Податки й збори

yahoo

username
Місто
Kharkiv
Телефон
Nubia Neo, Poco M3 Pro
Державна податкова служба України

tax.gov.ua сайт ДПС || ✎ ЗІР Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс
0 (800) 501-007 по Україні, ✆ +380 (44) 454-1613 із-за кордону || ✉ [email protected]
Електронні кабінети cabinet.tax.gov.ua платника податків і мобільний застосунок «Моя податкова» AppStore & Google Play, portal.pfu.gov.ua портал е-послуг ПФУ (перевірка сплати ЄСВ)
— — —
☝️ Розділ "Стан розрахунків з бюджетом" в електронному кабінеті платника податків: можливість сплатити податки й збори платіжною карткою (може бути присутня комісія) та дізнатися платіжні реквізити.

Причина: мобільний застосунок «Моя податкова»
Останнє редагування модератором:
Місто
Київ
Телефон
RN15pro+ КС ВР оптим
Місто
Київ
Нещодавно помітив в особистому кабінеті податкової окрім нерухомості ще й автомобіль , це як взагалі стосується податків ?
Авто дороге? Може про це мова https://kyivobl.tax.gov.ua/media-ark/news-ark/987214.html
Немає в переліку, але я тричі писав заяви на перерахунок податку на нерухомість , може з цим повʼязано

Місто
kiev
Нещодавно помітив в особистому кабінеті податкової окрім нерухомості ще й автомобіль , це як взагалі стосується податків ?
Авто дороге? Може про це мова https://kyivobl.tax.gov.ua/media-ark/news-ark/987214.html
Немає в переліку, але я тричі писав заяви на перерахунок податку на нерухомість , може з цим повʼязано
я також писав, а закінчилось донарахуванням за 22 рік, шоб сильно не ви..бувався

Місто
Київ
я також писав, а закінчилось донарахуванням за 22 рік, шоб сильно не ви..бувався
В мене перерахували і прибрали навіть 2 обʼєкта , але ж 3 листи, 2 електронні, 2 рази ще окремо звертався без заяви

Місто
Київ
Телефон
Samsung Galaxy S22Ultra
Мінфін об'єднав усі вимоги МВФ в єдиний податковий законопроєкт: ключові положення
Уряд України збирається запропонувати Верховній Раді проголосувати за непопулярні податкові зміни

Законопроєкт мітить чотири ключові податкові вимоги, які увійшли до меморандуму з МВФ:

автоматичне оподаткування доходів, отриманих від цифрових платформ, за пільговою ставкою 5%. Неоподаткований мінімум становитиме 2000 євро на рік, у разі перевищення цього ліміту податок утримується із суми перевищення. Пільгова ставка застосовуватиметься для тих, хто відкриє окремий банківський рахунок для доходів з платформ, не є самозайнятим і не має найманих працівників, не торгує підакцизними товарами й отримує до 7,2 млн грн на рік (834 мінзарплати). Uklon, Bolt, Uber та Glovo підтримують ці зміни;

продовження дії ставок військового збору, які були запроваджені на період дії воєнного стану (для фізичних осіб вона становить 5%), до набрання чинності рішенням Верховної Ради про завершення реформи Збройних Сил України;

встановлення податку на додану вартість (ПДВ) на товари, що купуються на закордонних маркетплейсах; його має додавати до ціни та сплачувати сама торговельна платформа. Від податку звільнять посилки вартістю до 45 євро, якщо їх надсилають фізичні особи без комерційної мети. Про причини й аргументи для ухвалення такого рішення LIGA.net писала в окремому матеріалі;

запровадження з 1 січня 2027 року обов'язкової сплати ПДВ суб'єктами спрощеної системи оподаткування з доходами понад 4 млн грн на рік. LIGA.net також писала, як ФОПам підготуватися до введення податку.

Від ухвалення цього законопроєкту (за умовами меморандуму, це має статися до кінця березня) залежить отримання Україною другого траншу від МВФ у червні 2026 року.

Співпраця з фондом для України є безальтернативною, пояснював голова податкового комітету Верховної Ради Данило Гетманцев, бо МВФ є "якорем, який зациклює на собі всі інші програми".

protoss

Ен таро Адун!
Місто
Іршава / Ужгород
Телефон
Samsung S21FE (050/067)
Горецкий, а технічно в них системи не зависнуть від такої кількості нових податків? Особливо всі посилки оформлювати.

Та і з ФОП дуже погано, що вони пишуть фіксовану суму в гривні, а не в "мінімальних зарплатах" чи хоча б в Євро. Бо буде ліміт 4 млн. як зараз 1 млн.: зараз нормально, а от через кілька років - мало.

cds

Місто
Днепр
Телефон
Pixel 4a, Nokia 515
Мінфін об'єднав усі вимоги МВФ в єдиний податковий законопроєкт:
Понравился отрывок из статьи, повышаем налоги и раздаем полным ходом кещбеки
Що саме передбачає законопроєкт та скільки кешбеку на пальне можна буде профінансувати за додаткові доходи від підвищення податків?
Либо крестик снимите, либо трусы наденьте ©

Місто
London
Телефон
Samsung Galaxy S20
Особливо всі посилки оформлювати.
Якщо робити по розуму, то більшість посилок усе одно їде з алі і подібних. Там вже є фунція автоматично додавати податки і мито залежно від країни доставки. Тож фактично треба тільки з нашого боку інтеграцію зробити щоб платформи звітували і самі усе списували і перераховували. Тоді вплив на адміністрування і розмитнення буде мінімальний

Місто
Київ
Горецкий, а технічно в них системи не зависнуть від такої кількості нових податків? Особливо всі посилки оформлювати.

Та і з ФОП дуже погано, що вони пишуть фіксовану суму в гривні, а не в "мінімальних зарплатах" чи хоча б в Євро. Бо буде ліміт 4 млн. як зараз 1 млн.: зараз нормально, а от через кілька років - мало.
Вже на аліку ви побачите суму податку, так вже працює в деяких країнах

Зверху