Повільний старт інтернету після заміни витої пари на оптичний

Місто
Kyiv
В мого провайдера налаштування скидували на Вайбер,також доступні в особистому кабінеті, при бажанні виклик майстра від 300 грн. Якщо принципово безкоштовно, то ваша правда
Post automatically merged:

Нещодавно провайдер кабельного інтернету перевів мене з витої пари на оптичний кабель. Одразу після переведення інтернет взагалі не стартував. Як виявилося, через таймаут. Після того, як я збільшив таймаут до 40 секунд, стартує, але неозброєним оком видно, що не одразу. Коли я завантажую комп'ютер (Linux), у мене автоматично запускаються веббраузер і поштовий клієнт. Одразу після запуску поштового клієнта той каже: «Сервер не знайдено». Через хвилину: «Сервер знайдено». З веббраузером те саме. Це взагалі нормально?
недостатньо інфи.
проблем може бути дуже багато усюди.

1. проблема на вашому пк, у вашій ОС, мережевій карті, тощо.
2. проблема може бути в пачкорді, порті, тощо
3. проблема може бути в терміналі, тощо
4. проблема може бути в оптоволокні (перегиб, мале кільце, хєрове зварювання як у вас в квартирі, так й у точці де це зварено з іншої сторони, а також на всьому протязі ділянки кабелю до обландання)
5. може бути проблема з портом\обладнанням провайдера, у тому числі - перегрівання, застарілі залізяки, нестача ресурсів, тощо
6. може бути пік-час проблема
7. може бути проблема на магістральних лініях
8. може бути проблема у роутингу

й так далі.
Тобто розумієте, ваше питання взагалі ні про що не каже.
Перед тим як щось запитувати, спробуйте будь-ласка перевірити якість свого провайдера у певний час, наприклад вночі, та у вечері. Спробуйте інші пачкорди, спробуйте перевірити кабель щоб не було сильно вузьких кіл, тощо.
Перевірте з'єднання до іноземних ресурсів. Не спідтестами, а чимось більш суттєвим, nperf, чи шо.

Плюс не зрозуміло саме питання "якось не так стало, але як само - хєр знає".
Короче кажучи робимо ping та tracert. Всі інші питання окрім ПК,роутера - ПРОБЛЕМА оператора

Паук

Пивовар
Команда форуму
Місто
Полтава
Телефон
(M) forever
шо там можна в PON ще налаштовувати, окрім loid/ploam та інколи серійника?

Зверху