barabas
Гуцул
Паспорт громадянина України, що не містить безконтактний електронний носій (паспортна книжечка)
— — —
— — —
Причина: шапка теми
Останнє редагування модератором:
Можна список таких речей?)Є деякі речі, які принципово саме держава має робити. Інакше вона непотрібна.
Добре, що ті 350-500 якось вибороли(це було важко і довго),виходить вже не 500₴, а через 10років впевен, що буде ще дорожче...
Скоріше погоджусь, бо дискутувати про 500 грн на 10 років ….Паспорт громадянина України у формі ID-картки
Себастьян Перейро, а з 60 рабство відміняють, якщо доживеш? Так, починають випускати закордон...red-forum.com
, це тре привату пояснювати, бо він не актуалізував дані з пропущенобю сторінкою. прийшлось банк мінятиСебастьян Перейро, це нормальна ситуація, коли сторінки з "25 річним" фото пропускають...
Та мабуть вже випили, тому і понесло ))Щось вас понесло не туди. Випийте горілки, закусіть і видихайте.
Цілком згоден, але навіщо тобі (чи мені) ІД карта, якщо у тебе є зак. паспорт? Чому держава вважає, що без ІД людина не може існувати і нав'язує свої платні послуги? Штрафує за відсутність ІД (у мирний час). Тому що грошовий потік має бути стабільним?А за свої документи я сам заплачу.
Так отож, коли вже позбудуться цього совка? Коли з'явилась Дія, то заявили, що туди не додадуть паспорт-книжку (тільки ІД), бо там будуть тільки біометричні документи. Після цього туди додали ІПН, дипломи, навіть радянські свідоцтва про народження. Все на світі, але тільки не паспорт-книжку. Також постійно наголошували (приймали якісь там закони/постанови), що документи з Дії мають таку ж юр. силу, як і фізичні, але все як завжди пішло не так. Якщо я кожні 10 років фотографуюсь на зак. паспорт, то чому не можна ліпити моє фото в Дії на ту цифрову ІД карту, як це робиться зараз з еДокументом? Нащо пластик, який діє тільки в Україні. Треба копію? Генеруєш витяг (так само, як з Резерву). Вже навіть вод. права можна мати тільки цифрові в Дії - хороший початок.Була думка, ще на зарі незалежності, зробити внутрішній паспорт і закордонним. Тобто один для всього. Але відмовились. А у США взагалі немає внутрішнього паспорту. Там багато інших документів є. Зазвичай права.
Де саме держава нав'язує? Я щось не бачу, щоб усіх із паспортної книжки переводили на паспортну картку.Чому держава вважає, що без ІД людина не може існувати і нав'язує свої платні послуги?
Ну треба ж починати зі себеТак отож, коли вже позбудуться цього совка?
Ну РНОКПП, актові записи, освіта -- це інформація з реєстрів. Паспортна книжка має сторінки, в яких записи записані ручкою, а в реєстрах ці записи через деякі зміни мають уже інший вид (місце реєстрації). Й фактично в совкових фахівців виникає BSOD, коли ти їм надаєш паспортну книжку й витяг із реєстру тергромади, бо вони звикли писати адресу реєстрації так, як у паспортній книжці й порою неправильно )Після цього туди додали ІПН, дипломи, навіть радянські свідоцтва про народження. Все на світі, але тільки не паспорт-книжку.
Фактично до цього йде, але від фізичного носія весь світ не готовий відмовитися.Якщо я кожні 10 років фотографуюсь на зак. паспорт, то чому не можна ліпити моє фото в Дії на ту цифрову ІД карту
Я мав на увазі, що нав'язує внутр. паспорт, тобто ІД карту.Де саме держава нав'язує? Я щось не бачу, щоб усіх із паспортної книжки переводили на паспортну картку.
