У меня загранпаспорт

• Кількість людей, що взяли участь в опитувані
    459

debugger

Moderator
Команда форуму
Місто
Киев
Паспорт громадянина України для виїзду за кордон, що не містить безконтактного електронного носія (до 20 грудня 2016 року)
Паспорт громадянина України для виїзду за кордон з безконтактним електронним носієм

Із 20 грудня 2016 року видаються тільки біометричні закордонні паспорти. Видані до цієї дати паспорти чинні до закінчення терміну їх дії.
Строк дії документу:
  • громадянам України, які не досягли 16 років, оформляються на строк до 5 років;
  • іншим громадянам України — до 10 років.
Опис біометричного документу​
1659ea8a35c7c3fbe9b92ba100504fda.jpg

Сервіси:
ReadID Me — програма для зчитування інформації на закордонному паспорту (для платформи Android).

Причина: оптимізація вигляду шапки
Останнє редагування модератором:

Kritik

Имею мнение...
Місто
Odessa
Я действительно, как указали выше, писал про "Документ". Про консульства понятно - механизм взаимодействия с ними есть, и худо-бедно соблюдается. Но с нюансами.

Родственнице нужна была кое-какая информация от посольства. Словила очередь, пришла, а в посольстве что-то не работало. Но вроде ее вопрос взяли в работу, поэтому сбою не придала значения - а зря. На ее обращение не было ответа два месяца. Написала Email - как в рельсу позвонила. Новая очередь, пришла, спрашивает: "- а что так? А у нас был сбой, все обращения того дня с проблемами. А вас не уведомили, потому что у нас старая инструкция сбои учитывала, и вы по ней должны были оставить конверт с маркой, а по новой, по которой вы пришли, вы конверт не должны были оставлять, но тут сбой. А мы вам без вашего конверта ответ не напишем. А Email - а ваш не прочитали, видимо, очень много вас." И не поспоришь, много. Лучше действительно слать бумажные письма с уведомлением о вручении.

В любой европейской стране есть опция отправить письмо и получить подтверждение от почты, что письмо было доставлено.
В свое время налоговая научилась "отвечать" не только на неудобные письма с уведомлением о вручении, но и даже на такие письма с описью вложения. "Ваше письмо содержало "название документа", который был испорчен до состояния, неудовлетворительного для прочтения".

Это если вдруг бюрократам чего-то не хочется, они найдут, как запустить дурочку. В крайнем случае напишут, что куры передохли и запросят новый телескоп.

Rähn

Заблокирован
Місто
Харків
Телефон
Vodafone UA Euro L
Місто
Hranice
Безусловно не знаю формулировок вашего письма, но скорее всего его составляли не юристы, иначе чиновник не позволил бы себе такой формулировки в письменном ответе.
Юристы составляли.
Post automatically merged:

Т. е. как минимум вам дали название организации, которой вы должны адресовать свои запросы. Если вы хотите в самом деле судиться с ними в Европе и вам нужны официальные ответы от организаций, то вам бы нанять юриста в Украине, который бы помог вам сформулировать запрос и представлять ваши интересы при общении с украинскими организациями. По моему опыту могу сказать, что очень многие вещи решаются адвокатским запросом к организациям от имени клиента.
Этих запросов только по Чехии были сотни, если не тысячи. Как уже правильно сказали, что когда власть не хочет что-то делать, то найдёт любую отговорку.

Вкладення

• Клопотання.pdf
    223.3 КБ · Перегляди: 9
Останнє редагування:
Місто
Eskebjerg
lite исходя из моего скромного опыта, мне кажется что это очень странный запрос в гос учреждение. Первые 7 из 10 страниц вообще не имеют отношения к запросу.
Спорить дальше не буду, но вам бы поменять юриста, который пишет такие простыни , имхо.

Місто
London
Телефон
Samsung Galaxy S20
Де я написав, що я "дофіга активіст"? Я намагаюсь щось робити і до війни намагався, але віддавати себе всього якійсь боротьбі не збираюсь.
Твою позицію я зрозумів: моя хата зкраю.
Тобі навіть написали про їхнє самоуправство з внутр. паспортами, а ти наче з якоїсь іншої планети прилетів. Дівчатка та хлопчики ні в чому не винні, напишіть запит, докладіть більше зусиль... Таке враження, що ти не в Україні жив або ніколи не мав справ з держ. органами.
От прям їхнє самоуправство? От прям вони взяли і придумали, а не ДМСУ чи Уряд спустили інструкції...
Я дуже багато справ мав з державними органами, і ДП Документ на їхньому фоні надає шикарний сервіс.

Моя позиція не "моя хата скраю". Моя позиція не воювати з вітряками у вигляді співробітників ДП Документ, які нічого не вирішують. Влаштовувати скандал після отримання паспорта - це не про захист чиїхось прав, а про самоствердження.

Місто
Hranice
Влаштовувати скандал після отримання паспорта - це не про захист чиїхось прав, а про самоствердження.
А що ти пропонуєш? Просто забрати і піти, та ще й подякувати, що видали через 7 міс терміновий паспорт??? По всіх фронтах іде боротьба з ними і я не вихожу з цієї боротьби після отримання паспорта, як це пропонуєш ти. Я по мірі сил намагаюсь допомогти іншим. Так, скандал це були емоції, але за 7 міс ці дівчатка та хлопчики написали мені стільки відвертої брехні на мої запити, знущались з мене, що я мав на це право. Вже давно відомо, що укр. влада дуже боїться розголосу і публічності. Виводити їх із зони комфорту це дуже ефективно. В т.ч. через оцих директорів відділень.

