com

Заблокований
Місто
Львів
Причина: чат-боти
Останнє редагування модератором:

ГлавБухАрик

Громадський захисник корпорацій
Місто
Kyiv
Що значить не підходить? Карту чудово анулюють по свідоцтву про смерть, а от сам банківський рахунок Ви зможете закрити лише коли приймете спадщину, і в нотаріальному свідоцтві будуть перераховані відкриті рахунки Ваших батьків.

Місто
Киев
Право на спадщину, я уже принял. А для того чтобы закрыть банковский счёт, нужно ещё отдельно через нотариуса, подать запрос в банк. Стоимость запроса около 2000 гривен. Но если на счёту умершего, вообще не было денег, то есть ли смысл подавать через нотариуса в банк этот запрос. Закроется ли счет автоматически, через определенное количество лет?
Що значить не підходить? Карту чудово анулюють по свідоцтву про смерть, а от сам банківський рахунок Ви зможете закрити лише коли приймете спадщину, і в нотаріальному свідоцтві будуть перераховані відкриті рахунки Ваших батьків.

Останнє редагування:

ГлавБухАрик

Громадський захисник корпорацій
Місто
Kyiv
Право на спадщину, я уже принял. А для того чтобы закрыть банковский счёт, нужно ещё отдельно через нотариуса, подать запрос в банк.
Список рахунків/банків, як і всього іншого майна подається до того як приймається спадщина - як би це логічно і дешевше виходить. Якщо в Вашому свідоцтві про спадщину ціх рахунків немає, то Ви не маєте до них відношення і ніяк закрити не зможете. І дійсно нотаріус буде радий ще раз на Вас заробити і додатково оформлювати. Якщо на рахунку нема грошей, або Ви на них не претендуєте - дешевше просто про нього "забути" - він через 3роки буде закритий автоматично.
121. Надавач платіжних послуг закриває поточні/платіжні рахунки користувачів:

3) у разі смерті власника рахунку - фізичної особи/фізичної особи-підприємця/особи, яка провадила незалежну професійну діяльність, після виплати коштів спадкоємцю(ям) та іншим особам на підставі документів, визначених законодавством України(у Вашому випадку - свідоцтво де вказаний цей рахунок)

Howl

Да трам же тарарам!
Команда форуму
Місто
Краматорський р-н
Телефон
POCO F8 Pro, POCO F5
у свій Маріуполь Донецьку область і там закривати....
У період 2022--2023 року цим питанням міг займатися й відділення у Дніпрі.

Закрити рахунок, кредитну карту до нього та обнулити ліміт в цьому дивобанку тільки через відділення та до того ж в якому відкривалось?
Через головне відділення тій області, в якій воно відкривалося. У 2024 чи 2025 р. була проблема закрити кредитку без кредитного ліміту, прийшлося погрожувати зверненням до НБУ й відділення все ж таки доклали зусиль і вони змогли це зробити, а то казали, що не можливо для деяких областей.

Свидетельство о смерти, им не подходит. Или пусть карта, вечно остаётся открытой
Если взять к примеру Приват, то предъявив свидетельство о смерти (без разницы кто), банк сбрасывает финансовый номер, аннулирует карту и блокирует доступ в Приват24. Счёт, возможно, продолжает жить, но в ограниченном режиме.

Но если на счёту умершего, вообще не было денег, то есть ли смысл подавать через нотариуса в банк этот запрос.
Головне, щоб банк знав про смерть клієнта.
Як варіант, зверніться за консультацією сюди: https://legalaid.gov.ua/

• Like
Реакції: moby
Місто
Куренiвка
Телефон
C75,MC100,S930,Mi Max2.
А хто підкаже- у пенса картка Киянина використовується тільки для проїзду в транспорті, грошей картка не бачила зовсім. Коли термін діі закінчився у відділенні сказали користуйтеся далі. І тут дзвінок з відділення,прійдить до нас з паспортом і карткою треба провести хід коштів на 50 грн.через касу щоб потім не було комісії за обслуговування картки. Це щось нове, чи придумали?

Місто
Київ, Дніпро
Телефон
Tecno Spark 20C
А хто підкаже- у пенса картка Киянина використовується тільки для проїзду в транспорті, грошей картка не бачила зовсім. Коли термін діі закінчився у відділенні сказали користуйтеся далі. І тут дзвінок з відділення,прійдить до нас з паспортом і карткою треба провести хід коштів на 50 грн.через касу щоб потім не було комісії за обслуговування картки. Це щось нове, чи придумали?
Я свою КК використовую так само. Ще півтора-два роки тому сплачував з неї комуналку, бо тоді це був у мене чи не єдиний варіант безкомісійної оплати комун.послуг (до того ж, зручно через komunalka.ua). Та коли деякі банки почали ще й кешбечити комун.платежі - припинив і відтоді вона в мене від грошей "відпочиває". Десь рік тому теж подзвонили з Ощаду і натякнули про нібито платне обслуговування неактивного рахунку. На моє питання, де про таке написано (бо в тарифах пакету "Моя картка", що зазвичай прив'язаний до того пластику, щодо цього анічичирк), ощад-котик вправно відморозилась, порадивши почитати їхній ДКБО для фізосіб ("простирадло" на 250 сторінок, Карл!). Ну, ОК - зрештою, мені не складно десь раз на півроку поганяти туди-сюди якусь сотню грн. Без ніяких відвідувань Ощаду - онлайн-переказ в MyRaif на КК і взавтра-післязавтра в банкоматі того ж Райффа знімаю готівкою.

Зверху