Освіта в Україні та за кордоном

Дюрі-бачі

ПТН ПНХ
Місто
Ужгород
Телефон
OnePlus 6T
Почали пускати пилюку в очі про "корупційні ризики" і ні слова про нову хвилю еміграції молоді і про основну проблему: в України нема грошей на те, щоб десятки тисяч студентів 2 місяці навчалися на полігонах, бо ще чимало бруківки не поміняно.

Місто
Lutsk
Телефон
SGS21U+iPhone SE2
Чомусь думаю, що більшістю керує не факт проведення чи непроведення військової підготовки, а трохи інші перспективи.
Ось колега на роботі і по сумісництву батько 16-річного парубка. "Я то особливо не задумувався, але якщо чимало виїжджають - то, напевно, і мій поїде".
Напевно, наступного року 32% перетвориться в 50%.

Дюрі-бачі

ПТН ПНХ
Місто
Ужгород
Телефон
OnePlus 6T
happy_stone, ну я знаю причину виїзду і написання заяв значної частини студентів, бо це діти колег / їх родичів / знайомих / колишні клієнти як репетиторів. БЗВП - найбільш обговорювана тема...

Останнє редагування:

Гудзак

Хатуль мелумад - тварина типу кіт, що йде ланцюгом
Місто
Шахтарське (Першотравенськ) на Січеславщині
Телефон
Moto G9+; Moto G5+
...от ніх#я не понімаю... При владі рад "двійка" на екзамені на військовій кафедрі - це 100% виліт з інституту (як і після виключення з комсомолу). І це був _мирний_ час. Зараз війна (!!!) - і як я бачу у своїх окулярах, до хєра молоді разом з батьками тупо ссуться обов'язкової військової підготовки у вишах. Люди, схаменіться! Бо буде усім нам Д-У-П-А, якщо не сказати точніше.

Місто
London
Телефон
Samsung Galaxy S20
А в чому проблема БЗВП? Чого там боятися? Я розумію логіку виїхати до 18, розумію страх мобілізації, але БЗВП...?

ГлавБухАрик

Осінт-профанатор
Місто
Kyiv
Люди, схаменіться!
То у Вас там війна. В Ужгороді нічого такого, а якщо раптом що - із широких штанин дістануть пачпорти Мадярщини та розкажуть що з дитинства за Орбана, а Вас взагалі не знають..

Гудзак

Місто
Телефон
Moto G9+; Moto G5+
А в чому проблема БЗВП? Чого там боятися? Я розумію логіку виїхати до 18, розумію страх мобілізації, але БЗВП...?
І я не розумію. І не сказав би, що ідейні пацифісти, куди там. Слава богу, знаю і інші приклади - ось син знайомої після цивільного вишу з в/к чесно служить. Важко, страшно (особливо його матері - єдиний син), комбріг зовсім аж ніяк не "...отец солдатам" - але тягне хлопець, хоч і стогне. І йому 23 (чи вже 24).

Дюрі-бачі

ПТН ПНХ
Місто
Ужгород
Телефон
OnePlus 6T
Я основний ризик бач в тому, що москалі по полігонах стріляють а тут бац і літом десятки полігонів на кожному із яких тисячі студентів і сотні військових інструкторів.
Батьки ж пам'ятають як мобілізували 18 річних, які пройшли військову кафедру

Кочевник

Ховрах-Терорист
Команда форуму
Місто
Свята Галичина
Телефон
Sams Note 20 Ultra + S8
Батьки ж пам'ятають як
Нічого більшість не пам'ятає. Бо пам'ять як у гупі...
Як транслюють соцмережі, так і сунеться натовп
Ось колега на роботі і по сумісництву батько 16-річного парубка. "Я то особливо не задумувався, але якщо чимало виїжджають - то, напевно, і мій поїде".

Дюрі-бачі

ПТН ПНХ
Місто
Ужгород
Телефон
OnePlus 6T
Гудзак, Повезло, сина колегині теж так після в/к мобілізували літом після закінчення бакалаврату, навіть не дали вступити в магістратуру. В результаті рік повоював і мінус ступня. А найгірше почалося після: вивід поза штат (зп кілька сотень гривень) і на реабілітацію скидуются вже колеги, а компенсацію хіба через суд, бо позиція України "ми Вас туди не посилали, Ви самі за власним бажанням на міні підірвались"

Останнє редагування:

RifleR

👻👻👻
Місто
Київ
Телефон
iPhone, Samsung
вивід поза штат (зп кілька сотень гривень)
та невже?
Якщо тебе зарахували у розпорядження командира військової частини, тобі належить наступне грошове забезпечення:

• протягом двох місяців після зарахування у розпорядження буде виплачуватись грошове забезпечення за останньою займаною посадою у повному обсязі.
  • після перебування у розпорядженні понад два місяці та до закінчення перебування в розпорядженні тобі буде виплачуватись оклад за військовим званням, надбавка за вислугу років та додаткова винагорода у розмірі 20 100 гривень (абзац 5 пункту 2 частини 2 Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо окремих питань, пов’язаних із проходженням військової служби під час дії воєнного стану» від 28.06.2023 №3161-ІХ).

