debugger

Moderator
Команда форуму
Місто
Киев

Національна поліція України
Закон України «Про Національну поліцію»
Сайт: http://www.npu.gov.ua/
Вікіпедія: стаття
e-mail: [email protected]
для запитів ЗМІ: [email protected]
запити на отримання публічної інформації: [email protected] (формат запиту)
для електронних звернень громадян: [email protected] (формат звернення)
Номер термінового виклику: 102
Саll-центр: 0-800-50-02-02

Вкладення

• 73d8321eed51e978852d83bbbfab14b4.jpg
    73d8321eed51e978852d83bbbfab14b4.jpg
    911.9 КБ · Перегляди: 203
  • PM314image002.jpg
    PM314image002.jpg
    46.2 КБ · Перегляди: 218
Останнє редагування:

ГлавБухАрик

Осінт-профанатор
Місто
Kyiv
мені не відомий нормативно-правовий акт, який надає поліції перевіряти мої документи та особисті речі
Для особливо упоротих вчетверте повторюю
Стаття 32. Перевірка документів особи

1. Поліцейський має право вимагати в особи пред’явлення нею документів, що посвідчують особу, та/або документів, що підтверджують відповідне право особи, у спосіб, який дає можливість поліцейському прочитати та зафіксувати дані, що містяться в документах, у таких випадках:
3) якщо особа перебуває на території чи об’єкті із спеціальним режимом або в місці здійснення спеціального поліцейського контролю;
Стаття 34. Поверхнева перевірка
1. Поверхнева перевірка як превентивний поліцейський захід є здійсненням візуального огляду особи, проведенням по поверхні вбрання особи рукою, спеціальним приладом або засобом, візуальним оглядом речі або транспортного засобу.
4. Поліцейський може здійснювати поверхневу перевірку речі або транспортного засобу:
6. Під час поверхневої перевірки речі або транспортного засобу особа повинна самостійно показати поліцейському вміст особистих речей чи транспортного засобу.

Перемедон

Тиха украинская ночь,но..
Місто
Південь України.
Телефон
iP 13, Moto G84+E5577
ГлавБухАрик, пан goga, імовірно мав на увазі саме підстави для зупинки та перевірки документів. Якщо що, то про "підстави" я почув у фоновому прослуховуванні феспук-рілс-срачу, який переглядали елітні військовослужбовці, і це здається мені логічним.

• Like
Реакції: drmz

ГлавБухАрик

Осінт-профанатор
Місто
Kyiv
мав на увазі саме підстави для зупинки та перевірки документів
І в п'яте - особу ніхто не зупиняє, вона бажає зайти "на територію чи об’єкт із спеціальним режимом або в місці здійснення спеціального поліцейського контролю". Закон це чітко регламентує.

1. Поліцейський має право вимагати в особи пред’явлення нею документів, що посвідчують особу, та/або документів, що підтверджують відповідне право особи, у спосіб, який дає можливість поліцейському прочитати та зафіксувати дані, що містяться в документах, у таких випадках:
3) якщо особа перебуває на території чи об’єкті із спеціальним режимом або в місці здійснення спеціального поліцейського контролю;

Андрюх@dp.ua

Пенсіонер
Місто
Дніпро - мій рідний дім
Телефон
дивись підпис

drmz

маниакально-депрессивный стэндап
Місто
Гуляйполе
мені не відомий нормативно-правовий акт, який надає поліції перевіряти мої документи та особисті речі
Для особливо упоротих вчетверте повторюю
Просто вивіси копію наказу про спєцконтроль спєц-лухухурі-віайпі-режиму на інфодошку і не тринди.

Перемедон

Тиха украинская ночь,но..
Місто
Південь України.
Телефон
iP 13, Moto G84+E5577
вочевидь це сталось вже в середині відділку, суджу про це через неадекватні дії співробітників, коли Гога почав відео фіксацію. Звісно до середини відділку просто так не попасти, потрібно пройти реєстрацію на кпп: хто ти, до кого ти, причина відвідування ітп.

Місто
Odesa-Romania
Каждая из сторон, и гос-во и гражданин пытаются иметь только свои права и отказаться от обязанностей. Это обоюдно. Чему удивляться

ГлавБухАрик

Осінт-профанатор
Місто
Kyiv
потрібно пройти реєстрацію на кпп
Отой знавець законів, який не розуміє різниці між "причиною" та "підставами" і відмовляється реєструватися на КПП, бо йому не дають наказу по ОРУП що КПП це КПП. А так як з іншої сторони такі самі знавці, то маємо що маємо... До слідкуючого подарунка з вибухівкою...

Останнє редагування:

goga

Звичайний свинорил
Місто
Одеса
Тобто вони ПОВИННІ тобі ВСЕ, а ті їм - НІЧОГО?!? Ти ж до них прийшов, вони тебе не гукали ;)
Відкриваємо ЗУ "Про участь громадян в охороні громадського порядку і державного кордону" і в статті 13 вивчаємо обов'язки так званих добровільних помічників.
Серед них:
- під час виконання обов’язків з охорони громадського порядку і державного кордону мати особисте посвідчення члена громадського формування та нарукавну пов’язку
- Члени громадських формувань під час виконання своїх обов’язків з охорони громадського порядку і державного кордону після обов’язкового пред’явлення посвідчення члена громадського формування мають право...
Читаємо вище - посвідчень не пред'являли, нарукавні пов'язки відсутні... Тобто, стоять таки собі 2 гопника біля райвідділку поліції і щось там вимагають.

@goga , навіщо ти ходиш до незнайомих людей?
Я то пішов у райвідділок поліції на письмове запрошення дізнавача у відповідь на моє клопотання на ознайомлення з матеріалами справи. А незнайомі люди там випадково стояли.

