Wise.Shubin

Гугиль
Команда форуму
Місто
UA05,UA21
Словник адміністративно-територіального устрою України, словник вулиць населених пунктів та вулиць іменованих об'єктів:
Кодифікатор адміністративно-територіальних одиниць та територій територіальних громад (національний реєстр адміністративно-територіальних одиниць та територій територіальних громад України):

Причина: mtu.gov.ua
Останнє редагування модератором:

Янус

S/1979 S 2
Команда форуму
Місто
Київ
Телефон
Pixel 6a
В посиланні Буковина виділена жовтим кольором, що означає "іноді'
Я якраз про це і писав

Янус

S/1979 S 2
Команда форуму
Місто
Київ
Телефон
Pixel 6a
Кто так вообще говорит?
наприклад -- прогноз погоди, географія, історія та агрономія.
А можна приклад, наприклад? Окрім того 'географія' та інше - це не 'хто'
В прогнозах кажуть 'на сході країни', а не 'на східній україні'

• Like
Реакції: idea

ПотапаПапа

ОстапаПапа
Місто
Черновцы
Телефон
Samsung Galaxy S24fe
В посиланні Буковина виділена жовтим кольором, що означає "іноді'
Я якраз про це і писав
слушай, и шо ты - не простишь мне моё желание причислять моё место жительства к западной???
и как ты хочешь чтобы яназывался теперь, если нельзя сказать что "я - западенец"? "южанин" шоле?????

Янус

S/1979 S 2
Команда форуму
Місто
Київ
Телефон
Pixel 6a

ПотапаПапа

ОстапаПапа
Місто
Черновцы
Телефон
Samsung Galaxy S24fe
и как ты хочешь чтобы яназывался теперь, если нельзя сказать что "я - западенец"?
Та в смысле, называйся как хочешь. Мы ж тут не решаем как кому дрочить. Мы дискутируем
та я буду то... Просто твоё мнение хотел узнать. А ты как то странно дискуссию ведёшь: "так говорить низзя, а как - нискажууу"

Перемедон

Тиха украинская ночь,но..
Місто
Південь України.
Телефон
iP 13, Moto G84+E5577

Янус

S/1979 S 2
Команда форуму
Місто
Київ
Телефон
Pixel 6a
так говорить низзя
Это конструкция тобой додумана.
В моем "Буковина - не западная" нет назидательности или указаний что правильно, что нельзя
И дальше я продолжил, что [по-моему мнению] Буковина - это Буковина, как Горловка - Донеччина (на худой конец Донбасс), а не "восточная украина"

ПотапаПапа

ОстапаПапа
Місто
Черновцы
Телефон
Samsung Galaxy S24fe
Янус, когда меня тут спрашивают: "У вас такой акцент... Вы откуда?" - я всегда отвечаю: "С восточной украины", не акцентируя внимание что "с горловки". Чаще всего слышу в проодолжение: "Донецк-луганск?". Просто угукаю. Было пару раз: "С Харькова?!", говорил: "Хуже..." ))) Люди понимающе смеялись..

Янус

S/1979 S 2
Команда форуму
Місто
Київ
Телефон
Pixel 6a
Місто
Київ
Телефон
Samsung Galaxy S22Ultra

Верховна Рада на пленарному засіданні 1 липня підтримала проєкт постанови про перейменування селища Новгородське в Донецькій області на Нью-Йорк.

За це рішення проголосував 301 народний депутат.

Перейменування 12-тисячного селища, яке входить до складу Торецької громади, ініціювали його жителі.

Нью-Йорк - його історична назва.

Український інститут національної пам’яті підтримав повернення назви Нью-Йорк з огляду на положення статті 5 закону "Про географічні назви", яке дозволяє перейменування населених пунктів у випадку "необхідності повернення окремим географічним об’єктам їхніх історичних назв". Також Інститут вказував на те, що перейменування Нью-Йорку президією Верховної Ради України 19 жовтня 1951 року в Новгородське було продиктоване політико-ідеологічними міркуваннями комуністичної партії.

Перейменування Новгородського в Нью-Йорк вже погодили Новгородська селищна рада та військово-цивільні адміністрації Торецька й Донецької області.

Селище знаходиться недалеко від лінії фронту, тут розташована станція електричок "Фенольна".

Місто
Kyiv region
Телефон
iPhone

Верховна Рада на пленарному засіданні 1 липня підтримала проєкт постанови про перейменування селища Новгородське в Донецькій області на Нью-Йорк.

За це рішення проголосував 301 народний депутат.

Перейменування 12-тисячного селища, яке входить до складу Торецької громади, ініціювали його жителі.

Нью-Йорк - його історична назва.

Український інститут національної пам’яті підтримав повернення назви Нью-Йорк з огляду на положення статті 5 закону "Про географічні назви", яке дозволяє перейменування населених пунктів у випадку "необхідності повернення окремим географічним об’єктам їхніх історичних назв". Також Інститут вказував на те, що перейменування Нью-Йорку президією Верховної Ради України 19 жовтня 1951 року в Новгородське було продиктоване політико-ідеологічними міркуваннями комуністичної партії.

Перейменування Новгородського в Нью-Йорк вже погодили Новгородська селищна рада та військово-цивільні адміністрації Торецька й Донецької області.

Селище знаходиться недалеко від лінії фронту, тут розташована станція електричок "Фенольна".
предлагаю Киев переименовать в Новый Вашингтон.

Перемедон

Тиха украинская ночь,но..
Місто
Південь України.
Телефон
iP 13, Moto G84+E5577

Priser

Все буде Україна!
Місто
Павлоград
Телефон
Samsung S10e, Snapdragon
Товарищи это перемога!
Говорю вам как непосредственный участник этого театра.
Так а в чому проблема-то? Наскільки я розумію: місцеві жителі захотіли повернути історичну назву своєму селищу?

aurowl

Moderator
Команда форуму
Місто
міста Торецьк
Priser, так же как и ты наверное хочешь вернуть историческое название Матвеевка.

Кочевник

Ховрах-Терорист
Команда форуму
Місто
Свята Галичина
Телефон
Sams Note 20 Ultra + S8
Товарищи это перемога!
Говорю вам как непосредственный участник этого театра.
Так а в чому проблема-то? Наскільки я розумію: місцеві жителі захотіли повернути історичну назву своєму селищу?
Ароул навпаки пише, що це було складно. Тому й радіє як один з ініціаторів.

Priser

Все буде Україна!
Місто
Павлоград
Телефон
Samsung S10e, Snapdragon
Priser, так же как и ты наверное хочешь вернуть историческое название Матвеевка.
До речі, Павлоград не тільки Матвєєвкою був. Однією з історичних назв була "Луганська слобода" або просто "Луганськ" ;)

Зверху