студент

Тут може бути ваша реклама!
Команда форуму
Місто
Київ, Вінницька
Телефон
i8+, i13ProMax, bbq20
По всіх фронтах іде боротьба з ними і я не вихожу з цієї боротьби після отримання паспорта, як це пропонуєш ти. Я по мірі сил намагаюсь допомогти іншим.
Боєць! Шана і повага (ні).

Місто
London
Телефон
Samsung Galaxy S20
lite, пропоную спокійно забрати паспорт і піти собі. Вони як нічого не вирішували, так і не вирішують. Усі інструкції спускають їм з Банкової через уряд іДМСУ і що відповідати - спускають звідти ж.

Яким чином скандалення допоможе іншим - для мене загадка. Скандали у цьому випадку, по-моєму можуть хіба призвести до нової заборони видачі, бо найвеличнішому треба рейтинги, а погані ухилянти закордоном чудова нагода їх зробити ще раз гарну картинку.

Хочете виводити з зону комфорту українську владу - ну так виводьте, робіть розголос. Тільки влада це не співробітники ДП Документ, у них влади менше ніж колись було у тьоті на рецепції у паспортному.

Ну і голосно кричати після того як тебе вже ні в чому не утискають - це тупо самоствердження, як русня в All Inclusive скандалить на рівному місці із співробітниками у яких немає жодних повноважень

Місто
Hranice
Боєць! Шана і повага (ні).
Ну ясно, країна воює, а я тут борюсь за права ухилянтів. Це ж питання справедливості, як сказав Кулеба, коли разом з нинішнім Сибігою заборонив конс. послуги для Ч18-60. Законність? Ні, не чули.

Howl

Да трам же тарарам!
Команда форуму
Місто
Краматорський р-н
Телефон
POCO F5, LG V30S+ ThinQ
Підкажіть, як відбувається оплата за оформлення паспорту закордонного?) По реквізитам на місці?
Оплата за послуги оформлення паспорта здійснюється за реквізитами рахунку (IBAN). Туди краще йти вже з роздрукованою квитанцією.

Реквізити я брав на сайті ДМСУ після запису в онлайн-чергу й натискання на кнопку сплати.

Rähn

Заблокирован
Місто
Харків
Телефон
Vodafone UA Euro L
той може отримати славнозвісний "сірий паспорт" (polski dokument podróży dla cudzoziemca у Польщі), а там і до громадянства дотягти.
Стрьомно отримувати польський паспорт. Не дай боже Україна не витримає, російські (-украхнські) війська будуть стояти на польських східних кордонах.
А ну як нове хуйло надумає захищати русскоязичних?
Скажете, це неможливо? Ну-ну. Історія показує, що абсолютно можливо.
І що тоді? Йти до Війська Польського?
А так, без польського паспорта схопив валізу, на вокзал, там розштовхав полячок з дітьми і у поїзд у західному напрямку. У нас негромадяни у лютому-березні так робили. Схема робоча!
Думати треба хоча б на 2 кроки уперед!
Громадянство Нової Зеландії чи Канади - ось що збереже ваше безцінне життя!

Місто
Ukraine, Odessa
Rähn, Ну, у когось була можливість сховатися за кордоном, у когось за бронюванням... Але ані ті, ані інші не на фронті. А да, заброньовані ж потрібні більше тут, ніж там.

Місто
Ukraine, Odessa
Стрьомно отримувати польський паспорт.
Це ж паспорт іноземця. З таким паспортом до польського громадянства як до Місяця.
Та він не про це. Заброньованому пану дуже кортіло ткнути носом тих, хто шукає щось за кордоном, у той факт, що вони боягузи. Ось і все.

• Like
Реакції: lite

Rähn

Заблокирован
Місто
Харків
Телефон
Vodafone UA Euro L
Заброньованому пану дуже кортіло ткнути носом тих, хто шукає щось за кордоном, у той факт, що вони боягузи. Ось і все.
Та тієї броні залишилось 2 місяці. А потім мої вислови можуть бути більш радикальними ;)

• Wow
Реакції: lite
Місто
Ніжин / Ярослав
Стрьомно отримувати польський паспорт. Не дай боже Україна не витримає, російські (-украхнські) війська будуть стояти на польських східних кордонах.
А ну як нове хуйло надумає захищати русскоязичних?
Скажете, це неможливо? Ну-ну. Історія показує, що абсолютно можливо.
І що тоді? Йти до Війська Польського?
А так, без польського паспорта схопив валізу, на вокзал, там розштовхав полячок з дітьми і у поїзд у західному напрямку. У нас негромадяни у лютому-березні так робили. Схема робоча!
Так навіщо тоді чекати нового (чи старого) хуйла із таким захистом? Хитрий план: не чекаємо, а валимо на захід одразу! Отримуємо польський паспорт, а далі практично за пана Rähn схемою: валіза, вокзал, потяг на захід, тільки що без натовпів і негречного штовхання польок з дітьми. У будь-якій країні ЄС замешкуємо без проблем як громадянин ЄС, працюємо, ведемо бізнес etc.

Зверху