Каждая из сторон, и гос-во и гражданин пытаются иметь только свои права и отказаться от обязанностей. Это обоюдно. Чему удивляться
Від яких обов'язків я ухилився?

вочевидь це сталось вже в середині відділку, суджу про це через неадекватні дії співробітників, коли Гога почав відео фіксацію.
Не в середині відділку, а навіть за територією відділку. Уважніше читайте.

Просто вивіси копію наказу про спєцконтроль спєц-лухухурі-віайпі-режиму на інфодошку і не тринди.
Я лише ЗА. Усіма копитами. Тут може бути наказ з відміткою реєстрації в Мінюсті, або наказ військового коменданта. Але нема ні того, ні іншого.

І в п'яте - особу ніхто не зупиняє, вона бажає зайти "на територію чи об’єкт із спеціальним режимом або в місці здійснення спеціального поліцейського контролю". Закон це чітко регламентує.
А я тобі ще раз раджу ознайомитися з ЗУ "Про національну поліцію".
Те, що ти пишеш - то превентивні поліцейські заходи. Їх перелік наведено у частині 1 статті 31.
А ще є частина 2 статті 31, яка чітко регламентує:

Стаття 31. Превентивні поліцейські заходи
............
2. Під час проведення превентивних поліцейських заходів поліція зобов’язана повідомити особі про причини застосування до неї превентивних заходів, а також довести до її відома нормативно-правові акти, на підставі яких застосовуються такі заходи.

От в тому то і проблема в поліції, бо не може вона послатися на будь-якій нормативно-правовий акт, в розумінні Указу Президента "Про державну реєстрацію нормативно-правових актів міністерств та інших органів виконавчої влади" та виданому на підставі цього Указу Постанови КМУ від 28 грудня 1992 р. № 731.

Якщо простими словами - недостатньо у поліції просто підписати бАмажку. Ще треба її зареєструвати у Мінюсті чи його територіальному органі.
А в поліції нема такої бАмажки з реєстрацією.
Ось тому деякі особи і намагаються бикувати. А я вже не молодий, щоб вестися на такий розводняк.

drmz

маниакально-депрессивный стэндап
Місто
Гуляйполе
Що в тому поганого? Що це "обоюдно".
Треба "підкоряйся, а потім шукай вітра в полі оскаржуй" ?

ГлавБухАрик

Осінт-профанатор
Місто
Kyiv
От в тому то і проблема в поліції, бо не може вона послатися на будь-якій нормативно-правовий акт,
Це вже навіть не смішно...
І в черговий раз - нормативно-правовим актом на підставі яких проводяться превентивні поліцейські заходи "Перевірка документів особи" та "Поверхнева перевірка" на вході території "ВП5 ОРУП 1 ГУНП в Одеській області" є ЗУ "Про Національну Поліцію", а саме ст.32 та ст.34, цитати з яких я наводив - це Вам скаже будь-який юрист, що хоч трохи розуміється на своїй справі.
А те що Ви так бажаєте сюда притягнути, відноситься не до "доведення НПА", а до "причини застосування" - але мабуть відсутність базової юридичної підготовки ніяк не дає Вам це збагнути...

Місто
Odesa-Romania
Від яких обов'язків я ухилився?
К вам претензий нет )
Это была минутка философствования на тему государства, общества и права

Вон товарищч главбух во всех темах практикует императив государственной машины, может беркутовец бывший, а не главбух он ?)
Що в тому поганого? Що це "обоюдно".
Треба "підкоряйся, а потім шукай вітра в полі оскаржуй" ?
Хорошо было бы если бы государство исполняло свои обязанности, и гражданин их исполнял, и это все в масштабах 99% общества и государства. Понятно что идилии абсолютной быть не может.
А у нас постоянно друг на друга кивают, то гражданин своих обязанностей не видит, то государство в лице многих своих госслужащих, говорит у открытую что закон написан для "вас", не для "нас"
Вот и получаются качели, где каждый от своих обязанностей отлынивает, так как вторая сторона тоже отлынивает.
И кто первый должен начать жить по закону ? Курица или яйцо ?

• Like
Реакції: goga

goga

Звичайний свинорил
Місто
Одеса
Це вже навіть не смішно...
Я у курсі, що не смішно. Бо на мій запит на надання публічної інформації мені надали у відповідь якусь дурницю. Коли зателефонував виконавцю - посадова особа була дуже здивована моїми знаннями чинного законодавства і обіцяла надати іншу відповідь. Але чогось нічого не надійшло мені на пошту.
Якщо буде час і натхнення - нічого не завадить до ГУНП подати заяву про досудове врегулювання спору. А якраз нещодавно аналогічний спір виграв у судовому порядку. От і думай.
Post automatically merged:

И кто первый должен начать жить по закону ? Курица или яйцо ?
Безлад низів породжується безладом верхів - Японія, XIX століття

Місто
Odesa-Romania
goga, и рыба гниёт с головы.
Но сейчас голову рыбы критиковать нельзя, ибо там одни ангелочки

• Like
Реакції: drmz

goga

Звичайний свинорил
Місто
Одеса
Но сейчас голову рыбы критиковать нельзя, ибо там одни ангелочки
От скажи - що ти хочеш від людини, яка зараз пише заяву про злочин на керівника свого районного ТЦК, який безпідставно оголосив його у розшук і направив це все у поліцію? От недавно з поліції через суд витягнув той лист ТЦК, як головний доказ. Далі продовжувати?

Місто
Odesa-Romania
goga, так я ж не про вас. Вы жалуетесь на неправомерные действия, даже выигрываете суды, я считаю это позитивом. Может быть хоть частично они вспомнят что законы на "них" тоже должны распространятся

Про запрет на критику головы рыбы, это ж не про вас

• Like
Реакції: goga
Зверху