Тобто вони ПОВИННІ тобі ВСЕ, а ті їм - НІЧОГО?!? Ти ж до них прийшов, вони тебе не гукали
Відкриваємо ЗУ "Про участь громадян в охороні громадського порядку і державного кордону" і в статті 13 вивчаємо обов'язки так званих добровільних помічників.
Серед них:
- під час виконання обов’язків з охорони громадського порядку і державного кордону
мати особисте посвідчення члена громадського формування та
нарукавну пов’язку
- Члени громадських формувань під час виконання своїх обов’язків з охорони громадського порядку і державного кордону
після обов’язкового пред’явлення посвідчення члена громадського формування мають право...
Читаємо вище - посвідчень не пред'являли, нарукавні пов'язки відсутні... Тобто, стоять таки собі 2 гопника біля райвідділку поліції і щось там вимагають.
@goga , навіщо ти ходиш до незнайомих людей?
Я то пішов у райвідділок поліції на письмове запрошення дізнавача у відповідь на моє клопотання на ознайомлення з матеріалами справи. А незнайомі люди там випадково стояли.
Каждая из сторон, и гос-во и гражданин пытаются иметь только свои права и отказаться от обязанностей. Это обоюдно. Чему удивляться
Від яких обов'язків я ухилився?
вочевидь це сталось вже в середині відділку, суджу про це через неадекватні дії співробітників, коли Гога почав відео фіксацію.
Не в середині відділку, а навіть за територією відділку. Уважніше читайте.
Просто вивіси копію наказу про спєцконтроль спєц-лухухурі-віайпі-режиму на інфодошку і не тринди.
Я лише ЗА. Усіма копитами. Тут може бути наказ з відміткою реєстрації в Мінюсті, або наказ військового коменданта. Але нема ні того, ні іншого.
І в п'яте - особу ніхто не зупиняє, вона бажає зайти "на територію чи об’єкт із спеціальним режимом або в місці здійснення спеціального поліцейського контролю". Закон це чітко регламентує.
А я тобі ще раз раджу ознайомитися з ЗУ "Про національну поліцію".
Те, що ти пишеш - то превентивні поліцейські заходи. Їх перелік наведено у частині 1 статті 31.
А ще є частина 2 статті 31, яка чітко регламентує:
Стаття 31. Превентивні поліцейські заходи
............
2. Під час проведення превентивних поліцейських заходів поліція зобов’язана повідомити особі про причини застосування до неї превентивних заходів, а також довести до її відома нормативно-правові акти, на підставі яких застосовуються такі заходи.
От в тому то і проблема в поліції, бо не може вона послатися на будь-якій нормативно-правовий акт, в розумінні Указу Президента "
Про державну реєстрацію нормативно-правових актів міністерств та інших органів виконавчої влади" та виданому на підставі цього Указу
Постанови КМУ від 28 грудня 1992 р. № 731.
Якщо простими словами - недостатньо у поліції просто підписати бАмажку. Ще треба її зареєструвати у Мінюсті чи його територіальному органі.
А в поліції нема такої бАмажки з реєстрацією.
Ось тому деякі особи і намагаються бикувати. А я вже не молодий, щоб вестися на такий розводняк.