Гудзак

Місто
Телефон
Moto G9+; Moto G5+
RifleR, може, зараз щось змінилось на краще - але літом минулого року довгенько сидів на 900 гривень після бог-зна вже якого поранення син кореша (40+, у 22-му морпех, а на той час - у "Скалі" - ще ОШБ, не полку). А батько йому слав гроші переводами та посилки з харчами - ще й матюкався як не знаю хто.

Дюрі-бачі

ПТН ПНХ
Місто
Ужгород
Телефон
OnePlus 6T
RifleR, Звісно я поширюю ІПСО. як і суспільне телебачення...
Якщо в бійця ще є родичі, які готові судитися, то ще якось можна отримати виплати, але, зазвичай, навколо такого бійця тільки десятки шарлатанів, які прикидаються адвокатами, а на ділі позивну заяву складають гірше ніж Чат. А диплом, напевно, отримали використовуючи корупційну складову.

Останнє редагування:

Дюрі-бачі

ПТН ПНХ
Місто
Ужгород
Телефон
OnePlus 6T
stas_k, більшість все ж академ відпустку взяли, але й відрахувались чимало. Особливо тих, хто виїхав за кордон.

Останнє редагування:

RifleR

👻👻👻
Місто
Київ
Телефон
iPhone, Samsung
може, зараз щось змінилось на краще - але літом минулого року довгенько сидів на 900 гривень після бог-зна вже якого поранення син кореша
у середині 2023 року змінилось (абзац 5 пункту 2 частини 2 Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо окремих питань, пов’язаних із проходженням військової служби під час дії воєнного стану» від 28.06.2023 №3161-ІХ), тому у минулому році ніяк не мало бути 900 грн. Хіба що військова частина з якоїсь причини порушує закон.
як і суспільне телебачення
не треба примазувати сюди суспільне телебачення, у сюжеті чітко сказано, що в 23 прийняли зміни, згідно яких мають платити додаткові 20 тис грн.

Дюрі-бачі

ПТН ПНХ
Місто
Ужгород
Телефон
OnePlus 6T
RifleR, може й прийняли, можливо навіть і відсудять ті 20 тис. і їх виплатять "заднім числом", а от в 2024 платили кому 900, а кому 600 грн...
В Україні є чимало чудових законів, виконання яких доводиться вимагати через суд. Я з цим стикнувся коли ПФ неправильно мамі пенсію нарахував. Чимало знайомих в армії стикаються, особливо в частині виплат. Зокрема? родичі героїв 128 бригади, які загинули при врученні медалей, досі судяться за компенсації а чимало поранених виводять "поза штат".
В освіті теж не один студент мусить відстоювати через суд щоб в ЄДБО виправили "порушує порядок навчання" на "не порушує"

Останнє редагування:
Місто
Odesa-Romania
stas_k, більшість все ж академ відпустку взяли, але й відрахувались чимало. Особливо тих, хто виїхав за кордон.
Ну кто уехал, то понятно, как они учиться будут, по удалёнке что-ли. Или удалёнка в вузах существует ?)
А академа я думал ещё с союза не существует 😁 очень мало я знаю уже о современном высшем образовании оказывается

RifleR

👻👻👻
Місто
Київ
Телефон
iPhone, Samsung
Зокрема? родичі героїв 128 бригади, які загинули при врученні медалей, досі судяться за компенсації
це все-таки дещо інше. Так як вони загинули при врученні медалей, а не при виконанні бойового завдання, то тут є колізія щодо підстав для виплат, яку має вирішити суд. Взагалі, звісно, за три роки повномасштабної війни держава мала б вже прибрати подібні колізії, як це було зроблено з виведеними в розпорядження.
А ти тут просуваєш наратив, що всім, кого вивели поза штат, 100% не заплатять. Та чого тут соромитись, пиши вже, що в ЗСУ і грошове забезпечення ніхто не отримує, і "бойові" виплати, адже подібні випадки бувають, значить це тотально скрізь.

Дюрі-бачі

ПТН ПНХ
Місто
Ужгород
Телефон
OnePlus 6T
RifleR, Я ніде не писав, що ВСІМ не платять. 99% в ЗСУ зараз виплати залежать від того підписав якусь бумажку командир чи не підписав. Ті хто служить краще знають які там є схеми.
Post automatically merged:

Ну кто уехал, то понятно, как они учиться будут, по удалёнке что-ли. Или удалёнка в вузах существует ?)
А академа я думал ещё с союза не существует 😁 очень мало я знаю уже о современном высшем образовании оказывается
існує "індивідуальний план" і "вільне відвідування", які по суті й дають "дистанційне навчання". Тисячі студентів вже так 3.5 роки навчаються
Академка нікуди й не зникала

Останнє редагування:
Зверху