Покриття Vodafone 3G (UMTS)

Дюрі-бачі

ПТН ПНХ
Місто
Ужгород
Телефон
OnePlus 6T
Я ще з такими приколами не зустрічався, може тут пояснять в чому суть:
Кум живе в с.Оноківці (пригород Ужгорода) кожного вечора 3G покриття від Vodafone зникає повністю, вдень сигнал -100 Дб, але смарт часто не може зареєструватися в мережі, а вночі сигнал виростає до -90 Дб і пристойна швидкість.

Місто
Краматорск/Лиман
Телефон
Xiaomi Mi 9 Lite
Я ще з такими приколами не зустрічався, може тут пояснять в чому суть:
Кум живе в с.Оноківці (пригород Ужгорода) кожного вечора 3G покриття від Vodafone зникає повністю, вдень сигнал -100 Дб, але смарт часто не може зареєструватися в мережі, а вночі сигнал виростає до -90 Дб і пристойна швидкість.
Загугли "дыхание соты"
В сетях третьего поколения присутствует эффект «дыхания соты» («cell breathing»). Т.е. чем больше абонентов в настоящий момент используют данную соту, тем меньше радиус её действия. При этом максимальная скорость «затухает» при удалении абонента от базовой станции. Таким образом, у абонента воскресным утром есть шанс «поймать» скорость 10 Мбит/с, днем она уменьшится до 2-3 Мбит/с, а вечером в будний день его аппарат может вообще выпасть из сети 3G и зарегистрироваться в GSM с соответствующим снижением скорости. И это несмотря на то, что абонент всё это время будет находиться в одном и том же месте.

Місто
Киев
Телефон
Pixel 6A
Дюрі-бачі, с виду классическое дыхание UMTS сот

Місто
Ужгород
Телефон
iPhone 15, SE2020
Дюрі-бачі, Я теж живу поблизу Оноківської БС, метрів 300-400, приїхав у гості до батьків і вчора теж помітив що мої роумінгові сімки з МТСу перейшли на КС. Здивувався, перевірив той телефон не МТС стоїть і там теж не було мережі 3Ж, телефон був у режимі ГСМ. Але як тільки почав з ним користуватись то Зж з'явилось.
Скоріше за все проблема в мережі, як вище написали.

Місто
Чоп-Ужгород
Телефон
Iphone 13 pro
Дюрі-бачі,
Julian, я все таки думаю що вони щось крутять і можливо модернізують БС тому що вчора були сильні перебої з мережею і бачив чуваків які лазили по вишкам...Просто тут і слова написати не можна щоб не вліпили карточку....

Місто
Ужгород
Телефон
iPhone 15, SE2020
матвей, Можливо, було б не погано якби підвищили ємність мережі, тим самим покращили якість зв'язку. Від Ужгорода в сторону Ужка 3Ж практично немає, один Перечин був лише покритий. (Це станом лютого 2017 року коли був в тих районах). На вихідних знов їду туди, буду мониторити мережу.

Місто
Чоп-Ужгород
Телефон
Iphone 13 pro
Julian, я приїхав до друга в Чоп, він живе в напрямку села Червоне(3ж там мало би бути і в тому селі по карті) так ось, у нього воно відсутнє, але якщо пройти 10 метрів вправо або вліво по вулиці то з"являється і працює...Мертва зона між секторами?!
П.С. в Ужгороді Новий район в квартирному домі ліпше всього покриття 3ж у водафона, лайф і київстар ловить нормально тільки біля вікон. Так що похвалю)))

Місто
Київ
Телефон
Samsung Galaxy A73
матвей, в Берегові вчора і сьогодні теж трабли з 3ж. Мережа то є, то нема. А коли є, швидкість майже нульова.

Місто
Киев
Телефон
iPhone 7 Plus
А что у вас там в Житомире такого вояцкого стоит, что ни как не разродятся? И это, вы подождите, когда МТСы начнут запускаться, после разрешения в Житомире, и гляньте, на сколько таки сеть была готова. Ну, и касательно разрешений на сайте УГЦРЧ. Возможно БСки не регают у них пока не дано будет разрешение на работу?

Я не житомирянин, но знаю, что там находится военный Институт радиосвязи и рядом действующий военный аэродром Озерное.

Місто
Чоп-Ужгород
Телефон
Iphone 13 pro
С горе-финансами у МТС для кого лепить на Западной Украине? Для тех, кто поголовно сидит на КС и ЛС? Где логика?
у тебе застаріла інфа))) Якраз сидять тут на мтс з лайфсел, а на київстарі та частина, де чщось інше просто не працює...Тому і парадокс, свій регіон, а роботи не ведуться.

Місто
Івано-Франківськ
Телефон
Xiaomi Redmi 3S Pro
Думаю, что сейчас для инета там все на ЛС
Живу в паралельній Західній Україні. Інтернетом користуюсь активно, дуже активно. Причому не від ЛС.
І серед мого кола спілкування ЛС - дуже велика рідкість. Хоча, згоден, вибірка по мені не дуже репрезентативна.
Просто зачепило слово "все".

Місто
Луганск
Телефон
Samsung Galaxy A30
У МТСов стратегия одна, судя по всему, денег нет и посему лепим хоть что то, но в относительно перспективных регионах. С горе-финансами у МТС для кого лепить на Западной Украине? Для тех, кто поголовно сидит на КС и ЛС? Где логика?
А почему тогда ни один населённый пункт не покрыт 3G в их регионе - Луганской обл.?

Місто
Вінниця
Телефон
Apple iPhone 13
А почему тогда ни один населённый пункт не покрыт 3G в их регионе - Луганской обл.?
Киевстар, например, уже давно сделал покрытие в городах Северодонецк, Лисичанск, Сватово и даже в пгт.Беловодск, Новопсков. Хотя это не их регион.

Им в красных городах нужна сильная плотность БС, много абонентов и нагрузка большая, по статистике еще и абоненты водафон используют на 50% больше интернета нежели КС. Не хватает им инвестиций в первую очередь! Это их никак не оправдывает конечно(с таким количеством людей будьте добры не только зарабатывать), европейского(московского) оператора №1.

Вкладення

• mbou.jpg
    mbou.jpg
    26.1 КБ · Перегляди: 69

LArmstrong

Вояж
Місто
Ukraine
Шапка темы обновлена!

Это после глюка базы их 1293,
Да, там не 1293, а 215 новых.

В таких областях обновы: