Може й ні, але тут вже діє принцип розумної достатньості - ну хто буде отримувати замість тебе посилки на укрпошті, підробивши дію або айді-паспорт? Це треба знати, що посилка прийшла, що там щось цінне, що варте ризику... Хто буде зливати інфу? Працівники пошти? Так у них є простіші варіанти потрібну посилку тупо спиздити..
Застосуйте це до викрадення абонентського номера, тобто, перевипуск SIM-карти.
До номера зараз прив`язано усе, більшість ресурсів використовують його як мінімальне достатнє підтвердження для двофакторної аутентифікації.
Тому викравши номер по підробленому документу через ЦОА мобільного оператора дуже легко отримати доступ, скажімо, до пошти, банкінгу, тощо.
Питання не в тому "кому воно потрібно" а втому, що це взагалі можливо.
А якщо можливо, то і ті "кому потрібно" знайдуться.
До того ж чому ви так впевнені що працівники пошти не зливатимуть інформацію?
Ви особисто кожного знаєте? Впевнений що ні.
Те ж саме зі скан-копіями документів.
Я ніколи не перевіряв, але впевнений що є цілий ринок де можна знайти ці копії.
Так то можна і замок на двері вдома не ставити зі словами "через вікно влізуть, якщо треба".
Щодо ситуації з відправленням...
Якщо хтось по вашому документу забирає відправлення, пошта за це вже не несе відповідальності — бо вони видали "по документу" і "перевірили особистість".
Якщо та посилка буде викрадена, то вони мають повернути вам вартість того відправлення.
На Новій Пошті теж є проблема — те що відправлення можна забрати по штрих-коду із мобільного застосунку.
Без перевірки особистості.
Просто наявності зображення зі штрих-кодом достатньо. Їх навіть не бентежить те що відправлення на жіноче ім`я.
Тому коли ви ходите на одне і те саме відділення досить регулярно, ваш код можуть навіть просто через плече зісканувати, а потім від вашого імені забрати відправлення, не знаючи чи є воно на відділенні взагалі — бо якщо немає вам так і скажуть, якщо є, віддадуть по коду.
І легально пошта вже не несе відповідальності за це, як мені відомо.