?Ну треба ж починати зі себе
Ну так треба це виправити, а не підлаштовуватись.Паспортна книжка має сторінки, в яких записи записані ручкою, а в реєстрах ці записи через деякі зміни мають уже інший вид (місце реєстрації). Й фактично в совкових фахівців виникає BSOD, коли ти їм надаєш паспортну книжку й витяг із реєстру тергромади, бо вони звикли писати адресу реєстрації так, як у паспортній книжці й порою неправильно
Стоп. Я правильно понял, что смена места проживания уже не фиксируется в паспорте книжке?коли ти їм надаєш паспортну книжку й витяг із реєстру тергромади
Факти, будь ласка. Якщо в тебе паспортна книжка актуальна, то ти нею користуєшся і далі.Я мав на увазі, що нав'язує внутр. паспорт, тобто ІД карту.
Совок фактично це звички, щоб перейти на нові колі, треба починати зі себе. Наприклад, уживання терміну "ІПН" я відношу до совка.
На тебе дивляться, як на барана, бо люди порою тупі й вони роблять, як звикли. А правильно чи ні, то не заважай їм працюватиНу так треба це виправити, а не підлаштовуватись.
Да, с декабря 2021 года.Стоп. Я правильно понял, что смена места проживания уже не фиксируется в паспорте книжке?
Имеет, но на принимающую сторону положены обязанности проверки действительности этой информации.И не имеет юридический силы. Только вытяг из реестра.
В криворожском ЦНАПе при оформлении документов специалисты потребовали принести им вытяг из дии (хотя вполне могли сами его получить), и сказали дословно, что штамп в паспорте уже ничего не значит. А выияг они уже проверяли по qr коду на действительностьИмеет, но на принимающую сторону положены обязанности проверки действительности этой информации.
Та що ж таке! Держава зобов'язує мати внутр. паспорт, книжку або ІД. Жити тільки з закордонним чи еДокументом не можна.Факти, будь ласка. Якщо в тебе паспортна книжка актуальна, то ти нею користуєшся і далі.
Та я не встигаю за всіма цими перейменуваннями і принципово ігнорую їх. ІПН замінили на РНОКПП. 3 букви замінили на 6, пипець як зручно! Військкомати на на ТЦК та СП, міліцію на поліцію. За роки незалежності міністерство транспорту вже побувало міністерством інфраструктури, тепер це міністерство розвитку громад і територій, податкову вже теж кілька разів перейменовували. Це ж обов'язково у назві перелічити всі функції і призначення.Наприклад, уживання терміну "ІПН" я відношу до совка.
В нас такий устрій, як і в багатьох інших країнах. В Чехії не так?Та що ж таке! Держава зобов'язує мати внутр. паспорт, книжку або ІД. Жити тільки з закордонним чи еДокументом не можна.
Просрочил вклейку фотографии - теперь только ID карта.Я щось не бачу, щоб усіх із паспортної книжки переводили на паспортну картку.
Просрочил вклейку фотографии - теперь только ID карта.Я щось не бачу, щоб усіх із паспортної книжки переводили на паспортну картку.
Ой у вас страничка чуть затерлась, не принимаем - менять на ID карту.
И так все со старым паспортом - чуть что-то малейшее не так, только замена на ID
У Чехії теж є окремо ІД карта і паспорт (для подорожей). ІД видається всім громадянам безкоштовно крім випадків втрати чи заміни за ініціативою людини (вартість 350 грн в еквіваленті). Крім того майже ніколи не треба приносити до держ. органів документи, які є в реєстрах і робити з них копії (самі ксерять, якщо треба і безкоштовно).В Чехії не так?
От коли повернешся, прояви ініціативу, реформуй галузь. А поки претензія щодо навʼязування внутрішнього ID не приймається. Щодо грошей, згоден, пенсіонерам послуга має надаватися безкоштовно. Всім іншим, за гроші. Чому? Бо зазвичай ті, хто більше всіх кричить, податки не сплачують від слова взагалі, але хочуть всього і безоплатно. Це якось ницо. Ні?У Чехії теж є окремо ІД карта і паспорт (для подорожей). ІД видається всім громадянам безкоштовно крім випадків втрати чи заміни за ініціативою людини (вартість 350 грн в еквіваленті). Крім того майже ніколи не треба приносити до держ. органів документи, які є в реєстрах і робити з них копії (самі ксерять, якщо треба і безкоштовно).