️Цієї зими в Україні очікуються рекордні морози
ЗаБорНе бачу посилань на західних синоптиків. У статті тільки лінк на свою ж стартову.
Як можна не вірити написаному на заборі?
в статті посилання на ECMWF та NOAAНе бачу посилань на західних синоптиків.
fakty.com.ua
Згадуючи минуле літо, і читаючи цей прогноз на це ж літо, бачу, що там не те що вгадали, а викладені загальновідомі факти. У нас кожного року так є, і тут не обов"язково бути ясновидцем: червень відносно холодний і дощовий, кінець липня найтепліший, серпень теплий і сухий. Принаймні, у нас, на заході так. З року в рік таке. А от, про те, що це літо, принаймні, його початок, було одним із найхолодніших, це вони не спрогнозували. Ночі були холодними ціле літо. Тому огірки, помідори, кавуни довго не росли, так як мали б рости, коли тепло, цвіт не зав"язувався, плоди не достигали, тощо. Дині зів"яли і відмерли від холоду і надмірної вологи ще в липні. Тепло змістилось на 1 місяць у бік осені. Тому до цього часу у мене цвітуть огірки і помідори, та не зав"язуються, цвіт опадає у більшості випадків, а плоди, які якось з"явились, - зелені, не достигають, бо тепла вже нема і не буде. А те, що встигло зародити, то урожай виявився слабеньким. Бо не було тепла, такого, як треба. У нас так.
А в нас по іншому. Бо ± по Дніпру (річці) йде розділення між західними циклонами (Балтика-Середземномор'я) та східними антициклонами (від казані до Атирау)У нас так.
Вершину гори Піп Іван Чорногірський засипало снігом. Подекуди висота переметів сягає 80 сантиметрів.
Про це повідомляють гірські рятувальники Прикарпаття.
"Станом на 09:20 29.10.2025 на горі Піп Іван Чорногірський хмарно, видимість до 30 метрів. Вітер південно-західний 15-17 м/с, температура повітря -3°C", – зазначили там.
Гірше - це омивайка в авто, хто на зимову ще не перейшов))вода в лужах замёрзла.
Причем это бывает иногда внезапно. То есть вот днем +10...+12, вечером - ноль, а ночью снижается до отрицательных значений. И все, привет.Гірше - це омивайка в авто, хто на зимову ще не перейшов))
Я для цього купив рефрактометр, тепер омивачку та антифріз обовʼязково перевіряю, перед тим як лити.был неудачный опыт, купил "до -25", а он при -14 замерз
Я з початку жовтня почав доливати в бачок омивачку на -12. І все одно, вчора зранку у Львівській обл було -5 чи -7 і замерзла омивачка. Правда, коли вже сонце зійшло то розігріло. Бо були роки коли або концентрат -80 доливав або доводилося в якийсь трц на підземний теплий паркінг ставити і дзюрити там літнюГірше - це омивайка в авто, хто на зимову ще не перейшов))вода в лужах замёрзла.
Простіше купити в аптеці 96% спирту і долити вже... Визначив, що дуже намахують як з дешевою омивайкою, так і з антифрізом. (Але я купив недорогу в Брейні, поміряв і вона реально -20)))або концентрат -80 доливав
у мого кума сусід по котеджному містечку якось прийшов у сільмаг у сусідньому селі і просить ящик самої дешевої горілки. Продавчиня дуже здивувалась, каже та купіть нормальну, а він - я це не пити, я це у батарею, щоб раптом зимою труби не порвало.Maxxx, нічого нового, коли ще їхати і їхати. На дальняку де ніякої води,я залив пляшку горілки,, обнюхували довго.