Воно то так, але чому ти береш в приклад якісь інциденти неправомірних дій поліції які колись були, і притягуєш саме до цієї ситуації з підстреленим бидланом? Навіщо натягувати сову на глобус?
Я не хочу повторювати вдесяте, про що вже сказав. Якби все будо за законом і в цей раз, то всі симпатії були б на стороні поліції. Ще й поліцейські отримали заохочення, медаль і зірочку на погони.
1. Подивіться ще раз відео. Авто стояло під стіною на тротуарі, його легко заблокувати. Починався діалог більщ-менш спокійно. "Водійка" спочатку не агресувала. Якби просто одразу заблокували авто, то вона навіть би не рипнулася, а чекала адвоката. Звичайно, ї.блан сварився нецензурною лайкою, але на то поліцейські мають бути стресостійкими. Ще й могли б виписати йому постанову за порушення громадського порядку (лайка в публічному місці). Визначити його особу, я думаю, було легко за номером авто.
2. Поліцейські замість блокування авто почали незаконне проникнення. Ескалація конфлікту.
3. Додали застосування сили щодо вагітної. Я розумію, що вона могла брехати. Але є презумпція. Вони мали спочатку повірити, а потім вже розбиратися по факту. Якби виявилася брехня, то можна було покарати постановою.
4. Звичайно агресія породила ще більшу агресію і максимальну екскалацію - навмисне вбивство (це кваліфікація ДБР і прокуратури).