуватися з нотаріусом і державним реєстратором щодо цього.

БТІ надає техпаспорт, в якому є посилання на документ на правовласності, але це ж не документ про правовласності.

студент

Команда форуму
Місто
Київ, Вінницька
Телефон
i8+, i13ProMax, bbq20
Квартира не занесена в реєстр мінʼюсту. Які посилання?))
Мова скоріш за все йде про нерухомість, оформлену після 2013 року. До цього були картонні сертифікати на право власності, техпаспорти та приватизаційне доручення.

Howl

Да трам же тарарам!
Команда форуму
Місто
Краматорський р-н
Телефон
POCO F5, LG V30S+ ThinQ
Мова скоріш за все йде про нерухомість, оформлену після 2013 року.
Там розглянутий також випадок "Як відновити правовстановлюючий документ, виданий до 1 січня 2013 року".

У техпаспорту, який видає БТІ, зазначається розмір частки власника. У витягу від БТІ зазначається документ, на підставі якого виникло право власності (договір куплі-продажу, спадщина тощо).
Оскільки власника в живих немає, то це питання, скоріше за все, буде вирішуватися через нотаріуса або суд. Тому збири наявні копії документів і завітай до держнотаріуса. Він тобі розпише/розкаже всю цю процедуру.

А так власник міг би звертатися до тих органів, які видали ці документи, а якщо їх уже немає, то для тих, хто зберігає ті архіви.

Андрюх@dp.ua

Пенсіонер
Місто
Дніпро - мій рідний дім
Телефон
дивись підпис
О, до речі, а що робити у випадку, якщо я є власником квартири з двох долей по 50% кожна. Причому обидві долі мені ж і належать. Тобто одна половина квартири належить мені по одному техпаспорту, а інша по другому техпаспорту. Як отримати ОДИН техпаспорт на всю квартиру? В Дії бачу тільки долю померлої матері, яка перейшла до мене після вступу у спадщину. А ось моя доля в Дії не вказана.

Місто
Луганск
Телефон
Samsung Galaxy A30
Андрюх@dp.ua, по тех.паспорту тебе ничего принадлежать не может. Это не правоустанавливающий документ.
На основании каких документов ты собствннник каждой доли и в каком году они были выданы?

Андрюх@dp.ua

Пенсіонер
Місто
Дніпро - мій рідний дім
Телефон
дивись підпис
На основании каких документов ты собствннник каждой доли и в каком году они были выданы?
Одна половина згідно свідоцтва про приватизацію від 1999 року (її в Дії немає), а друга згідно свідоцтва про вступ у спадщину від 2017 року (ця половина в Дії присутня).

студент

Команда форуму
Місто
Київ, Вінницька
Телефон
i8+, i13ProMax, bbq20
А як може бути два різні техпаспорти на одну квартиру??? О_о
Це твій косяк, або нотаріус посрєдствєнний.

Андрюх@dp.ua

Пенсіонер
Місто
Дніпро - мій рідний дім
Телефон
дивись підпис
А як може бути два різні техпаспорти на одну квартиру???
Перший техпаспорт, який отримали в 1999 році після приватизації на двох співвласніків (я і мати) на 100% квартири. Другий техпаспорт на маміну долю квартири після її смерті у 2017 році. І я тільки недавно додивився, що новий техпаспорт був виписаний ТІЛЬКИ на ту половину квартири, яка дісталась мені у спадщину, так що варіанти хоч
хоч
нотаріус посрєдствєнний
можливі.
Але ось що тепер робити, ума не приложу:(

студент

Команда форуму
Місто
Київ, Вінницька
Телефон
i8+, i13ProMax, bbq20
Ну от я дивлюся на ксерокопії паспортів двох квартир. Тут в один паспорт вписані долі різних співвласників. А в тебе два однакові, виписані на тебе, в кожному по 50%?))))
То ж номінально ти єдиний власник. Нотаріус мав звести все до купи, а БТІ по факту переробити техпаспорт.
Сходи, проконсультуйся, як дві доді по 50% правильно оформити в одну, 100%

Андрюх@dp.ua

Пенсіонер
Місто
Дніпро - мій рідний дім
Телефон
дивись підпис
Місто
Киев
Куди йти? До нотаріуса чи в БТІ? Чия зона відповідальності?
Начни с нотариуса, дадут пинок в правильном направлении. С БТИ может быть все более запутанно, и уверен, что дадут визитку "своего" нотариуса по итогу.

Howl

Да трам же тарарам!
Команда форуму
Місто
Краматорський р-н
Телефон
POCO F5, LG V30S+ ThinQ
Як отримати ОДИН техпаспорт на всю квартиру?
Це новий техпаспорт на квартиру й це задоволення буде платне. Але плюс буде в тому, що в тебе буде вже електронний техпаспорт. Цим питанням займається БТІ. Окрім БТІ, тобі може понадобиться єдиний документ на власність -- це теж платно :)

Перший техпаспорт, який отримали в 1999 році після приватизації на двох співвласніків (я і мати) на 100% квартири. Другий техпаспорт на маміну долю квартири після її смерті у 2017 році.
До 2013 року відомості на правочини в Дії можуть не відображатися. Ти можеш звернутися до державного реєстратора й внести відомості про першу свою частку в ДРП, можливо, за твоїми всіма документами тобі нададуть один витяг, в якій будуть зазначені ці дві частки. Якщо робити через портал Дія, то електронний техпаспорт не потрібен, якщо звертатися класично, то на період воєнного часу електронний техпаспорт теж не потрібний. Й це безкоштовно, чим і раджу скористатися, особливо при наявності послуги для твого регіону на порталі Дія.

Місто
Запоріжжя
О, до речі, а що робити у випадку, якщо я є власником квартири з двох долей по 50% кожна. Причому обидві долі мені ж і належать. Тобто одна половина квартири належить мені по одному техпаспорту, а інша по другому техпаспорту. Як отримати ОДИН техпаспорт на всю квартиру? В Дії бачу тільки долю померлої матері, яка перейшла до мене після вступу у спадщину. А ось моя доля в Дії не вказана.
Так в чому проблема? В тому, що не вказана доля в Дії? Це не проблема, якщо є паперові документи. Коли будете щось робити з цією долею, скористаєтеся паперовими документами.

Місто
Киев
Андрюх@dp.ua, действительно, beroal, прав. Даже без наличия "бумажек", в реестре у нотариуса (к базе которой они имеют доступ), все данные есть. В случае каких либо действий с недвигой, потом по ситуации. Другое дело, если есть свободное время с деньгами (там не много, но по сумме потом тянуть может), и то загадочное желание у многих - чтоб все в порядке было. Тогда да. На счет последнего, дабы спать спокойно, то там такой бардак, что твой кажется идеальным порядком после генеральной уборки.) Лично тоже бы не парился, но тут тебе решать конечно.

Місто
Луганск
Телефон
Samsung Galaxy A30
Одна половина згідно свідоцтва про приватизацію від 1999 року (її в Дії немає), а друга згідно свідоцтва про вступ у спадщину від 2017 року (ця половина в Дії присутня).
В принципе, всё уже написали. В Дії отображается то, что есть в новом реестре (с 2013 года). Если хочешь, то можешь в новом реестре зарегистрировать свидетельство 1999 года и будет тоже отображаться.
Але ось що тепер робити, ума не приложу:(
Можно и ничего не делать, у тебя всё в порядке. Если хочется "диджитализации", то зарегай свидетельство 1999 года в новом реестре.

Місто
Київ
Телефон
iPhone SE2/Samsung A05
Ще можна глянути в податковому кабінеті. Туда, до речі, приходять і повідомлення про сплату податку на нерухомість.

Зверху