Президент Київстару про запуск 5G в Україні: «2022 рік — це зарано»
На думку президента Київстару Олександра Комарова, 2022 рік занадто рано для запуску 5G в Україні.
В Київстар не вважають за доцільне запуск 5G в Україні раніше закінчення 2022 року. Про це заявив президент Київстару Олександр Комаров на конференції 8 жовтня.
«Горизонт його (5G — ред). появи не найближчі 12 місяців. коли я говорю про те, що у мене є бачення 2021 року, то в моєму баченні 2021 року 5G в комерційній експлуатації в Україні не з’являється », — заявив Комаров.
За словами президента Київстар, чиновники кажуть про запуск 5G в 2022 році, проте Комаров вважає це швидше оптимістичним.
«Я б сказав так, що це зарано», — зазначив Комаров.
За його словами, по оптимальному терміну запуску 5G в Україні Київстар в своїх розрахунках спирається на два основні показники: проникнення підтримують зазначену технологію пристроїв, а також момент досягнення межі утилізації ємності і швидкості 4G-хотспотов.
«Якщо намагатися звести воєдино мою точку зору і точку зору, яку я чую з боку парламенту, — це кінець 2022 року або 2023 рік. Але до цього ще дуже багато всього повинно бути зроблено: звільнити спектр, розібратися з власниками, які сидять на цьому спектрі і дуже успішно борються в судах з державним регулятором », — підкреслив Комаров.
Також президент Київстару додав, що телеком-регулятор веде правильну роботу з питання боротьби з радіофобією в контексті 5G. За словами Комарова, зараз НКРЗІ готує для себе базу аргументів і доказів, щоб на державному рівні вибудувати об'єктивну позицію щодо радіофобії.
На думку президента Київстару Олександра Комарова, 2022 рік занадто рано для запуску 5G в Україні.
nv.ua